Un gust de milioane: Pizza cu dovleac și Brânză ”Feta”

Astăzi veți gusta imaginar dintr-o bucățică de bostaniadă. De astă dată nutriționista Tamara Șchiopu alături de Galina Tomaș scotocesc prin cartea de bucate o rețetă de pizza neobișnuită: Pizza cu dovleac și brânză ”Feta”. Galina Tomaș, cât ar părea de straniu, acceptă provocarea, cu unele remarci.

separator
47

O altă ediție Bostaniada e pe roate. În această duminică, de la ora 11 ești invitat la cea de-a 3 ediție a acestui eveniment în care vor fi expuşi cei mai mari şi ciudaţi dovleci, sculpturi din dovleci.

Cele mai neordinare bucate din dovleac vor fi incluse în meniul Bostaniadei. Festivalul va culmina cu Rugul Satului. Puteţi petrece şi o noapte pe tărâmul Bostaniadei: în Lozova se va deschide o rețea de cazare și camping.

Cei care vor veni la festival sunt rugaţi să respecte un dress code- să fie îmbrăcaţi în culorile: bostaniu, verde şi arămiu.

Ca şi în ediţiile precedente, festivalul se va organiza pe stadionul satului Lozova, raionul Stăşeni, iar intrarea va fi liberă!

2

Rețeta Pizza cu dovleac și brânză ”Feta”

6Ingrediente pentru sosul de tomate

 1. 1 ceapă mare, curăţată şi tăiată rotile subţiri
 2. 2 căţei de usturoi curăţaţi şi pisaţi
 3. 3 roşii fără coajă, tăiate mărunt (pe timp de iarnă se folosesc roşii conservate în suc de roşii)
 4. 2 linguri de pastă de roşii
 5. 1 linguriţă de zahăr
 6. Sare şi piper după gust
 7. Alte condimente preferate (busuioc, cimbru, sovârv)
 8. 2 linguri de ulei preferat

Ingrediente pentru umplutură

 1. 0,5 kg miez de dovleac, tăiat cubuleţe de 1,5 cm
 2. 150 g brânză de oi sau „Feta” (brânza sărată se va ţine în apă rece câteva ore pentru a dilua sarea)
 3. 2 linguri de ulei preferat
 4. Piper negru după dorinţă

5

Mod de preparare

 1. Cuptorul se încălzeşte până la temperatura de 350 grade C.
 2. Cubuleţele de dovleac se amestecă cu ulei şi cu mirodeniile preferate şi se pun în cuptorul fierbinte pentru 10-15 minute să se rumenească şi să facă o cojiţă aurie. Se amestecă uşor la jumătate de timp, ca să se rumenească pe două părţi.
 3. Între timp, se pregăteşte sosul de roşii. Se prăjeşte ceapa împreună cu usturoiul într-o tigaie până se rumeneşte uşor. Se adaugă roşiile mărunţite şi pasta de tomate şi se lasă să dea uşor în clocot, după care sosul se condimentează, adăugându-se zahăr, dacă e prea acru.
 4. Sosul prea subţire poate fi lăsat mai mult timp la foc, ca lichidul să se evaporeze, sau se adaugă o jumătate de linguriţă de amidon dizolvat în apă rece (urmaţi metoda de pe ambalaj).
 5. Se lasă sosul să se răcorească, iar între timp se pregăteşte umplutura.
 6. Brânza se mărunţeşte sau se dă prin răzătoarea măşcată.
 7. Când toate componentele sunt gata, se asamblează pizza, punându-se baza într-o tavă de copt unsă cu ulei, după care urmează sosul, dovleacul copt, apoi brânza.
 8. Pizza asamblată se pune în cuptorul fierbinte pentru 15-20 de minute, în funcţie de cât de groasă este baza pregătită din timp.

Se serveşte cu salată verde sau cu salată de crudităţi şi cartofi copţi.

Copilul tău este hărțuit de alți copii? Cum poţi să-l ajuţi
Articolul anterior
Brunetele nu mai sunt în trend în sezonul rece 2014!
Articolul următor
Alte articole interesante