Festivalul Industriilor Creative® Kasta Morrely Fashion Week, la Palatul Oștirii din Iași: A reunit designeri talentați, colecții vestimentare originale și moderne pentru toate ocaziile

Un grandios eveniment cultural internațional de Teatru de modă s-a desfășurat la Palatul Oștirii din Iași. Festivalul Industriilor Creative® Kasta Morrely Fashion Week, ediția a zecea aniversară, a adus un concept inovator fiind integrat în proiectul cultural „Sustenabilitatea Modei în lumina reflectoarelor, noi trenduri de Învățare Interculturală”, proiect co-finanțat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

Desfășurat în perioada 30 iunie – 4 iulie 2021 pe litoralul românesc și în orașul Iași, festivalul internațional a cuprins trei evenimente principale: Kasta Morrely Fashion Week Digital Cruise edition, aniversarea Kasta Morrely Fashion Week la Palatul Oștirii din Iași și Seminarul internațional dedicat modei sustenabile.

Festivalul Kasta Morrely Fashion Week prin Teatru de Modă este un demers cultural unic în prezent pentru că se adresează într-o formă elaborat atractivă și ușor de înțeles pentru publicul larg îndeplinind şi exigenţele specialiștilor și comercianților de produse vestimentare, punând totodată în lumină arta și contribuția designerilor la evoluția modei.

Prin Teatrul de Modă se prezintă atât tendințele în modă, cât și modul cum se poartă, pentru a te pune în valoare, noile creaţii vestimentare. Atractivitatea şi răspunderea educaţională a oricărui gen de eveniment depinde întotdeauna de calitatea şi calificările specialiştilor din backstage. Pentru realizarea acestui deziderat cultural, calificările complementare de specialitate ale organizatorilor evenimentelor de modă și pregătirea manechinelor conform Standardului profesional sunt obligatorii.

Evenimentul aniversar cultural internațional de Teatru de Modă a debutat la Palatul Oștirii din Iași cu muzica militară a Garnizoanei Iași din cadrul Brigăzii 15 Mecanizată Podu Înalt, condusă de dirijor căpitan Gil Negrei. Imnul național al României a fost intonat de talentata Rianna Rusu pregătită la Kasta Morrely Music.

Deschiderea evenimentului aniversar a fost oficiată de doamna Barbara GesslerHead of „Creative Europe” Unit, Directorate General for Education, Youth, Culture and Sport of the European Commission, care a felicitat în direct festivalul Kasta Morrely Fashion Week pentru inovație, conceptul original și promovarea sustenabilității, culturii și educației la nivel internațional.

Regalul de modă de la Palat a debutat cu premiera unei colecții interculturale internaționale de promovare a modei sustenabile, realizată de designeri din țările consorțiului de parteneri al proiectului european: România (Katty Fashion), Portugalia (Rita Sa),  Tunisia (Universitatea Sfax).

Invitat special la ediția aniversară, designerul internațional MUHAMMET SALKA, designer și fondator IN COUTURE by KIWI din Turcia, și-a prezentat în premieră colecția couture, pentru care a primit premiul de excelență din partea organizatorilor Kasta Morrely Fashion Week.

Colecția doamnei VERA ANTON din Suceava a ipostaziat asocierea armonioasă dintre tendințele moderne în modă și elementele tradiționale specifice ethosului românesc, evidențiind motivele din Bucovina și cele din regiunea Cernăuți.

Îmbinând clasicul-elegant cu versatilul și comoditatea, VICTORIA SAVA din București a prezentat o colecție care s-a făcut remarcată prin nota rafinată, cu volumetrii, culori și materiale ce au subliniat bunul gust, eleganța și stilul glamour.

Cu o prezență în România și Italia, ADRIANA AGOSTINI a prezentat o colecție de scenă, care a transpus viziunea creatoarei asupra designului de produs vestimentar.

SEROUSSI Iași a prezentat colecția de sezon, cu o gamă variată, atât cromatic, cât și din punct de vedere al țesăturilor, din fibre naturale, cu ținute adaptate la cerințele bărbatului modern, fie el conservator sau cosmopolit.

