În Moldova va fi construit un spital universitar

Despe acest proiect a fost discutat zilele trecute în cadrul unei întruniri, cu specialiști din domeniul sănătății, prezidată de prim-ministrul moldovean. Anul acesta autoritățile își propun să implimenteze o serie de reforme în domeniul sănătății.

separator
199225_first

Reforma sectorului spitalicesc, a asistenţei medicale primare şi reforma sectorului de supraveghere a sănătăţii publice sunt cele trei priorități din sănătate aflate pe masa de lucru a guvernului.

Sectorul spitalicesc va fi reformat. Tipurile de spitale şi amplasarea acestora va fi determinată de aria de acoperire, situaţia demografică şi infrastructura existentă.

Conceptul noii reforme a sistemului spitalicesc mai presupune și crearea unui spital universitar, o instituţie de excelenţă, care să îmbine componenta curativă, didactică şi de cercetare.

Potrivit conceptului reformei spitaliceşti, prezentat de Ministerul Sănătăţii, acesta prevede câteva obiective prioritare, şi anume: asigurarea unor servicii medicale de calitate pentru cetățeni, optimizarea cheltuielilor prin crearea unei reţele spitaliceşti regionale funcţionale şi cost-eficiente, asigurarea condiţiilor pentru dezvoltarea durabilă a sectorului spitalicesc.

Premierul Pavel Filip a dispus ca participanţii la şedinţă să vină cu propuneri şi sugestii pentru definitivarea proiectului, astfel ca, în luna februarie, documentul să fie aprobat de Guvern.

sursa: www.deschide.md

Buchete de mireasă: O adevărată provocare în sezonul rece
Articolul anterior
Locuitorii mai multor străzi din Capitală vor rămâne mâine fără apă! Iată adresele vizate
Articolul următor
Alte articole interesante