Unul dintre cei mai buni “diagnosticieni din lume”, medicul naturopat de origine română Cristian Rachitan, stabilit la New York de mai bine de 30 de ani, a făcut mai multe declaraţii controversate cu ocazia unei vizite pe care a efectuat-o recent în România.
“Niciun medicament din lume nu vindecă vreo boală, este o noţiune total greşită. Un medicament compensează, ajută corpul sa duca boala, dar nicidecum nu vindecă. De exemplu, o persoana care are hipertensiune arterială ia medicamente toată viaţa şi cu timpul trebuie să crească doza medicamentelor pentru ca cele pe care le-a luat anul trecut acum nu mai funcţionează, trebuie să ia unele mai puternice. De ce? Pentru că între timp boala e evoluat, a avansat. Bietul doctor nu a învăţat să vindece o boală pentru că ştiinţa medicală nu ştie să vindece boala. Ma refer la partea biochimică. Ştie doar să te ajute să duci boala, să ajute corpul să facă faţă bolii respective, dar nicidecum să vindece boala”, spune medicul.
,,Medicamentele au devenit atât de agresive şi efectele negative sunt atât de mari, încât te tratezi de una şi creezi alte două boli. Şi ca sa neutralizezi simptomatologia celor două boli noi, pe care le creezi, trebuie să iei alte doctorii, care crează alte boli. Şi intri într-un lanţ, care este îngrozitor de complicat”, a declarat medicul român stabilit la New York de peste 30 de ani pentru ziarul Adevarul.
“Orice afecţiune are întotdeauna două cauze, niciodată una singură. Întotdeauna, cea de-a doua cauză este stresul, iar cauza primară sunt anormalităţi în general la nivelul structurii.”
,,Stresul este jumătate din absolut orice boală, poate uneori chiar mai mult. Simplu, am spus mai înainte, încearcă să faci ceea ce trebuie să faci, nu ceea ce vrei să faci. Vezi ceea ce simţi că te împlineşte, ce simţi că-ţi place, ceea ce simţi că este bine pentru tine. Atunci nu te stresezi. În clipa în care intri în conflict cu probleme de personalitate, gelozia, lăcomia, meschinăria, necinstea, atunci aceste conflicte denaturează calitatea gândirii şi deciziile luate nu sunt cele mai bune. Ele înrăutăţesc calitatea vieţii”, a explicat Cristian Rachitan.