Lilu: De ce îmi cumpăr haine de la second hand

“Astfel îmi amintesc de un om drag. Prima mea călătorie în lumea secondului mi-a făcut-o bunica Ileana, care acum tot călătorește… printre îngeri. Era o femeie înaltă, cu părul lung și negru, mergea ca o zînă cu mine de mînă. O săptămînă întreagă adormeam cu gîndul că duminică voi merge cu bunica la piață să vindem brînză și smîntînă. Ajungem la piață, acolo unde: laptele, brînza, smîntînă deveneau bani care apoi erau cheltuiți la “gumunitarcă”

separator
, scrie Lilu pe site-ul său, lilu.md.

IMG_0128

GUMUNITARCĂ – așa e numit second handul la Drochia, care apropo, se vedea de pe fereastra sălii de unde vindeam brînză cu bunica și la care mă uitam cu poftă.  Săream de pe un picior pe altul cînd vindeam tot, strîngream de pe masă borcanele și cîntarele și tot o fugă  printre tarebele pline cu gramezi  de haine. Cea mai mare plăcere a noastră era să cotrobăim prin grămezile cu pricina, pentru că erau mai ieftine și pline de minuni. De 2 lei – puteai să îți alegi o fustă, de 5 lei îți luai pulovere. Pe atunci laița buneilor era îndesată cu pijamale, hanorace și șalavari care astăzi sunt în trend.

Mă îmbrăcam de la second hand înainte de a ajunge să muncesc la tv, şi am continuat să o fac şi după. Majoritatea dintre voi aveţi impresia că oamenii din tv au bani de insule în Bahamas şi asta e tare amuzant, trăim în Moldova şi cu asta multe răspunsuri sunt date.  Banii merită a fi cheltuiţi pentru a face oamenii iubiţi din jur fericiţi – să le ofer părinţilor vacanţe binemeritate, să uşurez munca mamei cumpărându-i o maşină de spălat, să petrec o zi la piscină cu fratele meu şi lista poate fi lungă.

Am citit reacţiile oamenilor şi mulţi spuneau că ar trebui să îmi fie ruşine – Ruşine să le fie celor care fură,  eu sunt sinceră, nu vreau să mint, zicînd “Vai look-ul meu e din ultima colectie, cumpărat din Milano”. Nu am de ce să o fac, pentru că eu mă simt foarte confortabil în adevăr, cei care mint, deseori se încîlcesc în minciunile lor. Cînd ajung prin piețe, se mai găsesc oameni care să mârâie sub nas „ia uită te, şi vedetele nu au bani?”. Alţii apreciază şi prind şi ei mai mult  curaj.

308399_10151021103904599_879721118_n

Nu înţeleg de ce unora li se pare înjositor să îmbraci haine la mâna a doua, probabil pentru că nu au altceva prin care să se afirme, în afară de haine scumpe.

Natalia Iachim: Simt că dacă nu fac o schimbare, voi intra în depresie
Articolul anterior
Vezi lista alimentelor care provoacă acnee
Articolul următor
Alte articole interesante