Little Black Dress, povestea rochiței negre a celebrei Coco Chanel

Moda trece, stilul rămâne acelaşi“, acesta este motoul după care Coco Chanel s-a ghidat şi pe care a încercat să-l insufle doamnelor şi domnişoarelor din întreaga lume. Coco Chanel a considerat întotdeauna că frumuseţea înseamnă simplitate și rafinament. Iată, rochia neagră a reprezentat în viziunea ei cea mai elegantă piesă vestimentară, ce nu trebuie să lipsească sub nicio formă din garderoba unei femei. Află în informațiile de mai jos care este povestea rochiței negre a renumitei Coco Chanel.

separator
IMG_5725


O adevărată revoluție în materie de modă a avut loc în anii ‘30 ai secolului trecut, când deja Coco Chanel a decis să schimbe percepția oamenilor cu privire la culoarea neagră. Până în acel moment, negrul avea o semnificație unică : dacă cineva purta negru, însemna în mod obligatoriu că poartă doliu după cineva drag. A îmbrăca negru în alte situații era un gest deplasat.

Cu toate acestea, neobositul designer a decis să facă o breșă în tradiția hainelor multicolore, de multe ori lipsite de gust și să farmece lumea propunându-i o simplitate rafinată. Talentul său uriaș, dublat de ideile avangardiste și curajoase, au condus la impunerea propunerii sale : micuța rochie neagră.

IMG_5727
Noutatea a generat un val de critici acerbe, ceea ce nu i-a încurcat cu nimic popularitatea, aflată într-o creștere exponențială. Criticii lui Coco Chanel atacau, în primul rând, simplitatea exagerată a propunerii sale, care le conferea purtătoarelor un aer aproape auster. Într-adevăr, o astfel de rochie și-o putea permite practic fiecare femeie, indiferent de pătura socială din care făcea parte. În mod suprinzător, aristocrația a îmbrățisat propunerea vestitului designer : în acest fel, bogații se putea “apropia” de săraci, fără a-și pierde însă din eleganță.

Au circulat zvonuri că opțiunea pentru negru a designerului era de fapt o consecință a morții iubitului acesteia, cu care Coco Chanel nu era căsătorită cu acte, deci nu putea purta oficial doliu după el.

IMG_5726

Indirent însă de motivul real, pentru care a apărut pe lume, micuța rochie neagră a devenit un element nelipsit din garderoba celebrităților și a damelor din înalta societate. Croiala sa originală presupunea o lungime mai jos de genunchi, întrucât Coco Chanel considera genunchii ca fiind partea cea mai inestetică a corpului femeii. Cu timpul rochia neagră a început să se scurteze, căpătând forme tot mai diverse și accesorii tot mai felurite.
Sursa

Trucul incredibil care îți poate salva viața dacă te prinde o furtună cu fulgere

Să fii prins de furtună nu este niciodată plăcut, chiar dacă ești echipat. Dacă este vorba de una cu fulgere, atunci situația se complică. Pentru astfel de situații, specialiștii nemți vin cu un sfat care, la prima vedere, pare cel puțin ciudat, dacă nu de-a dreptul sinucigaș. Cercetătorii care au analizat astfel de furtuni spun că este mai bine să renunțăm la umbrelă și să lăsăm ploaia să ne ude bine pe cap. În acest fel, ne mărim șansele de a scăpa teferi dacă ne lovește fulgerul.

Un studiu realizat la o universitate din Germania a arătat că apa de ploaie de pe scalp acționează ca o „cască” de protecție în cazul unei descărcări electrice, curentul urmând calea cea mai conductibilă spre sol, prin pelicula de apă care ne acoperă corpul. Șansele de supraviețuire cresc de 70% la 90%, arată studiul, publicat în Scientific Reports și citat de 20Minutos.

Cercetarea a folosit două modele de cap cu trei straturi reprezentând scalpul, craniul și creierul. Unul a fost stropit cu apă pură, pentru a o simula pe cea de ploaie și ambele au fost expuse la șocuri electrice puternice. Capul umed a suferit mai puține leziuni, iar „creierul” său a avut o expunere la curent electric cu 13% mai mică decât capul uscat, ceea ce ar putea face diferența dintre viață și moarte.

