O fetiță de un an în comă, după ce rudele i-ar fi dat pufuleți înmuiați în alcool ca să adoarmă

O fetiţă în vârstă de un an şi trei luni a ajuns la spital în comă, după ce mătuşa care o îngrijea i-ar fi dat pufuleţi îmbibaţi în alcool, ca să adoarmă mai repede.

separator

ssCazul a avut loc într-o comună ieșeană, iar autoritățile de la protecţia copilului au deschis o anchetă, relatează news.ro.

Fetiţa este originară din localitatea ieşeană Lungani, dar locuia la o mătuşă, în comuna Miroslava, după ce mama sa a plecat în străinătate în urmă cu câteva luni.

Medicii de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi afirmă că fetiţa în vârstă de un an şi trei luni a fost adusă la spital la şapte ore după ingerarea alcoolului.

„Cel mai probabil i s-au dat pufuleţi îmbibaţi în alcool, ca să adoarmă. Metoda este folosită din păcate des la ţară. Fetiţa a ajuns în stare gravă, prezenta semne clare de intoxicaţie etanolică“, a declarat pentru news.ro, medicul Radu Terinte, managerul Spitalului de Copii din Iaşi.

Mătuşa fetiţei spune că nu i-a dat alcool, ci doar i-a pus o compresă cu oţet pe frunte şi pe piept şi că de aici este posibil să fi apărut intoxicaţia, însă medicii contrazic varianta femeii.

Fetiţa şi-a revenit din coma alcoolică, dar va mai sta internată câteva zile în spitalul ieşean.

Conducerea spitalului a sesizat Direcţia pentru Protecţia Copilului din Iaşi, fiind demarată o anchetă în acest caz.

„Este clar o neglijenţă, vom analiza situaţia. În funcţie de concluziile anchetei, fetiţa ar putea fi plasată la un asistent maternal”, a afirmat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

sursa: www.digi24.ro

Cum arată bradul din centrul Chișinăului. Are 18 metri!
Articolul anterior
Xenia Deli, imaginea unui brand de lenjerie. Arată seducător
Articolul următor
Alte articole interesante