Atenționare! Sectoarele municipului Chișinău cu nivelul cel mai scăzut al calității apei

Apa din fântânile şi izvoarele din Capitală şi suburbii este de o calitate dubioasă. Medicii igieniști susțin că aceasta este plină cu nitraţi. Cele mai afectate sunt satele Ciorescu, Sângera, Budeşti, dar şi Bubuieci. Din cauza apei care nu corespunde calităţii necesare riscăm să ne îmbolnăvim.

separator
apa_aburinda_din_galeataÎn comuna Bubuieci, în fiecare an, peste 20 de oameni sunt diagnosticaţi cu cancer.

„De la gunoişte mai ales după ploi calitatea apei este foarte rea. Chiar 66 de fântâni care sunt în Bubuieci la cantitatea de nitraţi depăşeşte de foarte multe ori. Dacă norma până la 50 de mg pe litru, deci acolo avem  fântâni chiar cu indicatorii de 500 de grame pe litru”, spune Luminiţa Suveică, medic-şef Centrul de Sănătate Publică.

Potrivit Centrului Municipal de Sănătate Publică, numai anul trecut în Bubuieci au fost înregistrate 83 de cazuri de cancer.

În apropiere de comună sunt stocate deşeurile solide din Capitală. Apa poluată cu nitraţi este în special periculoasă pentru copiii de până la un an şi femeile însărcinate.

Specialiştii spun că în Republica Moldova nu există nici o fântână care ar corespunde indicatorilor sanitaro-chimici. În municipiul Chişinău, există peste 2000 de fântâni publice, anunță publika.md.

Produsul care te scapă de riduri, edeme și cearcăne. Acum și în Moldova!
Articolul anterior
Secrete din familia lui Anatolie Melnic: “Aș vrea încă o fată”
Articolul următor
Alte articole interesante