Îți dorești o viață longevivă? Atunci ia aminte la sfaturile bătrânului chinez, care a trăit peste 200 de ani

Li Ching-Yuen s-a născut în anul 1678 și a trăit, se pare, mai mult de 200 de ani ( potrivit unor date, a atins vârsta de 256 de ani! ). El s-a căsătorit de 14 ori, a avut 180 de urmași și o mulțime de discipoli în întreaga lume. În anul 1930 (!) a avut loc o întâlnire memorabilă a personajului cu pricina cu un general de armată chinez, care i-a studiat omului nostru actele, precum și alte documente de arhivă și, ajungând la concluzia că are de a face cu o minune, și-a notat, într-un carnețele, câteva din sfaturile pe care i le-a dat longevivul bătrânel. Nu este vorba nici de diete, nici de exerciții care să favorizeze viața lungă, ci într-o serie de elemente extrem de importante.

separator
batrinul chinez


1. „Ține-ți inima în frâu!”
În cazul celor care duc o viață activă, care fac sport, atunci când se afla în repaos, inima lor bate mai încet decât de obicei. Asta se explică prin faptul că, pe durata unui ciclu, o inima antrenată pompează o mai mare cantitate de sânge, cu alte cuvinte bate mai rar. Și, așa cum e și firesc, cu cât inima bate mai rar, cu atât ea se uzează mai greu. Și cu cât se uzează mai greu, cu atât va funcționa mai mult.
Concluzia: enervați-vă mai puțin și mișcați-vă mai mult! În acest fel veți avea o viață mult mai lungă.

2. “Stai precum broasca țestoasă!”
Potrivit opiniei specialiștilor, asta s-ar traduce în a fi linistit. Desigur, nu te poți afla tot timpul într-o stare de liniște, însă trebuie să te străduiești să fii cât mai mult. De preferat, în permanență!
În plus, în cultura chineză, broasca țestoasă este un simbol al nemuririi. Ceea ce înseamnă că între liniște și nemurire există o legătură directă.

3.”Umblă, precum porumbelul!”
Dacă te uiți cu atenție la un porumbel, vei vedea imediat că el pășește, scoțându-și pieptul înainte. Totul e foarte clar. Asta înseamnă că trebuie să avem grijă de postura noastră și să ne ținem coloana vertebrală într-o poziție sănătoasă.
Deja este un lucru bine știut că, dacă omul ține spatele drept, coloana vertebrală este relaxată, iar sistemul nervos lucrează in condiții optiime, ceea ce se reflectă benefic asupra întregului organism.

4. “Dormi, precum câinele!”
Acest îndemn i-a cam pus pe gânduri pe oamenii de știință. Au ajuns însă la concluzia că câinii dorm noaptea, dar uneori și ziua. Deci nu știu ce este aceea insomnie. Există chiar o cugetare : “ Somnul este cel mai bun medicament”. Un om sanătos poate dormi și ziua și noaptea, ceea ce înseamnă că sistemul lui nervos funcționează perfect. Deci, prin urmare, trebuie nu numai să muncim cu spor, dar să ne și odihnim corespunzător.

Și, ceea ce este cel mai important, este atitudinea pozitivă și relația armonioasă cu mediul înconjurător. Optimiștii trăiesc mai mult decat pesimiștii, e un fapt demonstrat. Iar ca să traiți mult, nu trebuie decât sa credeți în asta și să mergeti în întâmpinarea acestei dorinți.
Sursa

De ce bărbații iubesc, dar nu spun “Te iubesc”? Explicația psihologilor
Articolul anterior
NUNTA by AURA prezintă: Agenția matrimonială „Clar de Lună” – evenimentul care a provocat femeile la subiecte picante!
Articolul următor