Existența unui om se dezvoltă în cicluri de șapte ani, iar fiecare ciclu se încheie cu o criză care duce la etapa următoare. Haideți să vedem cum se totul întâmplă.
De la 0 la 7 ani
Legătura puternică cu mama. Cunoașterea lumii. Crearea sentimentelor. Mirosule mamei, a laptelui matern, vocea mamei, căldura mamei, sărutările mamei sunt primele senzații. Această perioadă, de regulă, se termină cu eclozarea din coconul de protecție a iubirii materne și descoperirea lumii înconjurătoare.
De la 7 la 14 ani
În această etapă a vieții, de obicei se formează cea mai puternică legătura cu tatăl. Crearea personalității. Tatăl devine un exemplu exclusiv, un aliat în descoperirea lumii din afara regulilor instaurate în familie. Acesta devine un ghid în toate începuturile copilului.
De la 14 la 21 de ani
Revolta împotriva societății. Crearea de informații. Aceasta este o etapă de criză pentru majoritatea adolescenților. Există dorința de a schimba lumea. Tinerii se ciocnesc de nedreptățile existente în societate în ansamblu. Totodată, devin mai „rebeli“, se îndrăgostesc, apar dorința de independență și valorile anarhiste, cu negarea sistematică a vechilor valori. Perioada se încheie cu ieșirea de sub ocrotirea părintească.
De la 21 la 28 de ani
Intrarea în societate. Stabilizarea după o revoltă. Este perioada când se integrează în societate, dorind să fie mai buni decât generația anterioară. Căutarea de activități mai interesante decât a părinții lor și a unui loc de muncă mai interesant. Încercarea de a crea o familie mai fericită, prin alegerea unui partener pe măsura așteptărilor. Crearea propriului cămin. Perioada se termină de obicei cu căsătorie.
De la 28-35 de ani
După căsătorie, apare necesitatea de a avea propriul apartament, mașină, apar copiii. Valorile sunt acumulate în interiorul noii celule a societății. De multe ori, vârsta de 35 de ani este o perioadă mai dificilă, când apar multe conflicte interioare. Apoi, există probabilitatea unui divorț, concedieri, depresie, sau chiar boli psihosomatice. Este un ciclu, în care trebuie să fim foarte atenți la toate schimbările și provocările vieții.
35-42 de ani
Totul începe de la zero. După criză, o persoană capătă experiență din greșelile anterioare reconstituie al doilea cocon. Este necesar să se revizuiască relația cu mama,tata și familia. Aceasta este perioada în care bărbații divorțați au amante, iar femeile divorțate încep să perceapă altfel lucrurile. Au grijă de ele și începe a doua tinerețe.
Relațiile cu societatea ar trebui, de asemenea, să fie revizuite. De acum înainte, locul de muncă nu este aleas din punct de vedere al siguranței, ci din cât de interesant este sau din timpul liber pe care îl vei avea. După distrugerea primului cocon, o persoană dorește întotdeauna să creeze un al doilea cât de repede posibil. Noua căsătorie, un loc de muncă nou, o relație nouă. Însă, aacă nu înțelege greșelile din trecut, el va restabili exact acelaș model de relații și va ajunge la exact aceleași înfrângeri.
42-49 de ani
Cucerirea societății. De îndată ce se restabilește al doilea cocon îmbunătățit, o persoană poate cunoaște plinătatea vieții în căsătorie, familie, muncă, dezvoltare proprie. Această victorie conduce la două noi tipuri de comportament. Dacă o persoană este interesată de bunăstare materială: mai mulți bani, mai mult confort, mai multă putere, el crește constant și îmbogățește noul său cocon îmbunătățit. Dacă o persoană tinde la cucerirea de noi teritorii, și anume spirituale, atunci începe adevărata dezvoltare a personalității sale. Această perioadă, ar trebui să se încheie cu o criză a conștiinței de sine. De ce sunt aici, de ce trăiesc, ce trebuie să fac pentru a face viața să dobândească sens dincolo de bogăția materială?
49-56 ani
Revoluția spirituală. Dacă o persoană a reușit să-și creeze sau să-și reconstituie coconul și să fie realizată în familie și șa muncă, ea simte în mod natural dorința de a câștiga înțelepciune. De acum începe ultima aventură, revoluția spirituală.
Dezvoltarea continuă ca într-o spirală. La fiecare șapte ani, o persoană trece din nou prin aceleași întrebări: relația cu mama și tatăl său, atitudinea sa față de familie, societate și luma înconjurătoare.