Sirop de ridiche neagră, miere și lămâie pentru răceală. Cum se prepară

Ridichea neagră este bogată în kaliu, fier, magneziu, vitaminele B şi C, compuși cu acțiune antimicrobiană, fiind un remediu naturist excelent pentru întărirea imunității, mai ales în sezonul rece.

separator
Ridichea neagră este recomandată în răceală, tuse şi gripă. Siropul de ridiche neagră cu miere de albine este un remediu naturist tradițional la popoarele estice cu nenumărate efecte benefice asupra organismului. Ridichea tratează atât tusea seacă, cât și cea productivă.

Cum să prepari un sirop de ridiche neagră cu miere?

Pentru a pregăti acest sirop, ai nevoie de o ridiche neagră de mărime medie, 2-3 linguri de miere și câteva picături de suc de lămâie.

Ridichea se spală bine, se curăță de coajă, după care se taie în cubulețe mici de 1 cm sau se dă pe răzătoare. Se pune mierea de albine, se amestecă și se lasă deoparte pentru câteva ore. Ridichea va lăsa un suc plăcut de culoare gălbuie cu proprietăți curative excelente.

Adaugă câteva picături de suc de lămâie și consumă siropul de ridiche în 2 sau 3 prize, câte 100 de grame odată (la copii – 50 de grame). Opțional, mai poți adăuga o lingură de miere în ridiche și lăsa pentru alte câteva ore.

Dacă suferi de probleme de stomac sau ești alergic la miere, poți folosi zahăr în loc de miere. Se poate consuma sucul obținut, sau chiar și cubulețele de ridiche, având același efect în combaterea tusei, gripei, răcelii și a răgușelii.

Atenție! Informațiile prezentate în acest articol nu pot substitui recomandările medicului. În caz de necesitate, adresați-vă medicului pentru un examen medical de specialitate.

foto: shutterstock

Meghan Markle ar fi însărcinată cu două fetițe gemene
Articolul anterior
Imagini incredibile cu un schior care a fost surprins de avalanșă. Video
Articolul următor
Alte articole interesante