Poetă, artist visual și doctor în Arte Plastice și Decorative, CRISTIANA MARIA PURDESCU a prezentat o colecție de artă vestimentară, în care creațiile sale vestimentare au împodobit corpul manechinelor după legități ce țin de armonie și eleganță, într-un echilibru al formelor și o cromatică ce completează înfățișarea persoanei.

DAMES din Iași a cucerit publicul cu o colecție care s-a distins prin costumele office elegante, de bun gust, cu imprimeuri digitale, spectaculoase, versatile, perfecte pentru doamnele și domnișoarele care vor să se impună în societate prin purtarea unor ținute business.

Copiii Kasta Morrely au prezentat colecția Mirajul Naturii, la creația și mesajul căreia au contribuit și cu imaginația lor. Kasta Morrely Kids este un departament specializat înființat la inițiativa membrilor asociației care au dorit să își implice copiii în proiecte și programe cultural educative specifice vârstei lor.

Cu o prezență remarcabilă, de peste 20 ani în Cluj-Napoca, DALEEA FASHION a prezentat colecția „Ethno Passion by Daleea” care a utilizat folclorul ca sursă de inspirație. Ținutele s-au remarcat prin calitate, autenticitate și asocierea excelentă de materiale, texturi, culori, care au confirmat semnătura inconfundabilă a creațiilor vestimentare Daleea Fashion House.

O viziune integrată asupra sustenabilităţii modei înseamnă şi sprijinul constant pentru tinerele talente. Kasta Morrely Fashion Week în colaborare cu Departamentul de Arte Vizuale al Facultăţii de Arte, Universitatea din Oradea a sprijinit prezența studentei Vanessa Ursu pe podium cu prima sa colecție vestimentară.

Organizatorii Festivalului Industriilor Creative® Kasta Morrely Fashion Week aduc mulțumiricu toată recunoştinţa Ministerului Apărării Naţionale pentru sprijin şi locaţia Palatul Oştirii din Iaşi. În calitate de coordonatori ai proiectului internaţional „Sustenabilitatea Modei în Lumina reflectoarelor, noi Trenduri de Învățare Interculturală” cu anvergura activităților pe două continente şi organizatori ai acestui festival, am fost deosebit de impresionați de înaltul profesionalism și calitățile vizionare ale valorilor armatei române, manifestate prin cunoașterea și susținerea rolului important pe care îl are sectorul industriilor culturale și creative în dezvoltarea societății contemporane”, a declarat Ana Hriscu doctor în Etică și Teatru de Modă, coordonator proiect.

În seara a doua a evenimentului cultural de la Palatul Oștirii din Iași, ADDY VAN DEN KROMMENACKER din Olanda, Designer de Onoare Kasta Morrely Fashion Week, a continuat tradiția lansării în premieră a colectiilor sale pe podiumul KMFW. Rochiile de seară Addy van den Krommenacker se numară printre alegerile marilor doamne din Casele Regale, ale celebrităților olandeze și internaționale, pe covorul roșu la marile evenimente ale lumii. Ca de fiecare dată spectacolul de modă a celebrului designer olandez a fost prezentat cu entuziasm la ştirile televiziunii naţionale olandeze RTL.

OKSANA MUKHA din Ucraina este o marcă de lux pentru rochiile de mireasă și de seară pentru femei. În ultimele trei decenii Oksana Mukha a devenit un epicentru pentru moda de mireasă de lux, câștigând pozițiile de top în piețele europene și globale. AMARIGE FASHION GROUP – fondator Cristian Grecu, sunt reprezentanții brandului Oksana Mukha în România și la Kasta Morrely Fashion Week.

Legendarul brand românesc PĂLĂRIA DĂDÂRLAT a aniversat la Kasta Morrely Fashion Week cei 125 de ani de la fondare. Pălăria Dădârlat este un brand aflat la a patra generație, acum condus de Mădălina Dădârlat. Dedicându-și competențele specialiștilor săi unei moșteniri de suflet, brandul la modă Pălăria Dădârlat, găsește echilibrul dintre proporție, emoție și surpriză în confecționarea pălăriilor. Folosind pasiunea ca unealtă principală, profesioniștii din echipa Dădârlat Pălării au reușit să păstreze o tradiție din lucrurile atemporale, realizare reflectată în rodul muncii lor.

