Această femeie susține că s-a vindecat de poliartrită cu oțet de mere

Artrita este un proces inflamator la nivelul unei articulații și care determină adesea durere locală, umflătură, creșterea temperaturii, înroșirea tegumentelor. Poliartrita reumatoidă este o boală severă care afectează în special articulațiile mici ale mâinilor și conduce la durere, deformare și rigiditate la nivelul membrelor. De asemenea, boala poate cauza dureri de genunchi, coate, șolduri, articulație mandubulară și coloană vertebrală.

separator
rrrrrs

Artrita reumatoidă poate avea un debut acut sau lent, pe parcursul mai multor săptămâni, luni sau chiar ani. Durerea articulară asociată artritei reumatoide are de obicei un caracter surd, sâcâitor, mai pronunțată dimineața, cauzând rigiditate matinală la trezire, însă, pe parcursul zilei, poate să dispară.

Femeia din imagine susține că s-a vindecat de artrită chinuitoare cu oțet de mere, în doar 2 săptămâni.

Linda Faulkner spune că a fost diagnosticată cu această boală a articulațiilor în 2006 și că a încercat o serie de tratamente cu preparate analgezice, antiinflamatoare și steroidiene, însă toate o ajutau doar pe termen scurt.

Linda a citit recent despre Sarah Gall, o interpretă de orgă într-o biserică, care s-a vindecat de dureri articulare după ce a consumat un amestec de oțet de mere cu miere și a hotărât și ea să încerce.

În fiecare dimineață și seară, Linda a băut un amestec  format dintr-o lingură de miere și o lingură de oțet de mere, cu un strop de apă caldă. Aceasta spune că după doar două săptămâni nu a mai simțit dureri de articulații.

,,Nu am avut nevoie de analgezice în ultimele săptămâni. La început, mi-a fost aproape frică să recunosc că funcționează, dar chiar așa este. Nici acum nu pot să cred“, dezvăluie femeia.

Deficitul de minerale poate exacerba durerile articulare. Oțetul de mere conține kaliu, calciu, magneziu, fosfor, minerale de care organismul are nevoie.

Oțetul de mere mai conține și antioxidanți, beta-caroten și acid acetic. Antioxidanții blochează acțiunea nocivă a radicalilor liberi asupra celulelor, prevenind astfel deteriorarea țesuturilor, un fenomen care însoțește bolile inflamatoare precum artrita.

Oțetul de mere reduce durerea și rigiditatea cauzată de artrită, prin dizolvarea cristalelor de acid formate în articulații.

Această informație a fost preluată de pe healthylifeidea.com. Unica.md nu-și asumă responsabilitatea celor scrise mai sus și vă recomandă la necesitate să vă adresați medicului specialist.

700 de persoane testate, dintre care 5 cazuri suspecte de melanom, în prima lună de campanie!

Deja al treilea an consecutiv, Farmacia Familiei organizează screening-ul gratuit al alunițelor în diferite localități ale tării.

În prima lună a acestui an, 2024, au fost verificate 700 de persoane, dintre care 5 cazuri suspecte de melanom și 30 de persoane cu afecțiuni cutanate.

Pentru a fi în siguranță și a vă proteja de razele nocive ale soarelui, este foarte important să aplicați protecție solară în fiecare zi. La Farmacia Familiei găsiți o gamă largă de produse dermato-cosmetice cu SPF.

În fiecare sâmbătă, în diferite locații din Chișinău, precum și în localitățile din tară, puteți verifica GRATUIT alunițele.

Verifică agenda screening-ului și programează-ți timp pentru testarea alunițelor!

Cum poți preveni umflarea picioarelor de la căldură? Nu trebuie să ignori!

Vara este anotimpul zilelor însorite și uneori al termperaturilor sufocant de mari, când corpul se deshidratează cel mai uşor. Dar pentru unii oameni, căldura poate aduce nu numai bucurie, ci și necazuri.

Pe timp de caniculă, multe persoane suferă de retenție excesivă de apă și edeme (umflături), în special la nivelul picioarelor. Această condiție provoacă adesea disconfort și poate afecta viața de zi cu zi. Iată câteva dintre cauzele picioarelor umflate de la căldură și sdespre modul în care pot fi ameliorate simptomele.

Cauze

Umflarea picioarelor, cunoscută sub numele de edem periferic, este o afecțiune ușoară și nedureroasă, dar extrem de frecventă.

Căldura face ca vasele de sânge să se dilate, mai ales când stăm în poziţia şezut pe scaun pe perioade lungi de timp. Ca urmare, lichidele sunt reținute, ducând la edem. Efectul gravitației joacă, de asemenea, un rol, determinând ca edemele să apară în special la nivelul picioarelor, gleznelor și al gambelor.

Edemul periferic este frecvent și provoacă de obicei mai mult disconfort decât probleme grave de sănătate. Cu toate acestea, unii oameni sunt mai predispuși la reținerea apei.

Bătrânii, femeile însărcinate, femeile care au menstruație și cele supraponderale sunt deosebit de vulnerabile. Este important ca aceștia să ia măsuri de precauție pentru a preveni apariţia edemelor în timpul zilelor călduroase.

