Apartamentul secret din vârful Turnului Eiffel. Iată cui aparține

Știm că Turnul Eiffel a fost construit în doi ani, două luni și cinci zile, iar construcția a fost finalizată în anul 1899, de către Gustave Eiffel. Însă, mai puține persoane cunosc faptul că inginerul care a proiectat turnul și-a făcut un apartament chiar în vârful minunii arhitecturale.

separator

eiffeltower-2258141b

Zboară la Paris, la Charles de Gaulle cu Fly One, cu doar 70 de euro!

În contrast cu structura din metal a construcției, apartamentul a fost mobilat „în stilul simplist atât de drag oamenilor de știință”, a scris Henri Girard, în cartea „La Tour Eiffel de Trois Cent”. Apartamentul, cu două dormitoare, baie și bucătorie, avea pereții acoperiți cu tapet în culori calde, mobila era din lemn masiv, iar un mare pian contribuia la atmosfera specială, scrie unica.ro.

După ce s-a aflat de micul refugiu al lui Eiffel, parizienii din înalta societate au încercat în repetate rânduri să închirieze apartamentul, însă inginerul a refuzat toate ofertele, chiar și pentru sume importante de bani, care ar fi putut însemna o mică avere. Și asta doar pentru o singură noapte de cazare.

Așa că nu este de mirare că bogații lumii au fost cuprinși instant de invidie, mai ales că apartamentul oferea cea mai frumoasă vedere panoramică asupra Parisului. Arcul de Triumf, biserica Sacre Couer, râul Sena, toate acestea erau admirate de Gustave Eiffel din apartamentul lui secret.

Eiffel folosea apartamentul mai mult pentru întâlniri importante decât pentru petreceri. Spre exemplu, aici s-a întâlnit cu inventatorul Thomas Edison în septembrie 1889. Astăzi, spațiul este deschis publicului larg și este „locuit” de manechinele lui Eiffel și Edison, iar o mare parte din mobilă este cea originală.

Pe lângă faptul că a proiectat simbolul Parisului, Alexandre Gustave Eiffel este și cel care a realizat desenul pentru Statuia Libertății.

80 de filme pentru luna ianuarie!
Articolul anterior
Ksenia Sobchak a arătat camera fiului
Articolul următor
Alte articole interesante