ETHNO PARIS BY VALENTINA ALEXA a revenit pe podiumul Kasta Morrely Fashion Week cu lansarea colecției de vacanță pentru doamnele și domnișoarele stilate. Colecția brandului din Chișinău se remarcă prin dualitatea roșu/negru și se adresează femeilor din mediul high-class și celor care sunt interesate de un aspect elegant în orice moment al zilei, fie că vorbim de evenimentele private sau cele oficiale.

Designerul BIANCA RIPAN din Suceava este absolventă a cursurilor Universității de Artă și Design în Cluj Napoca, secția Design vestimentar. A colaborat și a creat pentru diverse firme, iar după 10 ani de experiență în industria textilă, a pus bazele propriului brand, RB studio. Colecția prezentată pe podiumul Kasta Morrely Fashion Week se intitulează „Enough” și prezintă o tentă avangardistă cu accente de army și influente gotice în stilul caracteristic al designerului. Fermoarul metalic este elementul cel mai des întâlnit, alături de alte sisteme de închidere cum ar fi capse, nasturi, ace de siguranță, toate accesoriile fiind lucrate manual. Ca materiale s-a folosit tulle-ul, pielea și latexul.

VELMOFT din București creează haine pentru femei și bărbați, cu accent pe confecționarea acestora din materiale naturale, unele fiind pictate manual, pline de culoare, realizate în ediție limitată sau unicat, nonconformiste și chiar extravagante. Piesele vestimentare sunt scăldate în culoare, confortabile, easy to wear, majoritatea fiind confecționate din bumbac, in sau mătase. Carmen Drăgănuță, designer și fondator al brandului Velmoft, creează ținute versatile ce pot fi integrate, cu ușurință, într-un stil elegant, casual sau street-wear, croiul, țesăturile și designul fiind inedite.

JITKA KLETT este un designer din Praga activ în lumea modei de peste 27 de ani. Designerul este reprezentat în peste 21 de țări ale lumii, prin cele 2 linii ale companiei sale: JK KLETT și JITKA KLETT COUTURE. La ediţia aniversară Kasta Morrely Fashion Week designerul a prezentat Liberta collection by JK KLETT, ținute smart-casual produse din materiale naturale sau reciclate.

Evadarea din cotidian și confortul materialelor premium sunt inspirația din spatele colecției Freedom by MONARH ce poartă semnătura designerului Larisa Lupoiu. Fiecare piesă Monarh sărbătorește libertatea de mișcare și reinventează conceptul de eleganță în rochiile de zi și de seară. O capsulă atemporală realizată din 14 piese menite să afirme eleganța atât într-un cadru relaxat cât și în contextul ceremoniilor și evenimentelor de gală.

Cu oameni plini de energie, curaj și frumusețe, echipa ATMOSPHERE FASHION oferă cu generozitate o serie diversificată de îmbrăcăminte pentru femei. Rochii lungi glamour perfecte pentru seri deosebite, rochii scurte ideale pentru un cocktail, bluze și sacouri care evidențiază personalitatea și definesc stilul sunt doar câteva dintre ținutele prezentate de Atmosphere.

ADELINA BOIE din Baia Mare, a reușit să surprindă placut, ca de fiecare dată, prin creațiile sale fără cusur. Ținutele sale exclusiviste au devenit în ani opțiunea perfectă pentru orice femeie care dorește să se remarce la evenimentele private sau în diferite ocazii oficiale.

Secțiunea Moda Pentru Copii a fost reprezentată în seara a doua a festivalului de trei branduri.

Lansat încă din 2007, brandul BY DANINA LINE se impune pe piața românească a produselor de îmbrăcăminte pentru bebeluși cu ținute lejere, comode, confecționate din bumbac de înaltă calitate. La Kasta Morrely Fashion Week, By Danina a prezentat o colecție de ii și rochii populare reinterpretând în note moderne portul național, păstrând caracteristica de bază a brandului. Eleganța simplităţii şi folosirea materialelor naturale conferă comoditate și lejeritate la purtare. 