Recomandări

Pentru a evita umflarea, cel mai bine este să evitați căldura cât mai mult posibil. Menținerea rece a corpului va reduce lărgirea vaselor de sânge (vasodilatația) din picioare și astfel se va evita retenția de lichide. Este la fel de important să evitați statul prelungit în picioare. Imobilitatea provoacă retenție masivă de apă în picioare, glezne și gambe.

Dacă trebuie să stați sau să stați în picioare pentru perioade lungi de timp, încercați să faceți pauze scurte pentru a vă odihni sau a vă întinde. În plus, reducerea consumului de sare poate ajuta la menținerea unui echilibru hidrolitic sănătos în organism.

Umflarea picioarelor poate fi, de asemenea, ameliorată în mod simplu la domiciliu. Este suficient să ne ridicăm picioarele, de exemplu, pe pat sau pe canapea. Consumul de apă mai rece este, de asemenea, benefic. Aceste metode simple pot ajuta la reducerea umflăturii și la ușurarea disconfortului.

Totodată, pot fi folosite şi şosetele de compresie, care previn umflarea gleznelor deoarece forțează fluidele în exces, dar și sângele, să plece din zona picioarelor. Este important să optaţi pentru pantofi cu talpă joasă, care să susţină talpa şi glezna.

Nu în ultimul rând, masajul în zona edemului poate pune sângele în circulaţie, ceea ce are ca efect decongestia locală. Potrivit medicilor, masajul gleznelor şi al picioarelor stimulează drenajul limfatic (puteţi folosi cremă sau loţiune de răcire pentru picioare).

Semnul care nu trebuie ignorat

Este important de știut că umflarea picioarelor poate fi un semn al unei afecțiuni mai grave. Trebuie consultat medicul atunci când edemul este asociat cu o temperatură ridicată a corpului, probleme la urinare (mai puțin frecventă) sau antecedente de boală hepatică.

Aţadar, este important să ai grijă de tine și să nu ignori semnalele corpului tău. Menținerea corpului răcoros, evitarea stării prelungite în picioare și reducerea consumului de sare sunt doar câteva dintre modalitățile de a face față acestei probleme.

sursa

Îngrijorător! Pentru prima dată, avem o generație cu o rată de îmbolnăvire de cancer atât de mare

Pentru prima dată, există o generație cu o rată a cancerului mai mare decât cea a părinților săi, conform unui studiu al Institutului Național de Cancer din SUA.

Analiza, care a utilizat date de la 3,8 milioane de pacienți cu cancer, a relevat că persoanele născute între 1965 și 1980 (Generația X) prezintă o creștere semnificativă a incidenței cancerului comparativ cu generațiile anterioare, raportul fiind publicat în „Jama Network” și citat de Agerpres.

Cercetătorii au analizat tendințele prevalenței cancerului pe generații, folosind date din 13 registre ale programului Surveillance, Epidemiology, and End Results. Au fost examinate cancerele invazive diagnosticate la vârsta de 35-84 de ani între 1992 și 2018, fiind clasificate în funcție de zona afectată, sex și etnie. Rezultatele au arătat că Generația X este cea mai afectată.

Femeile din Generația X sunt mai predispuse la cancer tiroidian, renal, rectal, uterin, de colon, pancreatic, limfom non-Hodgkin și leucemie. La bărbați, crește incidența cancerelor tiroidian, renal, rectal, de colon, prostatic și leucemic. O veste pozitivă este scăderea incidenței cancerului pulmonar la ambele sexe și a cancerului de col uterin și limfom non-Hodgkin la bărbați.

Stilul de viață joacă un rol crucial în prevenirea cancerului, putând preveni până la 40% din neoplazii. Printre factorii de risc se numără fumatul, instabilitatea genomică, inflamația cronică, dezechilibrele imunitare și microbiota alterată, care pot favoriza trecerea celulelor pre-maligne la cele maligne.

Această problemă a fost discutată la ediția 2024 a Congresului Mondial de Oncologie (Asco) din Chicago. Saverio Cinieri, președintele Fundației Asociației Italiene de Oncologie Medicală, a subliniat că ne aflăm într-o „pandemie de cancer”, evidențiind că zilnic, în Italia, sunt diagnosticate 1.000 de noi cazuri de cancer.

Cinieri a explicat că procesul de cancerogeneză durează mulți ani, timp în care omul poate părea sănătos. Fumatul este un exemplu clasic de factor de risc, iar instabilitatea genomică, inflamația cronică, dezechilibrele imunitare și alterarea microbiotei sunt condiții care pot favoriza dezvoltarea cancerului.

Obiectivul este identificarea și modificarea acestor „factori de cancer” prin prevenție activă, inclusiv simple probe de sânge, combinate cu un stil de viață sănătos. Acest demers poate reduce povara bolii și permite concentrarea pe terapii din ce în ce mai personalizate și eficiente.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Cum preparăm corect ciupercile Champignon ca să le păstrăm nutrienții?
Articolul anterior
Bloggerița Hellen Monroe se mărită! Află cum a fost cerută în căsătorie
Articolul următor