O companie farmaceutică produce supozitoare vaginale cu canabis!

Canabisul, sau cânepa indiană, este o plantă aromatică ce conţine substanţa psihoactivă THC, sau tetrahydrocanabinol. Mai multe cercetări au constatat că acesta ar putea fi folosit ca medicament, întrucât cânepa conţine substanțe active capabile să reducă senzaţia de greaţă şi vomă, să stimuleze apetitul, să scadă presiunea intraoculară, să manifeste efect sedativ, miorelaxant, analgezic.

separator

new-cannabis-capsule-effective-that-it-is-replacing-big-pharma-painkillers-600x313

Iată că o companie farmaceutică americană, Foria Relief Company, a început deja să producă supozitoare vaginale cu canabis.

Reprezentanţii companiei susţin că acesta este un produs naturist, nu unul chimic sintetic, şi combate crampele menstruale la femei atunci când sunt introduse în organism pe cale intravaginală. Aceştia mai spun, că, de fapt, au mizat pe proprietăţile cânepei de a alina durerile şi a relaxa muşchii atunci când au purces la fabricarea medicamentului. În plus, susţin farmaciştii, modalitatea de administrare şi doza mică de canabis în supozitoare lipseşte medicamentul de acţiunea psihotropă.

Supozitorul vaginal conține unt de cacao, 60 mg de tetrahidrocanabinol (THC) și 10 mg de canabidiol (CBD), doi compuși activi canabinoizi, care de îndată ce sunt introduşi în organism activizează anumiţi receptori canabinoizi din zona uterului, colului uterin, ovarelor şi a muşchilor pelvini.

Cum să scapi de durerile menstruale în câteva minute!

Specialiştii companiei declară că supozitoarele manifestă un nivel înalt de combatere a durerii şi disconfortului în timpul ciclului menstrual, reduc crampele şi induc relaxare musculară, întrucât majoritatea receptorilor canabinoizi în organism sunt situaţi anume în zona pelviană.

Medicamentul este aprobat pentru utilizare în Canada, acolo unde mai multe femei deja l-au folosit şi se arată mulţumite de rezultat. În alte ţări, autorităţile competente în domeniu, deocamdată, nu au făcut posibilă înregistrarea preparatului.

Canabisul a început să fie folosit în scopuri medicinale în anul 1800, atunci când americanul W.B. O’Shaughnessey a realizat tinctură de canabis cu alcool, ce manifesta efect analgezic, anticonvulsivant și miorelaxant. În 1961, Organizația Națiunilor Unite, a decis la nivel mondial interzicerea folosirii marijuanei.

Există femei care pot concepe doar copii gemeni
Articolul anterior
Sfaturile unui medic pentru a arăta la 60 de ani la fel de bine ca la 30!
Articolul următor
Alte articole interesante