Cu o experiență de 30 de ani în modă, BEATRICE LIANDA DESIGN, creator de modă, scenograf și jurnalist, a prezentat creațiile sale pentru copii, adolescenți și femei. Fiecare creație este specială, având o poveste individuală.

Programul de Leadership pentru Copii KASTA MORRELY KIDS a prezentat momentul de Teatrul de Modă „Eleganța Copilăriei” cu colecție realizată de voluntarele mămici, membri Kasta Morrely Kids.

O viziune integrată asupra sustenabilităţii modei implică şi sprijinul constant pentru tinerele talente. UNIVERSITATEA DE VEST din Timișoara, Facultatea de Arte și Design, a prezentat colecțiile deosebite ale absolvențilorNatalia Dobrovolschi, Maghiar Sigrid Santuctalis și Evelina Tănase.

UNIVERSITATEA NAȚIONALĂ DE ARTE „GEORGE ENESCU” din Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design, a prezentat colecțiile absolvenților Ilinca-Bianca Mihăilă și Daniela Maria Nechita, ambele aflate sub coordonarea Conf. univ. dr. Ecaterina Mărghidan.

Festivalul Industriilor Creative® Kasta Morrely Fashion Week, este un eveniment non-profit, care  aduce un concept inovator, fiind integrat în proiectul cultural „Sustenabilitatea Modei în lumina reflectoarelor, noi trenduri de Învățare Interculturală”, proiectco-finanțat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene. Proiectul cu activități pe două continente este coordonat de Asociația culturală Kasta Morrely, având ca parteneri principali Organizația Intercultural for All din Portugalia și Universitatea Sfax din Tunisia.

Kasta Morrely a contribuit la dezvoltarea sectorului industriilor culturale și creative prin conceperea Standardelor Ocupaționale legalizate de Manechin și Organizator Spectacole, conceperea și înregistrarea noului gen artistic Teatru de Modă® precum și realizarea doctoratelor necesare introducerii acestui gen de activitate în domeniul culturii.

Kasta Morrely Fashion Week: Facebook; Instagram

Ce trebuie să faci în ziua nunții pentru a avea noroc în familie. Patru superstiții de evitat

Mai multe tradiții și superstiții despre nunți au prins rădăcini adânci. Se crede că acestea influențează modul în care îndrăgostiții își planifică ziua cea mare pentru a asigura un viitor luminos și plin de noroc. În timp ce unele practici sunt menite să aducă prosperitate și fericire, altele sunt considerate a aduce ghinion și trebuie evitate cu orice preț.

Superstiții și tradiții de evitat în ziua nuntii

Întâlnirea înainte de ceremonie: Unul dintre cele mai răspândite obiceiuri este credința că mirele și mireasa nu ar trebui să se vadă înainte de ceremonie. Acest moment de separare simbolizează puritatea și noutatea începutului pe care îl vor împărtăși, iar întâlnirea prematură este văzută ca un semn rău prevestitor, scrie redactia.ro.

Vărsarea lichidelor: Fie că este vorba de apă sau vin, vărsarea accidentală a lichidelor în ziua nunții este considerată un semn de ghinion. Participanții la ceremonie sunt îndemnați să fie deosebit de atenți pentru a evita astfel de incidente, care pot prevesti turbulențe în mariaj.

Oglinzile sparte: Aducerea ghinionului prin spargerea oglinzilor este o superstiție bine-cunoscută, care transcende granițele nunților. În ziua căsătoriei, se pune un accent deosebit pe evitarea manevrării neglijente a oglinzilor pentru a preveni ani de ghinion în viața de cuplu.

Florile în biserică: Deși florile sunt simboluri ale frumuseții și ale vieții, există credința că aducerea lor în biserică înainte de ceremonia de nuntă poate atrage energii negative. Prin urmare, tradiția recomandă ca florile să fie aduse doar după finalizarea actului religios.

