NUNTA by AURA prezintă: Agenția matrimonială „Clar de Lună” – evenimentul care a provocat femeile la subiecte picante!

Peste 70 de femei s-au reunit miercuri seară la un eveniment cu subiecte picante, dulciuri apetisante, muzică relaxantă și băutură fină. A doua ediţie a cuconadei Agenția matrimonială „Clar de Lună” a fost moderată de Alla Donţu, care spune lucrurilor pe nume și nu se ferește de temele tabu.

separator
DSC_4238DSC_4333

Cuconada a avut loc departe de zgomotul capitalei, pe terasa restaurantului Sala de Aur numai bună pentru discuții intime. Cea care a spart gheața evenimentului a fost jurnalista Ileana Rusu, care a recunoscut că s-a măritat. Cu cine, vă va spune chiar ea în ediția viitoare a revistei.DSC_4275DSC_4024

Psihologul Angela Stafii a venit cu sfaturi pentru a ne înțelege mai bine partenerul, iar după discursul nutriționistei Galina Tomaș invitatele și-au suplinit necesarul de 2 litri de apă pe zi grație companiei Poiana Brănești.DSC_4421DSC_4232

Unicul bărbat care a avut curajul să vorbească despre teme tabu cu cele 70 de invitate, Pavel Taban, a explicat cum este corect să avem grijă de igienă intimă și despre avantajele Epigen GEL, iar Veronica Odobescu ne-a convins să consumăm calciul Davita Bone, că de, vrem păr și unghii sănătoase dar uităm să le îngrijim.DSC_4451

DSC_4462Creatorii de la  „Fortuna Sister”  au încântat ochiul cu o colecție de rochii de seară și mireasă care se caracterizează prin culori, texturi și materiale fine și care la sigur vor trece proba timpului. Designerul de la  „Morphine” a reușit să transpună în sală modelul clasic  în actualitate, reînterpretat modern. Și să cucerească invitatele cu o colecție de rochii ieșită din tipare.DSC_4495DSC_4381DSC_4357

Seara a culminat cu recitalul plin de emoție și vibrație al Karismei, care a făcut invitatele să închidă ochii și să lase măștile departe, simțindu-se mai naturale ca niciodată.

DSC_4604Aducem sincere mulțumiri partenerilor noștri: Sala de Aur, Basavin winery, Poiana Brănești, Cliniccare, Davita bone, Epigen Gel, Morphine, Fortuna Sisters, Agenția Aura, care au făcut posibilă organizarea cuconadei.

Savurați pozele fotografelor Ekaterina Milaș și Nata Eftene.DSC_4530DSC_4394DSC_4372DSC_4278DSC_4181DSC_4159DSC_3919DSC_3897

Ne vedem la următoarea ediție, la o seară de discuții sincere și picante!

Trucul incredibil care îți poate salva viața dacă te prinde o furtună cu fulgere

Să fii prins de furtună nu este niciodată plăcut, chiar dacă ești echipat. Dacă este vorba de una cu fulgere, atunci situația se complică. Pentru astfel de situații, specialiștii nemți vin cu un sfat care, la prima vedere, pare cel puțin ciudat, dacă nu de-a dreptul sinucigaș. Cercetătorii care au analizat astfel de furtuni spun că este mai bine să renunțăm la umbrelă și să lăsăm ploaia să ne ude bine pe cap. În acest fel, ne mărim șansele de a scăpa teferi dacă ne lovește fulgerul.

Un studiu realizat la o universitate din Germania a arătat că apa de ploaie de pe scalp acționează ca o „cască” de protecție în cazul unei descărcări electrice, curentul urmând calea cea mai conductibilă spre sol, prin pelicula de apă care ne acoperă corpul. Șansele de supraviețuire cresc de 70% la 90%, arată studiul, publicat în Scientific Reports și citat de 20Minutos.

Cercetarea a folosit două modele de cap cu trei straturi reprezentând scalpul, craniul și creierul. Unul a fost stropit cu apă pură, pentru a o simula pe cea de ploaie și ambele au fost expuse la șocuri electrice puternice. Capul umed a suferit mai puține leziuni, iar „creierul” său a avut o expunere la curent electric cu 13% mai mică decât capul uscat, ceea ce ar putea face diferența dintre viață și moarte.

Pentru a beneficia de protectie, scalpul trebuie sa fie umed, nu doar parul.

sursa

Trucul care te ajută să economisești zeci de litri de combustibil. Descoperirea făcută de cercetătorii britanici

Există multe modalități prin care șoferii pot economisi combustibil, dar în acest caz particular factorul determinant este cât de curată este caroseria unei mașini.

