Ridurile nu sunt doar un semn de îmbătrânire. Vezi când pot indica prezența unor boli în organism

Ridurile sunt semne de îmbătrânire. Totuși, apariția precoce a acestora pot semnala riscul înalt al unor anumite boli. Descifrează ridurile pentru a afla ce pericole te pândesc, în funcție de amplasarea și aspectul lor. În caz de necesitate, consultă medicul și efectuează testele medicale de rigoare. De asemenea, modifică-ți stilul de viață pentru a preveni apariția bolilor grave.

separator

Ridurile profunde de pe frunte – potrivit specialiștilor în cardiologie, persoanele care au multe riduri adânci pe frunte (mai multe decât persoanele de aceeași vârstă) au risc cardiovascular crescut. Întrucât colesterolul sau hipertensiunea, principalii vinovați pentru afecțiunile cardiovasculare, nu pot fi identificați decât la un consult medical și în urmă unor analize, medicii pot folosi că indicator la prima vedere ridurile de pe chipul pacientului. Pacienții care au numeroase riduri adânci pe frunte pot suferi de ateroscleroză.

Un studiu prezentat în cadrul Conferinței Anuale a Societății Europene pentru Cardiologie care s-a desfășurat în 2018 în München, Germania, a folosit că esention 2300 de adulți sănătoși, pe care i-a analizat astfel încât să cerceteze legătură dintre riduri și riscul cardiovascular. S-a descoperit astfel că persoanele cu cele mai multe și adânci riduri pe frunte au risc de deces din cauze cardiovasculare de 10 ori mai mare decât persoanele care nu au riduri.

Ridurile de pe față și gât – ridurile pot trăda și osteoporoză. Un studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea Yale a analizat legătură dintre riduri și densitatea osoasă la femeile de peste 40 de ani. S-a descoperit astfel că ridurile foarte adânci de pe față și gât pot fi asociate și cu densitatea osoasă redusă.

Oamenii de știință bănuiesc că această asociere se datorează colagenului – proteină de care au nevoie atât oasele, cât și pielea. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, producția de colagen scade și astfel apar ridurile și oasele își pierd din densitate.

Ridurile inestetice de pe obraji – în general, ridurile apar pe frunte, în jurul ochilor și în jurul gurii. Dacă ridurile apar pe obraji și sunt foarte adânci, pot trăda risc crescut de cancer de piele. Așadar, pielea trebuie monitorizată cu atenție.

Ridurile dintre sprâncene – aceste riduri pot trăda anxietate sau depresie. Ridurile dintre sprâncene sunt riduri de expresie, a căror apariție este favorizată de încruntarea fetei în mod repetat. Persoanele care suferă de anxietate sau depresie au tendința de a-și încruntă chipul, astfel încât ridurile se formează între sprâncene.

Poți amâna momentul în care apar ridurile și le poți încetini totodată evoluția, adoptând un stil de viață sănătos și îngrijindu-ți tenul corespunzător.

Asta înseamnă că se recomandă adoptarea unei diete sănătoase și echilibrate, practicarea sportului în mod regulat (ideal ar fi chiar zilnic), folosirea unor creme cu efect anti-aging, hidratarea zilnică a pielii, precum și utilizarea unor tratamente și proceduri faciale care stimulează producția de colagen și mențîn tenul tânăr.

Evită sau limitează expunerea la soare fără protecție solară, întrucât radiațiile UV sunt cel mai mare inamic al pielii tale, favorizând îmbătrânirea acesteia, precum și instalarea cancerului de piele.

sursa

Două universități din Moldova se află în topul celor mai bune din lume
Articolul anterior
Lucrările artistului basarabean Constantin Botezat, apreciate la Londra în cadrul expoziției ,,Roots&Rifts”
Articolul următor
Alte articole interesante