Șase cadre medicale au avut reacții adverse minore în a treia zi de vaccinare anti-Covid din România

Peste 700 de cadre medicale din România s-au vaccinat marți, în a treia zi din campania de vaccinare împotriva Covid-19, numărul total al medicilor, asistenților și rezidenților imunizați din spitalele din prima linie ajungând la 2.778, potrivit Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea.

Șase cadre medicale au raportat astăzi reacții adverse.

Marți, 29 decembrie, s-au vaccinat 712 cadre medicale, mai puține decât ieri, când s-au vaccinat peste 1.000.

2.778 de cadre medicale din zece spitale din linia întâi au fost vaccinate, în total, în cele trei zile de campanie.

Ieri, șase persoane au raportat reacții adverse, „comune și minore”, la vaccin, arată Comitetul, într-un comunicat de presă.

Dintre acestea, două reacții au fost de tip local, cu durere în locul injectării, alte două au fost urticarii, iar două persoane au avut febră.

În total, în cele trei zile de vaccinare, au fost raportate șapte reacții adverse, toate comune. Datele raportate marți de autorități sunt cele de până la ora 17.00. Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00.

Unde se pot programa românii la vaccinare și unde pot raporta reacțiile adverse?

Autoritățile de peste Prut au lansat platforma online programare.vaccinare-covid.gov.ro, unde românii se pot programa online pentru vaccinarea împotriva coronavirusului.

Momentan au acces pentru programare doar cei din etapa I a campaniei: lucrătorii din sănătate și din domeniul social.

Agenția Națională a Medicamentului a pus la dispoziție formularele online prin care pacienții și medicii pot raporta reacțiile adverse pe care le au la vaccinul anti-COVID. Formularele sunt disponibile pe site-ul ANM, la secțiunea „Vaccinare anti-COVID”. Raportarea se poate face direct online, dar și prin descărcarea formularului și completarea lui în scris.

Germania, devastată: A depăşit pentru prima dată pragul de 1.000 de decese pe zi
Articolul anterior
De la 1 ianuarie, angajații își vor plăti ei înșiși asigurarea obligatorie de asistenţă medicală
Articolul următor
Alte articole interesante