Aspirina ar putea preveni Melanomul?!

Luăm aspirină pentru diferite afecțiuni: dacă avem o durere de cap, ne chinuie unele crampe, sau pentru a preveni atacurile de cord. În plus, Womens Health Initiative a publicat recent un studiu care sugerează că aspirina este asociată cu un risc mai mic de melanom.

separator
melanom_modif

Raportul se bazează pe monitorizarea a 60.000 de femei caucaziene, cu vârste cuprinse între 50 și 79 ani, pe o perioadă de aproape 12 de ani. Cercetătorii au observat că femeile care au luat aspirină de cel puțin două ori pe săptămână au un risc cu 21% mai mic de melanoma, decât femeile care nu au folosit aspirină.

„Aspirina acționează prin reducerea inflamației și acest lucru poate fi motivul care poate reduce riscul de a dezvolta melanom,” a declarat dr. Jean Tang, unul dintre cercetatori.

Aspirina ar putea preveni Melanomul

Reducerea inflamației este unul dintre multele mecanisme propuse pentru prevenirea cancerului. Aspirina reduce inflamația prin blocarea enzimei care induce răspunsul inflamator al organismului prin creșterea nivelului unei substanțe chimice numită prostaglandine și ajută organismul în lupta cu cancerul.

Cu toate acestea, nu lua aspirina pentru a preveni melanomul. Trebuie să fie făcute mai multe cercetări pentru a dovedi în continuare efectul ei benefic.

Dr Oz însă, recomandă pentru a te proteja împotriva atacurilor de inima, să iei o jumatate de aspirină regulat, seara, dacă ai peste 40 de ani.

Ia pastila cu o mulțime de apă! Încercă să bei un pahar și jumătate de apă caldă înainte și după ce ai luat aspirina. Aceasta va ajuta la dizolvarea aspirinei mai repede și reduce șansele de a dezvolta iritații gastrice pe termen lung.

Sursa

Oana Cuzino: “Nu te înfometa şi nu face sacrificii nechibzuite…”
Articolul anterior
Căsătorită dar… nu mai poartă verighetă!
Articolul următor
Alte articole interesante