Un cunoscut expert avertizează: ,,În ultimii 50 de ani, producția de spermă a bărbaților a scăzut la jumătate”. Care sunt cauzele?

Bărbații sunt în pericol, urmașii lui Adam sunt atacați tot mai mult de anumite produse care tulbură producerea de hormoni masculini și le distrug sănătatea, avertizează unii dintre experți, care susțin că o temă din ce în ce mai întâlnită în studiile de specialitate este aceea a nivelurilor extrem de ridicate ale estrogenului în alimentație, o situație care poate fi dăunătoare pentru bărbați, dar și pentru femei.

separator

Expertul de fitness și cunoscutul nutriționist american Ori Hofmekler a spus la un moment dat:

”Suntem pe drumul sigur al extincției umane. În ultimii 50 de ani, producția de spermă a bărbaților a scăzut la jumătate! Chimicalele se găsesc în toate alimentele, bulveresează sperma și distrug sănătatea bărbaților.”

Potrivit medicului Russell Blaylock, neurochirurg reputat și autor al studiului Blaylock:

”Cercetările arată că xenoestrogenii din plastic cauzează menstruația prematură a fetițelor. Fitoestrogenii din soia cresc agresivitatea și comportamentul anti-social în experimentele efectuate pe maimuțe. Mai mult, masculii încep să-și piardă masculinitatea și încep să se comporte ca femelele”.

Aceste produse dezechilibrează statusul hormonal al organismului:

1.Pesticidele sunt prezente în multe legume și fructe, fiindcă sunt pulverizate de către agricultori. Pesticidele ajunse în organism ,,mimează” funcția estrogenilor.

2. Bărbații nu trebuie să consume soia. Există multe motive pentru a evita soia, una dintre culturile cele mai puternic subvenționate de către guvernul Statelor Unite, un izvor de estrogen cu efecte vizibile asupra organismului uman. Consumul de soia duce la mărirea țesutului mamar, la retenția de apă, la depunerea de grăsime în zonele în care inițial aveau predispoziție doar femeile, la schimbări de dispoziție. Duce la scăderea testosteronului.

3.Hormonii injectați în carne. Pentru a crește producția, fermierii injectează hormoni în animale. Când se consumă carnea, acești hormoni se transferă în organism. În plus, vacile sunt hrănite cu soia înmuiată în pesticide.

4.Berea. În cartea sa, ”Producția naturală de testosteron”, Stephen Harrod Buhner scrie: ”Hameiul este unul dintre ingredientele principale ale berii. Mulți bărbați ignoră chimicalele din hamei, neînțelegând efectele serioase asupra nivelului de testosteron. Producătorii germani de bere au sesizat de mult cum femeilor care beau bere li se declanșează menstruația mai devreme. Doar 100 g de hamei conțin cantități semnificative de estrogen, cu efect imediat. Reclamele la bere prezintă bărbați de tip macho, doar că nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr.

5. Bisfenolul din plastic este extrem de dăunător. Plasticul este peste tot și răul pe care îl produce începe să fie tot mai vizibil. Peste 93% dintre americani au bisfenol în corpurile lor. Aceasta reduce numărul de spermatozoizi la bărbați. Ecologistul Bruce Lowry descrie efectele secundare după expunerea la bisfenol, (BPA).

Lucruri precum tulburări de atenție, obezitatea infantilă, astmul, autismul și apoi o întreagă gamă de cancere – la creier, la ficat, la prostată.

8.Ftalații. In general se găsesc ftalati în ambalajele de mancare, adezivi pentru hârtie, plasticuri, celofan, folie de aluminiu, capacele de la borcane. S-a constatat ca ftalatii sunt capabili să migreze din aceste ambalaje, astfel mâncarea poate fi contaminata cu ftalati, băuturile racoritoare la fel.

Cea mai importanta sursa de intoxicare cu ftalați e prin ingerarea lor odată cu mâncarea. În mâncare ftalații ajung din ambalajele de plastic în care sunt manipulate alimentele. Ftalații sunt solubili în grăsimi, așa că alimentele cele mai susceptibile să conțină ftalați sunt mai multe produse alimentare din comerț.

Se găsesc și în deodorante, șampoane, fixative, machiaj, odorizante de cameră sau de mașină.

Infertilitatea este cel mai comun efect secundar după expunerea de lungă durată la nivele mici de ftalați, dar și afecțiuni ale rinichilor, glandelor endocrine. Așadar, acestea sunt câteva din lucrurile care diminuează masculinitatea, iar starea evidentă a lucrurilor impune măsuri grabnice.

sursa

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

Peste 12 800 cetățeni au solicitat ambulanța în ultima săptămână

În perioada 18-24 noiembrie 2024, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat 12863 solicitări, inclusiv 1747 la copii. După acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital, 5326 pacienți, dintre care 4230 adulți și 1096 copii au fost transportați la spitalele din țară. Din numărul total de solicitări – 319 au fost inutile, care nu corespundeau criteriilor de urgențe medico-chirurgicale, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Pe parcursul săptămânii, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru pacienți din următoarele motive: 3736 urgențe cardiovasculare, dintre care 60 cu sindrom coronarian acut; urmate de 1894 patologii neurologice, dintre care 236 cu accidente vasculare cerebrale, 1548 boli respiratoria și 1132 urgențe traumatologice.

În perioada de referință, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 61 persoane, care au suferit în urma a 47 accidente rutiere. După acordarea primului ajutor medical, echipele AMU au transportat 47 pacienți, inclusiv 8 copii la spital pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.

De asemenea au fost înregistrate 67 urgențe toxice, printre care 20 intoxicații cu medicamente, 18 intoxicații cu dioxid și monoxid de carbon, 9 cu ciuperci, 8 cu alcool, o persoană intoxicată cu droguri și 11 altele.

La Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au parvenit 36 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții chimici și de mediu: 17 persoane cu combustii, 11 cu mușcături/înțepături de insecte, 7 cu hipotermii și cite o persoană cu degerături și o electrocutare.

Andreea Ibacka este însărcinată!
Articolul anterior
Cazul familiei din Florești intoxicate cu ciuperci: a murit și fetița de 8 ani, după ce fratele ei a decedat săptămâna trecută
Articolul următor