Sume importante ce ajung și la sute de euro pot fi economiste de șoferi în fiecare an. Potrivit cercetătorilor britanici de la ATS Euromaster, o mașină cu o caroserie curată este mai eficientă din punct de vedere aerodinamic, iar asta contribuie decisiv la reducerea consumului de combustibil, în special în cazurile în care șoferul petrecere cea mai parte a timpului deplasându-se cu viteză pe autostradă, scrie romaniatv.net.

Sfatul britanicilor vine în același timp pentru a demonta un mit care spune că mașinile murdare sunt mai economice în consum. Mitul susține că denivelările create pe suprafața caroseriei funcționează ca micile adâncituri uniforme pe care le are o mine de golf. Acestea măresc distanța pe care mingea o poate parcurge în aer.

O mașină care este curățată regulat poate economisi până la 10% din combustibil în comparație cu o mașină care nu este curată apropae niciodată, potrivit analiștilor britanici, asta în cazul în care parcurge marea majoritate a kilometrilor pe autostradă.

Un autovehiucul curat profită la maximum de caroseria aerodinamică, în timp ce poluanții care se acumulează pe caroserie cresc rezistența aerodinamică și în consecință crește și consumul de combustibil.

Pentru rezultate optime, trebuie să curățăm corect partea inferioară a vehiculului, dar și roțile, deoarece se acumulează noroi și alți poluanți care intensifică rotația aerului în acel punct.

Pantone a anunțat culoarea anului 2024. Ce simbolizează ,,Peach Fuzz”

Culoarea anului 2024 de la Pantone este ,,Peach Fuzz”, o nuanţă de piersică blândă şi hrănitoare, care ne aminteşte să încetinim ritmul şi să avem grijă de noi înşine şi de ceilalţi.

Numele acestei culori romantice reflectă senzualitatea tactilă asociată cu această nuanţă: piersicile catifelate, penele moi de marabou, satinul şi mătăsurile netede de epocă, toate acestea ne vin în minte când ne gândim la combinaţia de roz şi portocaliu.

Pentru Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute, „Peach Fuzz” este o culoare potrivită pentru momentul pe care îl trăim, o reflectare a nevoilor şi dorinţelor umane de bază pe care mulţi le pot simţi în mijlocul unor vremuri dificile, scrie News.ro.

„Pe măsură ce intrăm în 2024, unele dintre lucrurile care au devenit deosebit de evidente pentru noi este conceptul de stil de viaţă care capătă un nou sens”, a declarat Leatrice Eiseman pentru Time. „Am trăit în această perioadă de agitaţie în multe aspecte ale vieţii noastre şi, ca urmare a acestui fapt, nevoia noastră de îngrijire, empatie şi compasiune continuă să devină tot mai puternică pe măsură ce ne imaginăm un viitor mai paşnic”.

Eiseman subliniază că nuanţa delicată cheamă privitorii la experienţa umană, punând accentul pe importanţa sănătăţii şi a bunăstării pentru minte, trup şi suflet. De la culorile calde ale unui răsărit sau apus de soare până la confortul unei pături pufoase, culoarea afirmă momentele de linişte interioară cu nevoia profundă de comunitate şi conexiune.

„Ni s-a reamintit că o parte vitală a unei vieţi bune şi a unei vieţi pline este să ai sănătatea, rezistenţa şi puterea de a te bucura de ea”, a declarat Eiseman. „Într-o lume care adesea pune accentul pe productivitate şi pe realizări externe, este important să recunoaştem nevoia de a ne promova sinele interior şi de a găsi momente de răgaz, creativitate şi conexiune umană”.

Pentru Laurie Pressman, vicepreşedinte al Pantone Color Institute, selecţia de culori din acest an este deosebit de semnificativă, având în vedere că este cea de-a 25-a aniversare a programului Pantone Color of the Year. Pentru Pressman, selecţia unei culori care este sinonimă cu conexiunea umană este simbolică nu numai pentru acest an, ci şi pentru obiectivul general al programului în sine.

Îți dorești o viață longevivă? Atunci ia aminte la sfaturile bătrânului chinez, care a trăit peste 200 de ani
Articolul anterior
Impresionant! 54 de copii s-au născut ieri la Spitalul Clinic nr.1 din Capitală, printre care 3 mame au născut gemeni
Articolul următor