7 alimente sănătoase care nu expiră niciodată!

În cele mai multe cazuri, perioada de valabilitate, în care alimentele oferă siguranţă pentru consum, variază de la un produs la altul. Şi dacă unele alimente expiră în câteva zile, altele – aproape că nu au o perioadă de valabilitate.

separator

4876492-3x2-940x627Iată câteva dintre produsele alimentare care, depozitate corect, pot rezista câţiva ani, fără să îşi piardă din proprietăţile nutritive:

  1. Orezul alb

Orezul alb este un aliment care nu expiră, spre deosebire de orezul brun, pe care trebuie să îl consumi într-o perioadă de cel mult şase luni de zile. Orezul se depozitează în recipiente bine închise, care să nu lase să pătrundă insectele.

  1. Cereale din făină integrală

Cerealele din făina integrală se înscriu şi ele pe lista alimentelor care ţin mult timp, între unul şi doi ani.

Trucurile culinare de la Jamie Oliver! Cum salvezi o mâncare în care ai scăpat prea multă sare

Acestea sunt bogate în substanţe nutritive şi sunt ideale de mâncat la micul dejun.

  1. Fasolea uscata

O sursa importanta de fibre şi proteine, fasolea uscată este unul dintre alimentele care are un termen de valabilitate de pâna la 30 de ani, potrivit unui studiu efectuat în SUA. Însă este mai bine să fie consumată în primii trei ani, spun oamenii de ştiinţă, întrucât conţin mai multe vitamine. Nivelul de proteine nu este însă afectat de trecerea anilor.

  1. Mierea

Din categoria alimentelor sănătoase, care nu expiră niciodată, face parte şi mierea.

Alimente pe care să nu le păstrezi niciodată în frigider

Odată cu trecerea timpului aceasta se poate zahărisi, însă acest lucru nu înseamna că s-a alterat, ci, dimpotrivă este un semn că produsul este natural.

  1. Sarea

Consumată în cantităţile recomandate de către medici, adică nu mai mult de 3-6 g pe zi, sarea este un ingredient nelipsit din viaţa omului. Aceasta, indiferent de sortiment, nu expiră niciodată.

  1. Oţetul de vin

Un alt ingredient pe care gospodinele îl pot folosi fără teama că a expirat este oţetul de vin. Acesta este folosit în salate, dar şi pentru a prepara şi oferi savoare unelor sosuri.

  1. Migdalele

Bogate în proteine, calciu şi vitamina E, migdalele se numără printre fructele oleaginoase care pot fi consumate chiar şi trei ani după ce au fost culese, dacă sunt depozitate corect şi dacă nu le desfaci din membranele lor naturale de protecţie.

sursa

Cel mai bun remediu pentru a preveni diareea cauzată de antibiotice
Articolul anterior
Un celebru cântăreţ va deveni tată pentru a opta oară, la 73 de ani!
Articolul următor
Alte articole interesante