Tradiții care aduc noroc

Aruncarea orezului: O tradiție îndrăgită este aceea de a arunca orez peste miri la ieșirea din biserică sau locul ceremoniei. Acest gest simbolizează dorința de fertilitate și prosperitate pentru cuplu.

Elemente de culoare albastră: Purtarea de accesorii albastre de către mireasă este văzută ca un talisman ce aduce noroc și fericire în mariaj. O batistă sau o bijuterie cu piatră albastră sunt alegeri populare.

Hanțul la inel: Purtarea unui hanț la inelul de logodnă sau de căsătorie este considerată o modalitate de a păstra cuplul protejat de energii negative sau de invidia celor din jur.

Moneda în pantof: Plasarea unei monede în pantoful miresei simbolizează speranța de prosperitate financiară și noroc în noua căsnicie.

În timp ce aceste tradiții și superstiții pot părea doar o parte pitorească a ceremoniei de nuntă, ele reflectă dorința profundă a oamenilor de a influența pozitiv viitorul cuplului. Indiferent dacă sunt respectate din convingere sau pentru a onora tradiția, ele adaugă o notă de unicitate și speranță zilei în care două inimi aleg să bată împreună pentru totdeauna.

Cele mai frecvente minciuni care ți se spun despre reparația mașinii tale: dezvăluirile unui mecanic

Deși este important să ții pasul cu întreținerea mașinii tale, există riscuri să cheltuiești mai mult decât ar trebui la mecanic. Mai rău, s-ar putea să cheltuiți bani pe lucruri de care nici măcar nu aveți nevoie.

GOBankingRates a vorbit cu Chris Pyle, un mecanic auto calificat și expert auto la JustAnswer, despre principalele minciuni pe care le aud oamenii despre reparațiile auto, scrie ziare.com. Iată ce a spus acesta.

Ar trebui să schimbați uleiul în funcție de vechimea mașinii

Ideea că trebuie să schimbați uleiul în funcție de vechimea mașinii este, după părerea lui Pyle, „o prostie”.

Mulți mecanici vă vor spune, de asemenea, că trebuie să schimbați uleiul la fiecare 5.000 de kilometri. Deși acest lucru este adevărat pentru unele vehicule, cele mai moderne pot merge adesea mult mai mult timp – până la aproximativ 12.000 de km – fără o schimbare de ulei. Ceea ce contează este ceea ce recomandă producătorul și ceea ce indică culoarea jojei.

„Obiceiurile dumneavoastră de conducere, motorul și kilometrii vor determina când trebuie schimbat uleiul. Puteți să vă uitați la uleiul de pe jojă pentru a vedea când este necesar, vizualizând culoarea.”

Aveți nevoie de protecție pentru vopsea și tapițerie

O altă minciună frecventă este aceea că trebuie să vă protejați vopseaua și tapițeria mașinii, indiferent de cât costă. Și poate costa o sumă considerabilă – în jur de 499 de dolari, potrivit lui Pyle.

„Practic, ei petrec 30 de minute pulverizând niște ceară pe vopsea și produse similare cu scotch guard pe țesătură”, a spus Pyle. „Practic, primești aproximativ 50 de dolari în produse și timp, cu o marjă de profit uriașă”.

Trebuie să aveți mai multe sisteme antifurt

Vi s-a spus vreodată că mașina dumneavoastră are nevoie de sisteme antifurt suplimentare? Cu excepția cazului în care vehiculul dumneavoastră nu are niciunul, este foarte probabil ca acest lucru să nu fie adevărat.

„Cel de la producător este adecvat”, a spus Pyle. „Dacă un hoț vrea mașina, va avea instrumente de diagnosticare la nivel de dealer și va face chei pe loc și o va fura, indiferent de sistemele care au fost adăugate.”

Geometria roților este o necesitate

Majoritatea mașinilor moderne solicită o aliniere pe patru roți. Aceasta include furgonete, autoturisme, crossovere și SUV-uri mici. Dacă vă reparați mașina și mecanicul vă spune că aveți nevoie de alinierea tuturor celor patru anvelope, aceasta este adesea o idee bună.

