Un medic a creat prezervativul antiviol care „muşcă” atacatorul de penis! Cum funcționează dispozitivul

Inspirată de cuvintele unei paciente care tocmai trecuse prin drama unui viol, un medic din Africa de Sud a creat prezervativul anti-viol.

separator
{4DE586FE-2BEC-4B45-A7C0-A66D5A1791AC}

Cu 40 de ani în urmă, doctor Sonnet Ehlers efectua cercetări medicale în ţara sa natală, Africa de Sud. Avea doar 20 de ani şi lucra la camera de urgenţe când, într-o noapte, uşile au fost deschise de o femeie, mai mult moartă decât vie, scrie site-ul tv.bamargera.com, citat de adevarul.ro.

Aceasta fusese violată, iar cuvintele pe care i le-a spus lui Ehlers, care a tratat-o, i-au răsunat medicului ani întregi în amintire: „Mi-aş fi dorit să am dinţi acolo jos”. Patru decenii mai târziu, doctorul a creat prezervativul anti-viol, din dorinţa de a combate o problemă critice în Africa de Sud.

Invenţia se numeşte Rape-aXe şi este un prezervativ feminin care conţine, pe interior, o serie de zimţi foarte ascuţiţi care „muşcă” orice penetrează vaginul femeii. Acesta a fost conceput astfel încât să nu lase sângele atacatorului să ajungă în zona intimă a victimei, pentru a evita transmiterea bolilor grave, precum HIV, a virusului HPV sau a altor boli cu transmitere sexuală.

Doctorul a făcut tot ce i-a stat în putinţă să promoveze şi să producă în cantităţi mari invenţia, ajungând chiar să îşi vândă casa şi maşina pentru a sponsoriza cele necesare popularizării şi producţiei prezervativului anti-viol. În planurile ei intră chiar şi distribuirea gratuită a 30.000 de produse în timpul Cupei Africane.

Criticii spun însă că invenţia doctorului Ehlers nu va face nicio schimbare, fiind doar un factor uşor înspăimântător, în Africa, ţară în care s-a dezvoltat o cultură a violului. Studiile arată că 28% din bărbaţi au recunoscut că au violat o femeie în trecut. În plus, criticii mai susţin că efectele psihologice ale atacului nu vor fi diminuate de acest prezervativ.

Planta care tratează aproape orice boală! Este considerată cea mai sănătoasă din lume
Articolul anterior
O elevă din Republica Moldova a obținut medalia de bronz la Olimpiada internațională de Biologie
Articolul următor
Alte articole interesante