Clinica de Medicină Orientală «TIBETMED»

Medicina tibetană reprezintă una din cele mai binecunoscute sisteme curative ale omenirii, acum este accesibilă şi în Moldova la Clinica de Medicină Orientală «TIBETMED». 

separator

La «TIBETMED» ești așteptat de către medici profesionişti, invitaţi speciali ai clinicii, calificaţi în domeniul medicinii orientale.

Metodele medicinii tibetane: acupunctura, auriculoterapia, presopunctura, terapia manuală, fitoterapia, moxaterapia, cuppingterapia, stounterapia ș.a.

Principiul de bază este înlăturarea cauzei bolii şi, ca urmare, a simptomelor ei.

Medicina orientală se bazează pe forţele curative ale naturii.

Aceasta permite tratarea cu succes a maladiilor: sistemului respirator, sistemului cardiovascular, sistemului urogenital, sistemului endocrin, dermatologic, sistemului locomotor, tractului gastro-intestinal, sindroamelor algice, tulburărilor neurologice ș. a.

Fitoterapia o metodă a medicinii orientale, eficienţa căreia este confirmată prin secole.

  • remediul fitoterapeutic este alcătuit din 20-30 specii de plante medicinale, în proporţii stricte;
  • este mai bine tolerată de organism, nu provoacă efecte adverse;
  • selectarea componentelor fitopreparatului este strict individual pentru fiecare pacient;
  • Clinica «TIBETMED» posedă utilaje speciale pentru prepararea fitopreparatelor printr-un proces tehnologiс avansat, ceea ce măreste eficienţa plantelor medicinale cu 40%;
  • fitopreparatul obţinut în prezenţa pacientului este ambalat în pachete speciale, ceea ce facilitează păstrarea şi administrarea la domiciliu.

Masajul – însoţitorul fidel al sănătăţii

Masajul este eficient în tratamentul multor maladii şi probleme legate de sănătatea corpului uman. Tehnicile de tratament, relaxare şi corectare a siluetei, te vor ajuta să-ți menții sănătatea și frumusețea organismului tău.

Tipurile de masaj: clasic, pentru copii, pressopunctura, vacuum, stounterapia, tibetan complex, şiatsu, anticelulitic.

Cosmetologie – oportunitatea de restabilire şi menţinere a frumuseţei.

Cabinetul de cosmetologie este dotat cu cele mai moderne utilage, de la liderii mondiali de producţie.

Graţie unui complex bine gândit de proceduri pentru îngrigirea pielii feţei şi a corpului (terapeutică, estetic şi cu ajutorul unor aparate), se pot rezolva problemele și imperfecțiunile, proprii fiecărei categorii de vârstă a pacienţilor.

Bazată pe metoda inovaţională a electroporaţiei (premiul Nobel 2003), procedura InfusionTM este o alternativă indoloră a mezoterapiei tradiţionale, asigurând un aport transdermal efectiv şi inofensiv a soluţiilor terapeutice, fără folosirea acelor.

 Adresându-vă la clinica «TIBETMED», puteţi fi sigură, că cosmetologul va efectua:

–  o consultaţie gratis;

–  un diagnostic gratuit al gradului de hidratare a pielii;

–  o alegere eficientă a programului de îngrigire individuală a pielii D-stră.

Un beneficiu remarcabil al clinicii îl reprezintă preţurile obiective la toate serviciile.

str. V.Parcalab 30
tel. 022-222-132, 022-843-037
mob. 0784-084-84, 0684-084-84
site: www.tibetmed-md.com
email: tibetmed_md@rambler.ru

Singurătatea este legată de sănătatea precară și modifică proteinele din sânge

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge și Universitatea Fudan din China au descoperit că persoanele care se simt singure sau izolate social au niveluri modificate ale anumitor proteine în sânge, potrivit The Guardian citat de antena3.ro.

Singurătatea a fost mult timp asociată cu starea de sănătate precară, iar cercetătorii spun că au găsit o explicație nouă pentru această legătură.

Deși problemele de sănătate pot duce la singurătate, studiile arată că și singurătatea poate înrăutăți sănătatea.

Acum, potrivit unui nou studiu, cercetătorii au descoperit că singurătatea poate influența nivelurile unor proteine asociate cu boli grave și chiar cu riscul de deces.

Barbara Sahakian, porfesoară la Universitatea Cambridge, a spus că Organizația Mondială a Sănătății consideră izolarea socială și singurătatea o problemă globală importantă.

„Cred că mesajul este că trebuie să începem să îi facem pe oameni să realizeze că singurătatea face parte dintr-o problemă de sănătate, atât pentru sănătatea lor mentală și bunăstarea lor, dar și pentru sănătatea lor fizică, și că trebuie să rămână conectați cu alți oameni”, a spus ea, potrivit sursei citate.

Aproape 10% dintre participanți se simt izolați social

Din participanții la studiul UK Biobank, 9,3% au spus că se simt izolați social, iar 6,4% au declarat că se simt singuri. Analizând sângele acestor persoane, cercetătorii au identificat 175 de proteine asociate cu izolarea socială și 26 de proteine legate de sentimentul de singurătate.

