Sirop de ridiche neagră, miere și lămâie pentru răceală. Cum se prepară

Ridichea neagră este bogată în kaliu, fier, magneziu, vitaminele B şi C, compuși cu acțiune antimicrobiană, fiind un remediu naturist excelent pentru întărirea imunității, mai ales în sezonul rece.

separator
Ridichea neagră este recomandată în răceală, tuse şi gripă. Siropul de ridiche neagră cu miere de albine este un remediu naturist tradițional la popoarele estice cu nenumărate efecte benefice asupra organismului. Ridichea tratează atât tusea seacă, cât și cea productivă.

Cum să prepari un sirop de ridiche neagră cu miere?

Pentru a pregăti acest sirop, ai nevoie de o ridiche neagră de mărime medie, 2-3 linguri de miere și câteva picături de suc de lămâie.

Ridichea se spală bine, se curăță de coajă, după care se taie în cubulețe mici de 1 cm sau se dă pe răzătoare. Se pune mierea de albine, se amestecă și se lasă deoparte pentru câteva ore. Ridichea va lăsa un suc plăcut de culoare gălbuie cu proprietăți curative excelente.

Adaugă câteva picături de suc de lămâie și consumă siropul de ridiche în 2 sau 3 prize, câte 100 de grame odată (la copii – 50 de grame). Opțional, mai poți adăuga o lingură de miere în ridiche și lăsa pentru alte câteva ore.

Dacă suferi de probleme de stomac sau ești alergic la miere, poți folosi zahăr în loc de miere. Se poate consuma sucul obținut, sau chiar și cubulețele de ridiche, având același efect în combaterea tusei, gripei, răcelii și a răgușelii.

Atenție! Informațiile prezentate în acest articol nu pot substitui recomandările medicului. În caz de necesitate, adresați-vă medicului pentru un examen medical de specialitate.

foto: shutterstock

Boris Gîlca: Spitalele din Chișinău, pline de copii cu viroze

Numărul copiilor cu infecții respiratorii acute a crescut săptămâna trecută în Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite moldpres.md.

Potrivit sursei citate, în mai multe spitale pentru copii secțiile medicale au fost suplinite cu paturi.

„Copiii suferă de infecții respiratorii acute, pneumonii, bronșite, insuficiențe respiratorii. Pentru a face față solicitărilor, au fost suplinite locurile în spitale și echipele medicale. Totodată, în scurt timp, ar putea fi reprofilate unele secții din cadrul instituțiilor medicale. Îndemnăm părinții ca la apariția primelor simptome a infecțiilor respiratorii să se adreseze la medic pentru a beneficia de tratament chiar în debutul bolii”, a spus Boris Gîlca.

Totodată, în spitalele din capitală, sunt internați 147 de pacienți cu COVID-19. Autoritățile au îndemnat cetățenii să se vaccineze împotriva coronavirusului și gripei.

Conform Direcției generale asistență medicală și socială, peste 73% din vaccinurile antigripale distribuite în instituțiile medicale din capitală au fost administrate. Cetățenii sunt îndemnați să se imunizeze, până la data de 15 decembrie pentru a spori gradul de siguranță socială.

Siropuri de tuse, interzise de UE. Se foloseau mai ales pentru copii și adolescenți

Uniunea Europeană interzice mai multe siropuri de tuse periculoase. Acestea conțin o substanță periculoasă pentru organism, care poate pune viața oamenilor în pericol.

Este vorba de siropurile care conțin folcodină, acestea vor fi interzise de Uniunea Europeană deoarece pot provoca o reacție alergică foarte periculoasă în cazul în care cineva are nevoie de o anestezie generală.

Se folosește de zeci de ani în tratamentul tusei seci, mai ales la copii și adolescenți. (…) Îmi ridic două mari semne de întrebare, apropo de eficiență și siguranță, dacă aceeași evaluare s-a făcut și în 2011.

Atunci, același comitet al Agenției Europene pentru Medicamente a zis că nu este niciun fel de problemă, este benefic pentru tratamentul tusei și nu are niciun fel de efecte secundare”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru la Antena 3 CNN.

„În România nu există niciun medicament pe bază de folcodină autorizat”, a declarat Tudor Ciuhodaru, medic de urgență.

„Este interesant cum schimbarea de percepție, face ca un medicament aprobat ca sigur și eficient, după 10-11 ani este considerat cu riscuri pentru sănătatea umană”, a mai adăugat Tudor Ciuhodaru.

Lista siropurilor pentru tuse interzise de Uniunea Europeană, deoarece pot provoca o reacție alergică foarte periculoasă

Siropurile pentru tuse care conțin folcodină vor fi interzise în Uniunea Europeană deoarece pot provoca o reacție alergică foarte periculoasă în cazul anesteziei generale, a anunțat vineri Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Lista siropurilor pentru tuse interzise de Uniunea Europeană

Aceste siropuri, destinate să trateze tusea uscată atât la copii, cât și la adulți, pot fi periculoase chiar dacă sunt consumate cu mult timp înainte de anestezie.

Utilizarea de folcodină în ultimele 12 luni poate provoca o reacție anafilactică în momentul anesteziei generale, o reacție alergică bruscă, severă și care poate pune viața în pericol”, a precizat EMA într-un comunicat citat de AFP.

Decizia va fi aplicată imediat ce va fi aprobată pe cale administrativă.

Siropurile pentru tuse potențial periculoase

Aceste medicamente, utilizate încă din anii 1950, au fost vândute până de curând în Belgia, Croația, Franța, Irlanda, Lituania, Luxemburg și Slovenia, în special sub denumirile comerciale Dimetane, Biocalyptol și Broncalene.

În aprilie 2020, în plină epidemie de Covid, al cărei simptom principal era tusea uscată, se recomandase, de asemenea, să nu se folosească acest tip de sirop.

Ce este folcodina

Folcodina este un opioid pentru suprimarea tusei. Ajută la suprimarea tusei neproductive și are, de asemenea, un efect sedativ ușor, dar și efecte analgezice puține sau deloc.

Este, de asemenea, cunoscut sub numele de morfoliniletilmorfină și homocodeină.

sursa: www.mediafax.ro

Meghan Markle ar fi însărcinată cu două fetițe gemene
Articolul anterior
Imagini incredibile cu un schior care a fost surprins de avalanșă. Video
Articolul următor