Cea mai bună scuză pentru a obţine o zi liberă la serviciu. Ce boală e mai credibilă?

Dacă te gândeşti ce să îi spui şefului tău data viitoare când vrei să îţi iei o zi liberă de la serviciu, un grup de cercetători are răspunsul. Potrivit studiului, doar unul din cinci şefi consideră că durerea de cap este un motiv suficient de bun pentru a lipsi de la muncă.

separator

article-2335999-03786F0F0000044D-839_634x409

Potrivit The Telegraph, nici durerile de spate, accidentele minore sau intervenţiile chirurgicale nu sunt luate în serios de către şefi, având în vedere că doar 37% dintre ei consideră aceste scuze suficient de importante pentru a lipsi de la muncă.

Sunt impusă să plătesc pentru erorile de calculator. Cum pot depăşi problema?

În cadrul studiului au fost analizate părerile a 1000 de directori de companii cu privire la concediile medicale luate de angajaţi. Rezultatele arată că răceala este scuza cea mai bună în raport cu credibilitatea pe care o acordă şefii.

Aceasta a fost votată de 41% dintre participanţii la cercetare.

De partea cealaltă, analiza făcută asupra angajaţilor, arată că 7% dintre aceştia îşi mint şefii atunci când invocă durerile, numai pentru a obţine o zi liberă. Totuşi, cele mai frecvente minciuni sunt cele legate de stres, depresie şi anxietate, afecţiuni folosite ca pretext de peste 40% dintre angajaţi.

sursa

Topul celor mai periculoase fructe şi legume cu un conţinut alarmant de pesticide
Articolul anterior
De ziua fiului ei, Stela Popa a lansat cartea „Semincioara Fermecată”
Articolul următor
Alte articole interesante