Eșarfa, fularul și basmaua sunt accesorii care te scot din anonimat și îți stilizează ținutele cu orice ocazie. De cele mai multe ori se optează pentru o aranjare ușoară și rapidă, dar totodată deosebită, a eșarfelor și fularelor. Vezi mai jos câteva idei interesante!
Cum să legi un fular obișnuit
Modul în care va fi legat fularul depinde foarte mult de ținuta ce va fi purtată, dar și de modelul și tipul de fular. Un fular obișnuit poate fi legat și purtat în multe feluri, dar iată doar câteva dintre ele:
1. Lațul european. Pentru a lega în acest mod fularul, e nevoie să-l puneți în două și să-l aranjați pe după gât așa încât ambele capete să fie într-o parte, iar bucla – în cealaltă parte. Un capăt al fularului treceți-l prin buclă, în partea de sus, iar al doilea capăt treceți-l prin buclă, pe dedesubt și pe sub primul capăt.
2. O variantă mult mai simplă, dar la fel de efectivă: înfășurați fularul o dată în jurul gâtului, iar capetele lăsați-le să atârne libere.3. La prima vedere este o variantă dificilă de legat fularul, însă în realitate este foarte simplă. Puneți fularul în două și puneți-l pe umeri. Într-o parte aveți bucla, iar în cealaltă – cele două capete libere. Acestea trebuie trecute prin buclă. Apoi răsuciți bucla astfel încât să se formeze un ”opt”, iar prin această buclă mai treceți încă o dată capetele fularului. Rezultatul va fi impresionant.
Pe lângă aceste modalități de a lega un fular sau o eșarfă, mai sunt încă multe alte idei interesante. Eșarfele pot fi purtate frumos nu doar pe umeri, dar și pe cap, iar acesta va fi un adevărat trend în anul ce vine.
Cum se poartă un fular de tip snood
Există o mare varietate de feluri de a purta fularul de tip snood, acesta fiind în continuare popular.
1. Cea mai simplă și rapidă modalitate este să îmbraci snoodul pe gât fără să-l legi cumva anume. În ciuda simplității, acest fel de a-l purta este o modalitate excelentă de a subția silueta și de a alungi un pic gâtul.
2. Modul clasic: îmbrăcați snoodul pe gât, răsuciți-l și îmbrăcați apoi a doua buclă în jurul gâtului.
3. Diferența dintre această variantă și cea anterioară este că în acest caz a doua buclă trebuie să fie mai lungă decât prima.
4. Cine nu preferă să poarte căciuli sau pălării, poate recurge la purtarea snoodului pe cap. E simplu: îmbrăcați snoodul pe gât și apoi, făcând o buclă, trageți-o pe cap. Foarte stilat și plus că ține și cald.
5. De asemenea, snoodul poate fi purtat peste palton sau pulover ca un poncho. Potrivite în acest caz sunt snoodurile mai voluminoase și mai largi. E important de atras atenția la regula – cu cât hainele sunt mai călduroase, cu atât tricotajul trebuie să fie mai mășcat.
Cum se poartă o basma
O varietate a eșarfelor o reprezintă basmaua. Există o multitudine de modalități de a purta eșarfa-basma, iar modul de realizare e cât se poate de simplu.
1. Această modalitate este potrivită pentru basmalele pătrate din mătase. Se realizează astfel: basmaua se pliază în jumătate, rezultând un triunghi. Apoi începeți să formați o fâșie lungă și groasă de aproximativ 5 cm, începând cu unghiul de mijloc. Acum puteți să înfășurați această fâșie în jurul gâtului, o dată sau de două ori, așa încât capetele să fie poziționate înainte. Legați-le într-un nod frumos și aranjați-l la mijloc.
2. Următoarea variantă este relativ simplă. Basmaua, pliată în două, înfășurați-o în jurul gâtului, așa încât unghiul de mijloc să vină în față, iar celelalte două capete să treacă pe după gât și să fie aranjate tot în față, dar ascunse sub basma.
3. Pliați basmaua și înfășurați-o în jurul gâtului de câteva ori, lăsând un capăt să atârne liber. Iar celălalt capăt, aduceți-l înainte, treceți-l prin bucla formată și legați-l de primul.