Un celebru cântăreţ va deveni tată pentru a opta oară, la 73 de ani!

O sursă apropiată artistului a povestit pentru publicaţia The Sun că acesta este foarte încântat de vestea că urmează să mai aibă un copil:

separator

385209-b7d21526-f4b5-11e3-8ea9-a081f3513119

„E o veste minunată. Va fi al optulea lui copil şi nu e deloc şocat”.

Solistul celebrei formaţii Rolling Stones, britanicul  Mick Jagger, în vârstă de 72 de ani şi partenera sa, balerina Melanie Hamrick, de 29 de ani, vor deveni părinţi.

Mick-Jagger-dan-Melanie-HamrickDacă pentru partenera rock-starului acesta este primul copil, pentru Mick Jagger momentul va însemna a opta oară când devine tată, scrie Daily Mail.

2996006100000578-3122599-It_s_official_Melanie_pictured_last_month_at_a_gala_in_New_York_-a-42_1434210363302Copilul urmează să se nască la începutul lui 2017.

Mick are deja şapte copii: Karis, de 45 de ani, Jade, de 44 de ani, Lizzy, de 32 de ani, James – de 30, Georgia May – de 24, Gabriel – de 18 de ani. Cu modelul brazilian Luciana Gimenez Mora, Mick are un băiat de 16 ani, Lucas.

Mick Jagger şi Melanie Hamrick sunt împreună din anul 2014.

sursa

Mai multe state din UEvor să interzică comercializarea țigărilor electronice. Guvernul nostru propune creșterea accizei cu 15%

Mai multe state din Uniunea Europeană intenționează să interzică comercializarea țigărilor electronice de unică folosință, după ce s-a remarcat o creștere alarmantă a utilizării acestor dispozitive în rândul adolescenților. Mai mult ca atât, presa poloneză a depistat că țigările electronice de unică folosință sunt importate din China în Polonia de către oameni de afaceri din Federația Rusă. Pentru a reglementa piața, Ministerul Finanțelor din Republica Moldova a venit cu propunerea de majorare a accizei la țigări electronice cu 15%, scrie deschide.md.

Proiectul Politicii Fiscale pentru anul viitor, publicat de Ministerul Finanțelor, prevede o creștere a accizei pentru cartuşele, flacoanele de reumplere și rezervele pentru țigările electronice, inclusiv pentru țigările electronice de unică folosință. Astfel, în 2025, acciza per litrul de lichid pentru vape-uri va constitui 3107 lei, cu 417 lei mai mult față de 2024.

În prezent, diferența dintre acciza la țigări electronice și acciza la produse similare, cum este dispozitivul de încălzire a tutunului, este de 80%. Datorită accizei mici, afacerea cu țigările electronice de unică folosință a devenit extrem de profitabilă în Moldova. Aceste dispozitive sunt importate în mare parte din China, care de fapt a interzis țigările electronice pentru a proteja tinerii.

Deși la noi în țară este interzisă comercializarea online a țigările electronice, pe rețelele de socializare pot fi găsite sute de anunțuri care propun vape-uri cu arome atractive de dulciuri, fructe exotice, băuturi energizante. Fiind dulci la gust, minorii sunt atrași de aceste produse, care au și un preț convenabil. Cu doar 150 de lei,  pe internet pot fi cumpărate țigări electronice care livrează 7500 de fumuri.

Medicii avertizează că țigările electronice de unică folosință pot afecta dezvoltarea tinerilor, în special a creierului acestora. „Expunerea la nicotină în timpul adolescenței, o perioadă critică pentru dezvoltarea creierului, poate provoca dependență și poate dăuna creierului în curs de dezvoltare, afectând atenția și capacitatea de învățare. Există riscuri de apariție a tulburărilor comportamentale și scăderea permanentă a controlului impulsurilor”, a declarat psihoterapeutul Grigore Garaz.

Problema a luat amploare și în alte state din regiunea europeană unde țigările electronice de unică folosință sunt comercializate ilegal minorilor. Astfel, așa state ca Marea Britanie, Germania, Franța, Irlanda sunt în proces de interzicere totală de import a țigărilor electronice de unică folosință.

Recent, acestui grup de state europene s-a alăturat și Polonia. Jurnaliștii polonezi au investigat proveniența țigărilor electronice de unică folosință și au depistat că o mare parte dintre vape-uri sunt importate din China, acolo fiind de fapt interzise pe piață din 2022, din cauza popularității în rândul tinerilor. Țigările electronice de unică folosință sunt importate din China în Polonia de către două companii majore afiliate Rusiei și Kremlinului. Aceste două companii rusești dețin 50% din cota de piață poloneză a țigărilor electronice.

700 de persoane testate, dintre care 5 cazuri suspecte de melanom, în prima lună de campanie!

