O nouă invenţie medicală! Plasture nedureros care controlează diabetul fără injecţii

 Bolnavii de diabet zaharat sunt în prezent nevoiţi să-şi facă regulat injecţii cu insulină, aceasta fiind uneori singura modalitate care le poate salva viaţa. Oamenii de ştiinţă luptă de zeci de ani pentru a găsi modalităţi accesibile de tratare a diabetului. Iată că o echipă de medici sunt pe punctul de a livra pe piaţă un plasture care lipit pe piele să contribuie la controlul nivelului de zahăr în sânge, fără a apela la injecţiile cu insulină în caz de diabet.

separator

plasture

Plasturele sintetic este acoperit cu celulele beta naturale şi poate fi lipit, fără dureri, pe pielea pacientului. Odată lipit, acesta secretă la necesitate insulină şi controlează astfel nivelul zahărului din sânge.

6 simptome care indică prezența diabetului zaharat

Plasturele a demonstrat că poate controla nivelul zahărului din sânge timp de cel puţin 10 ore, în condiţii de laborator. Cel existent anterior pe piaţă conţinea insulină, acesta nou inventat însă conţine celulele beta vii, capabile să producă singure insulina, iar acest lucru, potrivit savanţilor, ar putea să gestioneze mai bine nivelul de zahăr din sângele pacientului, pentru un timp îndelungat.

„Acest studiu oferă o soluţie pentru problema dificilă de respingere, care a afectat mult timp studiile despre transplanturi de celule pancreatice pentru diabetul zaharat. În plus, demonstrează că putem construi o punte de legătură între semnalele fiziologice din organism şi aceste celule terapeutice din afara corpului cu scopul de a controla nivelurile de glucoză”, a declarat cercetatorul principal Zhen Gu, de la Universitatea din Carolina de Nord.

celule

Îndulcitorii artificiali pot duce la diabet

Plasturele a fost testat pe animale de laborator cu diabet zaharat de tip 1. Acţiunea acestuia ar fi mult mai rapidă şi mai uşoară decât injecţiile regulate cu insulină, dar şi mai sigură, întrucât diabeticii riscă să-şi administreze uneori prea multă sau prea puţină insulină, ceea ce ar putea duce la complicaţii, hipoglicemie, orbire, comă şi chiar moarte.

„Gestionarea diabetului este un proces greu pentru pacienţi, deoarece ei trebuie să se gândească la acest lucru 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână şi tot restul vieţii lor”, a declarat unul dintre cercetatori, John Buse, care afirmă că plasturele nu este un leac, ci o modalitate de care au nevoie cu disperare pacienţii bolnavi.

sursa

Cauți un cadou pentru Ea? Dăruiește-i un Certificat la Unica Sport!
Articolul anterior
Fosta iubită a lui Dima Bilan e însărcinată!
Articolul următor
Alte articole interesante