Un nou simptom al Covid-19, descoperit în trei țări. La ce trebuie să fim atenți

Slăbiciunea pronunțată, febra, lipsa poftei de mâncare, uscăciunea gurii, transpirația abundentă, setea, durerile de cap și de mușchi, tusea, insuficiența de aer sunt printre simptome ce pot fi asociate cu Covid-19.

separator

Un asistent medical din Australia a dezvoltat un simptom mai puțin obișnuit, care l-a făcut să se gândească la infecția cu Covid-19, și a avut dreptate, conform nzherald.com.

„A identificat că are dureri abdominale, care nu sunt considerate în mod normal un simptom de Covid-19, dar a fost inteligent și și-a dat seama că ar putea fi de fapt un simptom. Și-a făcut testul și a ieșit pozitiv”, a declarat Steven Miles, Ministrul Sănătății din Australia.

După acest caz, cercetătorii din Franța au raportat că au avut mai mulți pacienți care au venit la spital cu dureri abdominale acute și apoi au fost testați pozitiv pentru Covid-19.

Descoperirea a fost publicată într-un studiu, în luna mai.

În cazul unui pacient, durerea abdominală a fost asociată și cu greață și diaree, ambele listate de OMS drept simptom de Covid-19.

Un alt studiu, realizat în Marea Britanie și publicat în jurnalul medical The Lancet la începutul lunii iulie, a raportat opt cazuri de copii infectați cu Covid-19 care s-au prezentat la spital cu „simptome de apendicită atipică”.

„Atragem atenția asupra Covid-19 la copii, în cazul cărora primele simptome sunt febra și durerea abdominală, care pot fi confundate cu apendicita”, se menționează în studiu.

sursa

Cu distanță, mască de protecție și fără clopoțel. Cum a început noul an școlar?
Articolul anterior
Un 1 septembrie, așa cum nu ai mai văzut! Maxim Galkin și Alla Pugacheva și-au dus gemenii în clasa I
Articolul următor
Alte articole interesante