Învaţă cum să îngrijeşti corect articolele din piele întoarsă!

Sezonul acesta hainele din piele întoarsă sunt în mare vogă. Îndeosebi cizmele, cojocelele, mănuşile şi căciulile. Acest material nobil şi plăcut la atingere scoate în evidenţă rafinamentul şi eleganţa oricărei femei.

separator

Dacă te-ai decis să-ţi achiziţionezi în acest sezon un articol din piele întoarsă, atunci trebuie să fii foarte atentă cum îl îngrijeşti.

E bine să ştii că…

… pielea întoarsă poate fi atât naturală, cât şi artificială. Cea naturală e obţinută din pielicică de capră, viţel sau ren. Cea artificială nu are diferenţe vizibile faţă de cea naturală, însă e mult mai durabilă. Piesele vestimentare din piele întoarsă au nevoie de o îngrijire diferită, de aceea înainte să începi procesul de curăţare stabileşte ce tip de material este: natural sau artificial.

Cum îndepărtezi petele?

Mai întâi de toate trebuie să ştii că pielea artificială are o suprafaţă uşor pufoasă, de aceea în momentul în care intra în contact cu apa, se umflă, iar când se usucă – se întăreşte. De aceea este nevoie de o curăţare neobişnuită, cum ar fi curăţarea uscată.

Paşii de curăţare…

  1. Înainte de a începe procedura, aplică pe articol puţin spray impermiabil.
  2. Pentru îndepărtarea petelor minore, poţi cumpăra un elastic special pentru pielea întoarsă. Însă, chiar şi un elastic simplu pentru birotică, îţi poate rezolva cu brio problema.
  3. În condiţii casnice, încearcă să foloseşti o soluţie creată din o jumătate de pahar de lapte degresat şi o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu.
  4. În loc de bicarbonat de sodiu, poţi folosi aceeaşi cantitate de amoniac de 10%. Înmoaie o cârpă curată în soluţia respectivă şi sterge locul pătat. După curăţare, şterge suprafaţa articolului cu un tampon înmuiat în apă.

Mănuşile din piele întoarsă pot fi curăţate cu ajutorul unui săpun obişnuit şi a unei perii moi. Pentru ca procesul să nu fie anevoios, îmbracă mănuşile pe mâini. După curăţare, îndepărtează săpunul cu apă călduţă, iar mănuşile se scot de pe mâini şi se usucă.

Pe lângă toate astea, una dintre problemele care ne cam dă bătăi de cap sunt petele de grăsime. Pentru a le îndepărta, presară peste ele un pic de amidon, lasă să acţioneze o jumătate de oră, apoi îndepărtează praful cu ajutorul unei perii.

Ai grijă de articolele vestimentare pe care le adori, doar aşa te vei bucura o perioadă mai îndelungată de ele.

Ceasul- un plus de personalitate ţinutei tale!
Articolul anterior
Cel mai scump corp din lume!
Articolul următor
Alte articole interesante