Cu toate acestea, potrivit lui Pyle, unii mecanici vor încerca să vă taxeze pentru toate cele patru roți, chiar și atunci când le aliniază doar pe două dintre ele. Dacă, să zicem, roțile din spate nu au fost reglate, acest lucru nu este adevărat. Asigurați-vă că verificați de două ori tot ceea ce a făcut mecanicul și comparați cu factura totală pentru a vă asigura că nu plătiți prea mult.

Aveți nevoie de o revizie a sistemului de combustibil

Deși este posibil să aveți nevoie de un service pentru sistemul de alimentare cu combustibil, nu toate sunt atât de bune pe cât se crede.

„Unele sunt chiar bune, dar multe nu sunt deloc speciale. Acestea variază de la 249 de dolari la 449 de dolari”, a spus Pyle. „Cele care nu sunt bune sunt doar un agent de curățare a injectoarelor de combustibil adăugat în rezervorul de combustibil. Proprietarul poate face același lucru cumpărând o sticlă cu 10 dolari.”

Veți avea nevoie de anvelope noi mai devreme decât credeți

Feriți-vă de mecanicii care încearcă doar să vă vândă mai mult decât trebuie lucruri precum anvelope noi – se întâmplă mai des decât ați putea crede.

„Multe ateliere vă vor verifica mașina în speranța de a găsi o problemă și de a vă vinde ceva. Ei vă vor spune că anvelopele sunt sub 5 mm și ar trebui înlocuite. Nu este cazul”, a spus Pyle. „Dacă conduceți inteligent, puteți rula o anvelopă până la 1 mm de bandă de rulare. Banda de rulare este acolo pentru a elimina apa. Dacă conduci mai încet pe ploaie, poți obține mult mai mulți kilometri din anvelope.”

Aveți nevoie de frâne noi mai devreme

A avea frâne fiabile este esențial pentru a asigura o călătorie sigură. Dar dacă ți se spune că ai nevoie de ele în momentul în care sunt sub 3 mm, s-ar putea să mai reziste un pic.

„Frânele sunt adesea recomandate sub 3 mm. Din nou, dacă le acordați atenție, le puteți folosi mai mult timp”, a spus Pyle. „Cei mai mulți menționează lucrurile prea devreme, deoarece majoritatea proprietarilor de mașini nu acordă atenție mașinilor lor. Ei doar pun benzină în ea și nu verifică niciodată”.

Trebuie să plătiți pentru greșelile lor

Dacă ați plecat vreodată cu mașina de la reprezentanță sau de la mecanic după ce ați făcut reparații doar pentru a constata că ceva nu este în regulă, în general, ei sunt cei care trebuie să rezolve problema, nu dumneavoastră. Așadar, gândiți-vă de două ori înainte de a plăti pentru ceva ce au făcut greșit, mai ales dacă acest lucru este prevăzut în contract.

„Ați încheiat un contract conform căruia diagnosticul și reparația lor sunt corecte și [soluția]”, a spus Pyle. „Dacă plecați cu mașina și încă mai aveți probleme, nu ar trebui să plătiți pentru a repara altceva. Ei încalcă contractul. Ei nu au furnizat ceea ce ați semnat și pentru care ați plătit. Trebuie să îndrepte lucrurile, făcându-și treaba sau să vă restituie banii și să o ia de la capăt”.

Alte minciuni pe care le-ați putut auzi despre reparația mașinii dvs.

Iată doar câteva alte minciuni sau concepții greșite despre reparația mașinii pe care s-ar putea să le credeți:

Trebuie să vă duceți autovehiculul la reprezentanța de unde l-ați cumpărat pentru a face reparații, altfel pierdeți garanția. În realitate, ar trebui să puteți să vă duceți vehiculul la orice atelier de reparații acreditat fără să vă pierdeți garanția.

Aveți nevoie de reparații suplimentare. Unii mecanici vor încerca să profite de clienți, spunându-le că au nevoie de mai multe reparații decât credeau. Cereți o a doua opinie, scrie finance.yahoo.com.

Este nevoie de o reparație completă a frânelor. Dacă un mecanic spune că aveți nevoie de o reparație completă a frânelor, întrebați dacă puteți înlocui pur și simplu plăcuțele de frână. Aceasta este o soluție mult mai ieftină – și adesea viabilă.

