Un spital din Iași a achiziționat cel mai performant robot în chirurgie spinală și neurochirurgie din lume

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” are cel mai performant robot în chirurgie spinală și neurochirurgie din lume.

separator
Potrivit managerului spitalului, dr. Lucian Eva, Mazor X este un sistem care va da o siguranță aproape de sută la sută chirurgului şi va fi foarte util intervențiilor care nu vor mai necesita secțiuni mari operatorii, ci doar incizii, pacientul putându-se recupera mult mai repede, chiar va putea pleca acasă după două-trei zile. El a mai spus că, vorbind de robotică în medicină, în neurochiriurgie, spitalul de la Iaşi poate sta alături de clinici precum cea din Viena.

Robotul Mazor X a costat 1,2 milioane de euro, fiind deja montat în sala de operație. Investiţia a fost făcută de Consiliul Judeţan Iaşi, în subordinea căruia se află Spitalul de Neurochirurgie.

Prima intervenție cu acest robot va fi facută peste două luni. Până atunci, cadrele medicale care vor lucra folosind această tehnologie vor participa la cursuri de perfecționare.
Tot pentru Spitalul ”N. Oblu”, consiliul județean a cumpărat și un microscop performant de tip 3D care a costat 480 de mii de euro, scrie radioiasi.ro.

O femeie din Capitală a născut acasă
Articolul anterior
Patru copii din Ciobanovca au nevoie de ajutor! Nu au lemne de foc, haine și mâncare 
Articolul următor
Alte articole interesante