Devino mai elastică în 5 pași!

portet
Victoria Ursu,
instructor Unica Sport

Pentru a păstra elasticitatea muşchilor, e nevoie să practici exerciţii pentru extinderea acestora. Ele cresc capacitatea de relaxare fizică și mintală, reduc riscul de accidentare la nivelul articulațiilor, tensiunea și durerea musculară după efort. Instructorul Unica Sport, Victoria Ursu, îți prezintă 5 exerciții de întindere a mușchilor. Fă exerciţiile de extindere doar după ce ai încălzit bine muşchii.

Extinderea coapsei laterale și posterioare

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu picioarele depărtate lateral și cu brațele extinse deasupra capului. Înclină-te lateral spre un picior, revino la poziția inițială, apleacă-te anterior, revino din nou la poziția inițială, iar apoi înclină-te spre celălalt picior, extinzând coapsa posterioară și cea laterală. Inspiră pe nas și expiră pe gură fără a reține respirația. Repetă exercițiul de 10 ori.

1


Întinderea coapsei interne și posterioare

Întinde un picior în față, sprijină-te pe palme. În continuare, flexează piciorul anterior, extinzându-l pe cel din spate. Revino la poziția inițială. Inspiră pe nas și expiră pe gură fără a reține respirația. Repetă exercițiul de 10 ori cu un picior și de 10 ori cu celălalt.

2


Extinderea coapsei anterioare

Începe exercițiul așezată la podea. Flexează un picior anterior, iar pe celălalt extinde-l în posterior. Flexează, prin punct, piciorul din posterior. Inspiră pe nas și expiră pe gură fără a reține respirația. Repetă exercițiul de 10 ori cu un picior și de 10 ori cu celălalt.

3


Extinderea coapsei interne

Depărtează picioarele lateral, formând un unghi maxim între coapse, sprijină-te pe palme. Încearcă să cobori, flexând câte un braț, sprijinindu-te pe antebrațe la podea. Du bazinul în posterior, apoi în anterior. Inspiră pe nas și expiră pe gură fără a reține respirația. Repetă exercițiul de 5 ori.

4


Extinderea spatelui

Așază-te pe un picior flexat și altul extins. Apleacă-te spre piciorul extins cu tot trunchiul, apoi ridică-te, spijină-te pe talpa piciorului din față, flexându-l. Extinde brațele sus. Inspiră pe nas și expiră pe gură fără a reține respirația. Repetă exercițiul de 10 ori cu un picior și de 10 ori cu celălalt.

5

O femeie și-a găsit nora goală pușcă, pe canapea. Ce a urmat? Incredibil
Articolul anterior
Kim Kardashian are o concurentă în Rusia… cu posteriorul și mai mare!
Articolul următor
Alte articole interesante