Deja al treilea an consecutiv, Farmacia Familiei organizează screening-ul gratuit al alunițelor în diferite localități ale tării.

În prima lună a acestui an, 2024, au fost verificate 700 de persoane, dintre care 5 cazuri suspecte de melanom și 30 de persoane cu afecțiuni cutanate.

Pentru a fi în siguranță și a vă proteja de razele nocive ale soarelui, este foarte important să aplicați protecție solară în fiecare zi. La Farmacia Familiei găsiți o gamă largă de produse dermato-cosmetice cu SPF.

În fiecare sâmbătă, în diferite locații din Chișinău, precum și în localitățile din tară, puteți verifica GRATUIT alunițele.

Verifică agenda screening-ului și programează-ți timp pentru testarea alunițelor!

Cum poți preveni umflarea picioarelor de la căldură? Nu trebuie să ignori!

Vara este anotimpul zilelor însorite și uneori al termperaturilor sufocant de mari, când corpul se deshidratează cel mai uşor. Dar pentru unii oameni, căldura poate aduce nu numai bucurie, ci și necazuri.

Pe timp de caniculă, multe persoane suferă de retenție excesivă de apă și edeme (umflături), în special la nivelul picioarelor. Această condiție provoacă adesea disconfort și poate afecta viața de zi cu zi. Iată câteva dintre cauzele picioarelor umflate de la căldură și sdespre modul în care pot fi ameliorate simptomele.

Cauze

Umflarea picioarelor, cunoscută sub numele de edem periferic, este o afecțiune ușoară și nedureroasă, dar extrem de frecventă.

Căldura face ca vasele de sânge să se dilate, mai ales când stăm în poziţia şezut pe scaun pe perioade lungi de timp. Ca urmare, lichidele sunt reținute, ducând la edem. Efectul gravitației joacă, de asemenea, un rol, determinând ca edemele să apară în special la nivelul picioarelor, gleznelor și al gambelor.

Edemul periferic este frecvent și provoacă de obicei mai mult disconfort decât probleme grave de sănătate. Cu toate acestea, unii oameni sunt mai predispuși la reținerea apei.

Bătrânii, femeile însărcinate, femeile care au menstruație și cele supraponderale sunt deosebit de vulnerabile. Este important ca aceștia să ia măsuri de precauție pentru a preveni apariţia edemelor în timpul zilelor călduroase.

Recomandări

Pentru a evita umflarea, cel mai bine este să evitați căldura cât mai mult posibil. Menținerea rece a corpului va reduce lărgirea vaselor de sânge (vasodilatația) din picioare și astfel se va evita retenția de lichide. Este la fel de important să evitați statul prelungit în picioare. Imobilitatea provoacă retenție masivă de apă în picioare, glezne și gambe.

Dacă trebuie să stați sau să stați în picioare pentru perioade lungi de timp, încercați să faceți pauze scurte pentru a vă odihni sau a vă întinde. În plus, reducerea consumului de sare poate ajuta la menținerea unui echilibru hidrolitic sănătos în organism.

Umflarea picioarelor poate fi, de asemenea, ameliorată în mod simplu la domiciliu. Este suficient să ne ridicăm picioarele, de exemplu, pe pat sau pe canapea. Consumul de apă mai rece este, de asemenea, benefic. Aceste metode simple pot ajuta la reducerea umflăturii și la ușurarea disconfortului.

Totodată, pot fi folosite şi şosetele de compresie, care previn umflarea gleznelor deoarece forțează fluidele în exces, dar și sângele, să plece din zona picioarelor. Este important să optaţi pentru pantofi cu talpă joasă, care să susţină talpa şi glezna.

Nu în ultimul rând, masajul în zona edemului poate pune sângele în circulaţie, ceea ce are ca efect decongestia locală. Potrivit medicilor, masajul gleznelor şi al picioarelor stimulează drenajul limfatic (puteţi folosi cremă sau loţiune de răcire pentru picioare).

Semnul care nu trebuie ignorat

Este important de știut că umflarea picioarelor poate fi un semn al unei afecțiuni mai grave. Trebuie consultat medicul atunci când edemul este asociat cu o temperatură ridicată a corpului, probleme la urinare (mai puțin frecventă) sau antecedente de boală hepatică.

Aţadar, este important să ai grijă de tine și să nu ignori semnalele corpului tău. Menținerea corpului răcoros, evitarea stării prelungite în picioare și reducerea consumului de sare sunt doar câteva dintre modalitățile de a face față acestei probleme.

sursa

7 alimente sănătoase care nu expiră niciodată!
Articolul anterior
Prinţul Harry şi-a făcut testul de depistare a virusului HIV! Video
Articolul următor