Pentru a beneficia de protectie, scalpul trebuie sa fie umed, nu doar parul.

sursa

Trucul care te ajută să economisești zeci de litri de combustibil. Descoperirea făcută de cercetătorii britanici

Există multe modalități prin care șoferii pot economisi combustibil, dar în acest caz particular factorul determinant este cât de curată este caroseria unei mașini.

Sume importante ce ajung și la sute de euro pot fi economiste de șoferi în fiecare an. Potrivit cercetătorilor britanici de la ATS Euromaster, o mașină cu o caroserie curată este mai eficientă din punct de vedere aerodinamic, iar asta contribuie decisiv la reducerea consumului de combustibil, în special în cazurile în care șoferul petrecere cea mai parte a timpului deplasându-se cu viteză pe autostradă, scrie romaniatv.net.

Sfatul britanicilor vine în același timp pentru a demonta un mit care spune că mașinile murdare sunt mai economice în consum. Mitul susține că denivelările create pe suprafața caroseriei funcționează ca micile adâncituri uniforme pe care le are o mine de golf. Acestea măresc distanța pe care mingea o poate parcurge în aer.

O mașină care este curățată regulat poate economisi până la 10% din combustibil în comparație cu o mașină care nu este curată apropae niciodată, potrivit analiștilor britanici, asta în cazul în care parcurge marea majoritate a kilometrilor pe autostradă.

Un autovehiucul curat profită la maximum de caroseria aerodinamică, în timp ce poluanții care se acumulează pe caroserie cresc rezistența aerodinamică și în consecință crește și consumul de combustibil.

Pentru rezultate optime, trebuie să curățăm corect partea inferioară a vehiculului, dar și roțile, deoarece se acumulează noroi și alți poluanți care intensifică rotația aerului în acel punct.

Pantone a anunțat culoarea anului 2024. Ce simbolizează ,,Peach Fuzz”

Culoarea anului 2024 de la Pantone este ,,Peach Fuzz”, o nuanţă de piersică blândă şi hrănitoare, care ne aminteşte să încetinim ritmul şi să avem grijă de noi înşine şi de ceilalţi.

Numele acestei culori romantice reflectă senzualitatea tactilă asociată cu această nuanţă: piersicile catifelate, penele moi de marabou, satinul şi mătăsurile netede de epocă, toate acestea ne vin în minte când ne gândim la combinaţia de roz şi portocaliu.

Pentru Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute, „Peach Fuzz” este o culoare potrivită pentru momentul pe care îl trăim, o reflectare a nevoilor şi dorinţelor umane de bază pe care mulţi le pot simţi în mijlocul unor vremuri dificile, scrie News.ro.

„Pe măsură ce intrăm în 2024, unele dintre lucrurile care au devenit deosebit de evidente pentru noi este conceptul de stil de viaţă care capătă un nou sens”, a declarat Leatrice Eiseman pentru Time. „Am trăit în această perioadă de agitaţie în multe aspecte ale vieţii noastre şi, ca urmare a acestui fapt, nevoia noastră de îngrijire, empatie şi compasiune continuă să devină tot mai puternică pe măsură ce ne imaginăm un viitor mai paşnic”.

Eiseman subliniază că nuanţa delicată cheamă privitorii la experienţa umană, punând accentul pe importanţa sănătăţii şi a bunăstării pentru minte, trup şi suflet. De la culorile calde ale unui răsărit sau apus de soare până la confortul unei pături pufoase, culoarea afirmă momentele de linişte interioară cu nevoia profundă de comunitate şi conexiune.

„Ni s-a reamintit că o parte vitală a unei vieţi bune şi a unei vieţi pline este să ai sănătatea, rezistenţa şi puterea de a te bucura de ea”, a declarat Eiseman. „Într-o lume care adesea pune accentul pe productivitate şi pe realizări externe, este important să recunoaştem nevoia de a ne promova sinele interior şi de a găsi momente de răgaz, creativitate şi conexiune umană”.

Pentru Laurie Pressman, vicepreşedinte al Pantone Color Institute, selecţia de culori din acest an este deosebit de semnificativă, având în vedere că este cea de-a 25-a aniversare a programului Pantone Color of the Year. Pentru Pressman, selecţia unei culori care este sinonimă cu conexiunea umană este simbolică nu numai pentru acest an, ci şi pentru obiectivul general al programului în sine.

Statisticile arată că în Moldova, are loc un viol în fiecare zi
Articolul anterior
Video. Mesajul public transmis de mama teroristului din Barcelona fiului ei
Articolul următor