Cinci fraze manipulatoare ale narcisistului pe care le spune ca să te înnebunească

De obicei, marea majoritate a narcisiștilor (bărbați sau femei) par persoane altruiste și simpatice. Dar fără să îți dai bine seama, aceste persoane sunt capabile să își folosească șarmul și arta manipulării pentru a obține ceea ce își doresc,  fie că este vorba despre relația cu membrii familiei, prieteni sau colegi de serviciu.

separator

Însă, problema cea mare este că un narcisist își modifică personalitatea pentru a te face să crezi că e cu exactitate persoaa pe care ți-o închipuiești tu. Și se pricepe de minune să joace acest rol. Dar atunci când nu mai are nevoie de tine își va scoate „artileria grea”  pentru a te face să îți pui la îndoială facultățile mentale.Iată câteva dintre fraze pe care le rostește un narcisist atunci când manipulează emoțional:

 1. „Supra-analizează totul.”
E adevărat că sunt persoane care analizează foarte tare fiecare situație. Diferența cu narcisiștii este că în cazul lor descoperi mereu ceva fals în legătură cu ei, dar ei vor încerca să arunce vina pe tine, spunându-ți că supra-analizezi totul. Intenția lor este aceea de a te face să îți pierzi legătura cu propriile simțuri sau paranoică. De exemplu, observi că flirtează în social media cu cineva într-un mod absolut evident. Când îi spui că ai văzut acest comportament, narcisistul te acuză de faptul că vezi lucruri care nu există de fapt. Când în final descoperi dovada clară că era în legătură cu această persoană, narcisistul va face tot posibilul să te determine să te simți precum un detectiv nebun, influențându-te să îți pui la îndoială instinctele și acuzându-te de această anxietate generală.

2. „Urăsc melodramele.”
La început totul este perfect cu un astfel de om. Este șarmant, atrăgător, are cuvintele la el. Dar la sfârșit vei descoperi că e multă melodramă în jurul lor. La început te idealizează, te laudă pentru atitudinea ta. Dar acest comportament nu va dura prea mult. Sunt mincinoși patologici, manipulează ca să obțină orice de la cineva și sunt victimele eterne. Acest comportament te derutează și ori de câte ori încerci să aduci în discuție lucruri care te deranjează sau te perturbă, frustrările tale și nedumeririle, Narcisistul ripostează făcându-te să te simți prost că ai ridicat problema comportamentului său. Și de fiecare dată… „problema este că ești tu prea dramatică” (în cuvintele sale), iar nu comportamentul său

3. „Ești prea sensibilă.”
Narcisistul nu are capacitatea de a fi conștient de sentimentele unei alte persoane, fiindcă totul este despre el însuși. Narcisistul construiește emoțiile în cellalt. După ce te adulează o perioadă, urmează o perioadă când te va ignora cu zilele, așteptând să vadă cum reacționezi. Când într-un final îți faci simțită prezență, el te face să te simți vulnerabilă și sensibilă. Te insultă, te critica de multe ori făcând glume proaste, provocându-ți limitele și provocându-te să te înfurii. Te face realmente să simți că înnebunești cu argumente inventate care nu au o legătură cu realitatea concretă. Narcisiștii sunt persoane capabile cu adevărat să facă o persoană în general liniștită să fie măcinată de insecurități și dubii.

4. „Nu m-ai înțeles.”
Nu e rar ca într-un cuplu să existe neînțelegeri și probleme de comunicare. Dar cu narcisiștii, discursul este diferit: ei spun în mod intenționat lucruri care te provoacă. Atunci când reacționezi te acuză că nu ai înțeles adevărata semnificație a ceea ce au vrut să spună. Adesea neagă chiar că ar fi zis vreodată anumite lucruri. Acesta este un mod prin care un narcisist te face să îți pierzi mințile, făcând o afirmație, pentru ca în momentul următor să o nege și să pună toată vina asupra ta.

5. „Ești nebună/ biploară… Ai luat-o razna”
Când lucrurile încep să se precipite, folosește astfel de apelative. Dacă e să asculți un narcisist, toate fostele sale iubite, amante, toți colegii și prietenii sunt bipolari, geloși, ranchiunoși sau îndrăgostiți de el. Acest comportament dezorientează atunci când începe să folosească astfel de apelative la adresa ta și care sunt cuvinte pe care le folosea în legătură cu alți oameni pe care Îi disprețuiește și despre care îți povestea. În acel moment te simți aruncată în aceeași categorie, continuându-și ciclul infinit prin care idealizează și apoi devalorizează pe cei care își intersectează drumul cu al lor.

