Substanța care l-a ucis pe copilul de 4 ani, după o vizită la stomatolog

Copilul de patru ani, anesteziat ilegal într-o clinică din Piteşti, a murit miercuri seara. Inima i s-a oprit, după ce a intrat în moarte cerebrală şi organele interne i-au cedat unul câte unul. Acum se caută vinovaţi pentru sfârşitul nedrept al băieţelului.

separator
Părinţii care şi-au văzut copilul intrând în comă, pe scaunul stomatologului, au asistat astăzi la testul cel mai dureros. În faţa lor, medicii i-au măsurat băiatului de patru ani şi jumătate activitatea creierului.

După anestezie, băiatul a fost resuscitat de mai multe ori. În clinica fără drept de anestezie generală, copilului i-a fost administrat propofol. O substanţă pe care medicii nu au dreptul să o folosească fără supraveghere de specialitate, cu aparatură medicală de monitorizare permanentă. Aceeași substanță l-a ucis și pe starul Michael Jackson.

Victor Costache, ministrul Sănătății: ,,Este evident ca anestezia generală nu se poate practica decât în condițiile prevăzute legal, nu se pot administra medicamente de acel tip fără o sală de anestezie sau asistență medicală, sunt mai multe prevederi”.

Adrian Dinescu, anestezistul copilului: ,,Familia pacientului şi-a dat acordul pentru această tehnică”.

Dragoș Stanciu, preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi Argeş: ,,A fost o înţelegere amiabilă. Deci la solicitarea familiei, din ce ştiu, s-a făcut această intervenţie. Bineînţeles că decizia aparţine clar şi medicului”. Poliţia a deschis o anchetă pentru vătămare corporală din culpă. Nimeni nu a fost, însă, pus sub învinuire, transmite observator.tv.

Un copil de 2 luni, în stare gravă, transportat la spital cu o ambulanță avariată. Reacția CNAMUP
Articolul anterior
Ajutor! Un copil s-a pierdut în drum spre școală
Articolul următor
Alte articole interesante