Numărul de fraţi şi surori al unei persoane prezice riscul de a divorţa

Conform unui studiu realizat de un grup de sociologi de la Universitatea Ohio State, persoanele care cresc alături de mulţi fraţi şi surori sunt mai predispuse să se căsătorească şi totodată prezintă un risc mai mic de a divorţa decât oamenii care sunt singuri la părinţi.

separator
fundal)

parinti-batrani-coverCercetarea a fost efectuată pe 57.000 de adulţi americani chestionaţi de 28 de ori între 1972 şi 2012. Oamenii de ştiinţă au descoperit că doar 4% dintre participanţii la studiu au fost singuri la părinţi. Dintre cei 80% care s-au căsătorit la un moment dat pe durata desfăşurării studiului, 36% au divorţat.

În rândul persoanelor care se căsătoriseră, fiecare frate sau soră în plus reducea riscul de divorţ cu 2%. Persoanele singure la părinţi erau mai predispuse să nu se căsătorească niciodată şi totodată mai predispuse să divorţeze.

Deoarece rata totală de fertilitate este în scădere, copiii (viitorii adulți) se vor căsători mai greu și vor fi mai predispuși la divorț. Astfel, cercetătorii avertizează că acest lucru poate duce la schimbări demografice importante.

Sursa

Și tanti Ludmila a devenit bunică!!!
Articolul anterior
Scapă de vasele din aluminiu!
Articolul următor
Alte articole interesante