4 exerciții pentru coapse laterale fără celulită!

Portret_wb
Zagrencu Tatiana,
instructor Unica Sport

Cu siguranță, ai observat deja că țesutul adipos din zona laterală a coapselor se depune ușor, dar se dă jos foarte greu. Și pentru că încă nu s-a inventat costumul de baie minune, care să ascundă lipsa tonusului muscular de pe coapse, Zagrencu Tatiana- instructor Unica Sport, îți propune 5 exerciții cu elasticul pentru sculptarea și tonifierea zonei laterale a coapselor.

Coapse ferme

 1. Începe exerciţiul în poziţia laterală, sprijinindu-te pe antebraţ. Piciorul de la sol este puţin flexat, iar celălalt – extins paralel solului, astfel încât elasticul să fie întins.
 2. Ridică piciorul mai sus, extinzând elasticul. Revino la poziția inițială.

Repetă exercițiul de 20 de ori, după care schimbă piciorul. Acest exerciţiu este destinat antrenării coapsei laterale. Inspiră pe nas când muşchii sunt relaxaţi şi expiră pe gură la contracţia acestora.

1


Fese și coapse tonifiate

 1. Începe exerciţiul în poziţia laterală, sprijinindu-te pe antebraţ. Piciorul de jos este puţin flexat, iar celălalt – extins paralel solului, astfel încât elasticul să fie întins.
 2. Flexează piciorul anterior, astfel încât între gambă şi coapsă să fie un unghi de 90 de grade. Revino la poziția inițială.
 3. În continuare flexează piciorul în posterior,  astfel încât între gambă şi coapsă să fie un unghi de 90 de grade. Revino la poziția inițială și repetă mişcările.

Repetă exercițiul de 20 de ori, după care schimbă piciorul. Această mişcare antrenează muşchii coapsei anterioare, laterale şi posterioare.

2


Coapse laterale fără celulită

 1. Începe exerciţiul în poziţia laterală, sprijinindu-te pe antebraţ. Flexează puţin piciorul de jos, iar pe celălalt extinde-l sus maximal, întinzând elasticul.
 2. După care du piciorul extins anterior pe diagonală şi din nou extinde-l sus maximal.
 3. În continuare du piciorul extins în posterior şi revino la poziţia iniţială.

Exerciţiul dat antrenează muşchii coapsei laterale şi posterioare. Repetă-l de 30 de ori, după care schimbă piciorul.

3


Coapse reliefate

 1. Începe exercițiul în poziţia laterală, sprijinindu-te pe antebraţ, cu picioarele extinse anterior. Piciorul de sus este paralel solului, astfel încât elasticul să fie extins.
 2. În continuare du piciorul jos pe diagonală anterior şi ridică-l din nou sus.
 3. Du piciorul în posterior şi revino la poziția inițială.

Efectuează acest exerciţiu de 20 de ori, după care schimbă piciorul. Vei simţi muşchii coapsei laterale.

4

Corina Frumuzachi: “Iau din modă doar ceea ce mi se potriveşte, nu îi devin sclavă”
Articolul anterior
Urmărește LIVE cum 13 jurnaliști cântă la evenimentul ”Voice of Journalism 2016”
Articolul următor
Alte articole interesante