Aveți nevoie de o spălare a lichidului de transmisie. Acest lucru poate costa între 125 și 250 de dolari. Și, deși veți avea nevoie de una uneori, s-ar putea să nu fie atât de des pe cât susține mecanicul. Aflați de ce o sugerează înainte de a merge pe această cale. O schimbare a lichidului și a filtrului de ulei ar putea fi suficientă.

Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp

Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori.

Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte, lalele pot fi destul de pretențioase dacă nu sunt îngrijite corect, transmite catine.ro.

Descoperă ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp.

Florarii vin în ajutor doamnelor și le dezvăluie un truc mai puțin cunoscut pentru a prelungi durata de viață a unui buchet superb de lalele. Experții spun că lalele pot rezista pentru o perioadă lungă de timp dacă sunt îngrijite în mod corect.

Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp

Pentru început, specialiștii recomandă ca atunci când mergi să cumperi lalele să alegi buchetele care nu s-au deschis încă.

Lalele îmbobocite vor rezista mai mult timp decât unele înflorite complet. Pentru a prelungi durate de viață a lalelelor, florarii recomandă să adaugi în apa acestora puțin zahăr și gheață. Gheața ajută lalele să nu se deschidă la fel de repede.

Ține cont de faptul că lalele sunt flori care au nevoie de multă apă. Este important să păstrezi apa lalelelor tale proaspătă și să o schimbi periodic.

Alege să pui florile într-o vază spațioasă, în care acestea să aibă suficient loc. Apoi adaugă zahărul în apa din vază și amestecă până ce acesta se dizolvă.

Pentru un plus de prospețime poți adăuga mai apoi câteva cuburi de gheață. Apa rece va prelungi durata de viață a florilor tale. Ai grijă ca la câteva zile să tai puțin din codița lalelelor.

Specialiștii de la Parade.com sugerează să tai codița lalelelor la un unghi de 45 de grade. Ține cont și de frunzele lalelelor. Cele care stau prea mult timp sub apă ar putea începe să se descompună. Este recomandat să îndepărtezi frunzele care ar putea pune în pericol durata de viață a florilor tale.

Tot legat de durata de viață a acestora este important și locul în care le așezi. Florarii spun că acestea ar trebui ferite de căldura în exces și ar trebui așezate într-un loc luminos.

Ce semnificație au lalelele

Florile reprezintă modul perfect prin care poți să-ți exprimi sentimentele față de o persoană. Lalelele sunt gingașe, parfumate și colorate.

Ele sunt un simbol al primăverii, dar pot avea o semnificație mult mai profundă. Află mai multe și despre semnificația zilei de 1 martie. Vezi de ce este atât de importantă.

În unele culturi, lalelele sunt un simbol al perfecțiunii și al dragostei profunde. Vreme de secole au fost asociate cu iubirea necondiționată. Totodată, lalelele mai pot simboliza renașterea.

Dacă știi că o persoană trece printr-o perioadă mai dificilă, atunci lalele i-ar putea însenina ziua. În epoca victoriană, oamenii asociază lalele cu actele de caritate. Chiar și culoarea lor poate ascunde un mesaj aparte. Se spune că lalele albe simbolizează respectul și puritatea.

Despre lalele galbene se spune că simbolizează speranța și fericirea. Lalelele orange pot simboliza entuziasmul și spiritul liber. Lalele roșii, unele dintre cele mai populare, pot însemna dragostea eternă și pasiunea. Lalele roz, deși mai rare, simbolizează afecțiunea și conexiunea spiritual.

Lalele violet sunt asociate cu regalitatea și simbolizează eleganța. Lalele albastre, destul de rar întâlnite la noi, simbolizează serenitatea și pacea interioară.

752 de morți în 24 de ore. Rusia înregistrează un nou record de decese cauzate de Covid-19
Articolul anterior
Nelly Ciobanu, fotografie rară și superbă alături de soțul ei, Iurie Mărgineanu: ,,Astăzi este ziua ta, dragul meu soț!”
Articolul următor