3 metale din apa de la robinet care pot cauza probleme de memorie

Metalele care se strâng în corpul tău de-a lungul timpului îţi pot cauza diferite afecţiuni, iar mai nou au fost descoperite 3 dintre acestea care îţi pot cauza probleme de memorie.

separator
beneficiile-apei-purificate

Fierul
Fierul este cel care ajută celulele roşii să transporte oxigen în întreg organismul, însă studiile au arătat că persoanele cu un nivel ridicat de hemoglobină au de trei ori mai multe şanse să facă Alzheimer’s. Aşadar, ca să nu ai acest risc, mănâncă mai puţină carne, în special roşie.

Aluminiu
Prezenţa aluminiului în creierul celor care suferă de Alzheimer’s este foarte contestată, iar specialiştii sunt de părere că acest metal joacă rolul unei neurotoxine. Corpul tău nu are nevoie de aluminiu ca să funcţioneze, însă metalul poate ajunge în tine de la apa de la robinet, conserve sau cutii de suc şi pastile antiacid.

Cupru
Cuprul se găseşte în nuci, boabe (fasole, linte) şi fructe de mare cu carapace, iar acesta este sănătos. Pe de altă parte, mai există şi cuprul anorganic pe care îl iei din tratamentele multivitaminice şi apa de la robinet şi ajunge în mare parte direct în sânge şi în creier, trecând cu uşurinţă de ficat. Este mai riscant mai ales când este asociat cu grăsimi saturate.

Sursa

Penelope Cruz într-o nouă colaborare cu brandul Loewe!
Articolul anterior
Vedetele cu cele mai urâte sprâncene
Articolul următor
Alte articole interesante