Un copil a stat în comă o săptămână după ce a fost mușcat de o căpușă

Un băiețel de 2 ani se recuperează după lupta cu o boală rară. Febra numită „Rocky Mountain” este atât de rară încât mama lui Jackson, Kayla, a fost sceptică și nu a crezut că băiatul ei poate fi unul dintre cei 20.000 de oameni care se îmbolnăvesc de la o mușcătura de căpușă.

separator
Jackson Oblisk, din Kentucky, are 2 ani a stat în comă o săptămână după ce a fost mușcat de o căpușă.

Bolile cauzate de căpușe sunt în creștere în Statele Unite ale Americii, asta însemnând că mai mulți copii precum Jackson ar putea fi în pericol. Familia lui Jackson nu a dat prea mare importantă atunci când copilul a fost mușcat de căpușă. Pur și simplu au înlăturat-o și și-au văzut mai departe de viață, scrie demamici.ro.

Însă în scurt timp după mușcătura, băiețelul, care are până-n doi ani, a început să facă febra. Nu putea să mănânce sau să vorbească și a devenit tot mai letargic, slăbit și hipersensibil la atingere. Când temperatura corporală a ajuns la 40,5 grade Celsius, iar pe corpul sau a apărut o erupție roz, Kayla și-a dat seama că ceva este în neregulă cu fiul sau. Doctorii au bănuit că este vorba despre febra „Rocky Mountain”, însă fiind o boală extrem de rară, doctorii au făcut teste suplimentare înainte de a o anunță pe Kayla care este boală de care suferă fiul sau.

Sunt doar 3.000 de cazuri de febra „Rocky Mountain” anual în SUA și de obicei se regăsesc în cinci state. Dintre acestea, 60% dintre persoanele diagnosticate cu această afecțiune se găsesc în Arkansas, Missouri, North Carolina și Tennessee. Persoanele afectate de această infecție, care este cea mai comună la copiii cu vârstă cuprinsă între cinci și nouă ani, dezvoltă tipul de erupție cutanata care a apărut și pe corpul lui Jackson. Ați indicatori ai bolii sunt: febra ridicată, durerile puternice de cap, stare generală alterată și greață.În cazuri severe, infecția poate afecta membrană creierului, plămânii și ficatul. Chiar și după ce a fost diagnosticat, febra lui Jackson a rămas ridicată, întregul corp era umflat, iar nivelul de sânge și oxigen nu erau deloc în regulă.

Băiețelul și-a revenit exact în ziua în care a împlinit 2 anișori. Starea băiețelului se îmbunătățește de la o zi la altă. Jackson își recăpăta încet poftă de mâncare și chiar se bucură de momente frumoase alături de părinții săi.

Un tânăr din capitală s-a înecat în lacul din parcul „La Izvor”
Articolul anterior
Fetița Laurei Cosoi a împlinit 1 an. Uite cum a fost organizată petrecerea!
Articolul următor
Alte articole interesante