Cercetătorii au descoperit că majoritatea acestor proteine, prezente în cantități mai mari, sunt legate de inflamații, răspunsuri antivirale și funcționarea sistemului imunitar.

Studiind sănătatea participanților timp de 14 ani, echipa a constatat că 90% dintre proteinele identificate sunt asociate cu un risc mai mare de deces. Aproximativ 50% dintre ele sunt legate de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și accidente vasculare cerebrale. 

Totodată, singurătatea afectează direct nivelurile a cinci proteine specifice, care influențează inflamațiile și metabolismul.

Cercetătorii de la Cambridge au dezvoltat un test de urină pentru depistarea precoce a cancerului pulmonar

Oamenii de știință de la Cambridge au dezvoltat un test de urină pentru depistarea precoce a cancerului pulmonar. Testul, primul de acest tip, detectează celulele „zombie” care ar putea indica primele semne ale bolii, scrie site-ul cam.ac.uk, citat de g4media.ro.

Cercetătorii speră că detectarea precoce, prin intermediul unui simplu test de urină, ar putea permite intervenții terapeutice mai timpurii, îmbunătățind semnificativ rezultatele și prognosticul pacienților. Aproximativ 36.600 de vieți sunt salvate de cancerul pulmonar în Regatul Unit în fiecare an, conform unei noi analize a Cancer Research UK.Profesorul Ljiljana Fruk și Dr. Daniel Munoz Espin și echipele lor de la Universitatea din Cambridge conduc cercetarea, finanțată de Cancer Research UK.Lucrările, desfășurate la Departamentul de Inginerie Chimică și Biotehnologie din Cambridge și la Early Cancer Institute, vor oferi un senzor ieftin și accesibil care utilizează probe de urină pentru a ajuta medicii să detecteze cancerul pulmonar înainte ca boala să se dezvolte.Cancerul pulmonar are un prognostic nefavorabil pentru mulți pacienți, deoarece adesea nu există simptome vizibile până când acesta nu se răspândește prin plămâni sau în alte părți ale corpului. Noul test de urină le va permite medicilor să depisteze boala înainte ca aceasta să se dezvolte.

Testul este perfectibil

Pentru a crea testul, oamenii de știință s-au uitat la proteinele excretate de celulele senescente: celule „zombie” care sunt vii, dar incapabile să crească și să se dividă. Aceste celule sunt cele care provoacă leziuni ale țesuturilor prin reprogramarea mediului înconjurător imediat pentru a favoriza apariția celulelor canceroase.

Acum, cercetătorii au dezvoltat un senzor injectabil care interacționează cu proteinele celulelor zombie și eliberează un compus ușor detectabil în urină, semnalând prezența acestora.

„Detectarea precoce a cancerului necesită instrumente și strategii rentabile care să permită detectarea rapidă și precisă”, a declarat Fruk. „Am conceput un test bazat pe proteine care scindează peptidele, care se găsesc la niveluri mai ridicate în prezența celulelor zombie și care, la rândul lor, apar în stadiile incipiente ale cancerului”, a explicat el.

„În cele din urmă, dorim să dezvoltăm un test de urină care ar putea ajuta medicii să identifice semnele din stadiile incipiente ale cancerului – potențial cu luni sau chiar ani înainte de apariția unor simptome vizibile”, a mai adăugat Fruk.

Tratamente mai eficiente împotriva cancerului

Pe lângă faptul că vizează cancerul pulmonar, Fruk speră că cercetările sale, împreună cu eforturile comune ale altor departamente universitare, vor duce la dezvoltarea unor sonde capabile să detecteze alte tipuri de cancer.

„Aproape am finalizat un test de urină funcțional pentru a detecta celulele „zombie” în cancerul pulmonar, care va depista cancerul mai devreme și va evita necesitatea unor proceduri invazive, dar acest test are potențial și pentru alte tipuri de cancer”, a spus ea. „Dezvoltarea unor tratamente mai eficiente împotriva cancerului necesită o detectare mai timpurie și terapii mai bune, dar și colaborarea cu alte discipline pentru o viziune mai holistică asupra bolii, care este o parte esențială a cercetării mele”.

De la descoperirea cauzelor cancerului pulmonar la medicamentele de pionierat pentru tratarea acestuia, Cancer Research UK a contribuit la progresul persoanelor afectate de cancer pulmonar. În ultimii 10 ani, organizația caritabilă a investit peste 231 de milioane de lire sterline în cercetarea cancerului pulmonar.

„Cancer Research UK a jucat un rol-cheie în avansarea cercetării în domeniul cancerului pulmonar și în îmbunătățirea supraviețuirii”, a declarat Dr. Iain Foulkes, director executiv al Cancer Research UK pentru cercetare și inovare. „Acest proiect condus de profesorul Fruk este un alt exemplu al angajamentului nostru de a stimula progresul, astfel încât mai mulți oameni să poată trăi mai mult și mai bine, fără teama de cancer”, a mai adăugat Foulkes.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Învaţă prin comunicare!
Articolul anterior
Cum scapă de celulită participantele proiectului “SSS”
Articolul următor