Nu există un alt condiment mai relaxant, aromat şi care să ne aducă aminte de copilărie decât scorţişoara. De aceea, este important să cumpărăm scorţişoara de cea mai bună calitate.
Scorţişoara reală şi celelalte tipuri de scorţişoară mai ieftine provin din specii complet diferite de copaci, scrie lyla.ro. Scorţisoara reală este produsă în Şri Lanka, India, Madagascar, Brazilia sau Insulele Caraibe, în timp ce “sora sa vitregă” creşte deobicei în China, Indonesia sau Vietnam.
Altă diferenţă este aspectul şi gustul. În timp ce scorţişoara din comerţ este deobicei brun-roşcată şi are un gust uşor înţepător, scorţişoara reală este mult mai deschisă la culoare şi are un gust mai dulce.
Cum identifici scorţişoara de cea mai bună calitate?
1. Caută scorţişoara care este etichetată ca fiind:
– scorţişoara reală
– scorţişoara ceylon
– scorţişoara verum
2. Cumpără scorţişoară crescută ecologic pentru a preveni contaminarea cu pesticide şi alte chimicale.
Deobicei este de culoare maronie mai deschisă şi este mai prăfoasă decât cea pe care o găsim în toate magazinele.
Este mai scumpă. Acesta nu este intotdeauna cel mai bun indicator, dar atunci când este combinat cu trucurile de mai sus poate deveni folositor.