Primul om făcut în laborator. Când va lua viaţă

Aproximativ 150 de oameni de ştiinţă, avocaţi şi antreprenori s-au întâlnit la începutul acestei săptămâni în spatele uşilor închise pentru a discuta despre posibilitatea creării primului genom uman sintetic, scrie Business Magazin.

separator

yyyyy

Întâlnirea, care a trezit îngrijorarea în multe medii academice şi religioase, a avut loc, conform celor de la New York Times, la Harvard Medical School din Boston, iar participanţii nu au avut voie să ofere nicio declaraţie presei şi nici să posteze păreri sau impresii pe reţelele de socializare. Proiectul naşte îngrijorare şi controverse chiar printre oamenii de stiinţă deoarece prin realizarea acestuia ar putea fi posibilă crearea în laborator a primelor fiinţe umane fără părinţi bilologici.

Proiectul, numit „HGP-Write: Testing Large Synthetic Genomes in Cells”, îşi propune crearea unui genom uman complet sintetic în cel mult zece ani, notează gândul.info, care citează Business Magazin. Organizatorii au fost George Church, profesor de genetica la Harvard Medical School, Jef Boeke, director al Institutului de Genetica şi sisteme de la NYU Langone Medical Center şi cercetătorul specializat în nanobiologie, Andrew Hessel.

Într-un interviu precedent pentru New York Times, Dr.Church a explicat că proiectul, care nu este finanţat încă, are ca obiectiv principal îmbunătăţirea capacităţilor ADN-ului uman, pentru a-l face mai rezistent împotriva viruşilor şi microbilor. Oamenii de ştiinţă au în prezent cunoştinţe de a manipula ADN-ul din celule pentru diverse scopuri, inclusiv producerea de insulină pentru diabet zaharat sau alte boli.

sursa

Dr. Oz: Cea mai mare greșeală pe care părinții o fac în alimentația copiilor
Articolul anterior
O intervenţie chirurgicală de transplant de penis a fost efectuată în premieră în SUA
Articolul următor
Alte articole interesante