În relație cu un Narcisist. Ce trebuie să faci?
Dacă recunoști acest comportament desprinde-te total de narcisist. Caută un ajutor de specialitate dacă este nevoie. Singurul mod prin care poți ieși din această situație este să nu îl mai contactezi. Acest lucru înseamnă să nu îi mai scrii mesaje, să nu îl mai suni, să nu îi dai e-mailuri sau să mai păstrezi chiar, prietenia pe Facebook. Narcisistul încearcă să distrugă psihologic pe oricine îi amenință iluzia pe care o are cu privire la el însuși și la lume. De fapt, atunci când un narcisist își începe jocurile mentale cu tine, nu face decât să încerce să îți distrugă abilitatea de a distinge ce este greșit la ei și în comportamentul lor.

Sursa

Greșelile care duc la rupturi sentimentale, în funcție de zodie. Cum își sabotează nativii șansa la iubire

Fiecare nativ al zodiacului are anumite defecte care stau în calea fericirii de cuplu. Trăsăturile bine cunoscute ale unor semne zodiacale, precum impulsivitatea Berbecului, neseriozitatea Gemenilor, orgoliul Leului sau răceala Capricornului, pot diminua posibilitățile romantice și pun bețe în roate relațiilor de iubire.

Horoscopul dragostei. Care este bărbatul vieții tale în funcție de zodie

Berbec

Pur și simplu te îndrăgostești de bărbații care se poartă rău cu tine. Ai auzit vreodată de relații toxice? De acest tip de legături te faci vinovată.  Continui să intri în relații toxice care sfârșesc prin a-ți rupe inima și a-ți distruge spiritul. Te simți tot mai afectată,  de fiecare dată când ieși dintr-o nouă relație otrăvitoare. Trebuie să începi să te îndrăgostești de bărbații care sunt potriviți pentru tine, care te iubesc cu adevărat și te protejează, ne sfătuiește divahair.ro.  

Taur

Pur și simplu, refuzi să ieși în afara zonei tale de confort. Ești încăpățânată, dominatoare și vrei să faci lucrurile doar în felul tău. Reticența ta de a-ți asuma riscuri și de a ieși  și de a depăși orizontul îngust, unde te simți în siguranță este motivul pentru care nu ai succes în dragoste. Trebuie să-ți dai drumul și să te arunci în vârtejul vieții, dacă vrei să găsești iubirea adevărată. Nu poți s-o descoperi dacă te izolezi în turnul tău de sticlă.

Gemenii

Îți alegi mereu relațiile în funcție de ce crezi că așteaptă ceilalți de la tine. Niciodată nu-ți urmezi cu adevărat inima, de aceea sfârșești adesea într-o stare de nefericire.  Dragostea nu este o asigurare de viață, ci un sentiment tulburător și magic, căruia trebuie să i te abandonezi. Încearcă să înțelegi ce vrei tu de la viață, nu-i mai lăsa pe ceilalți să-ți traseze direcțiile în iubire.

Rac

Ai tendința să fii prea generoasă și să-i lași libertate totală partenerului. Acest lucru duce, până la urmă, la erodarea relației de dragoste. Trebuie să înveți să și ceri, nu doar să dăruiești. Amintește-ți că orice fel de dezechilibru într-o relație o poate arunca, la un moment dat, în aer.  Trebuie să înveți să ai tu grijă de tine și să-i ceri persoanei iubite să răspundă nevoilor tale.

Leu

Mândria este cel mai bun atu al tău, dar și cel mai rău obstacol în calea fericirii tale. Te ferești să-ți arăți emoțiile, ca nu cumva să pari slabă și vulnerabilă. Cu toate acestea, reticența ta de a te deschide către persoana iubită este și motivul pentru care nu reușești să-ți menții relațiile.

Fecioară

Este vremea să-ți reduci așteptările, dacă vrei o relație de dragoste durabilă. Ai tendința să fii captivată de fantezii romantice și povești  de dragoste hollywoodiene. Trebuie să-ți menții realismul, care te caracterizează în toate celelalte domenii ale vieții. Nu  te poți aștepta să ai o poveste de dragoste perfectă. Persoana pe care o iubești are micile ei defecte și imperfecțiuni ca orice altă ființă umană. Dar simțul tău critic exagerat și tendințele perfecționiste sunt cele care distrug relația.

Balanță

Este vremea să-ți temperezi optimismul și să accepți faptul că unii oameni chiar pot să-ți facă rău. Perspectiva ta asupra iubirii este mult prea tolerantă, ai senzația că persoana de care te îndrăgostești este, în mod necesar, extraordinară. Dar unii bărbați sunt adevărați ticăloși, nu comori ascunse, care așteaptă să fie descoperite. Dacă vei continua cu această viziune nerealistă, sigur vei continua să suferi în dragoste.

Scorpion

Lipsa ta de încredere în ceilalți te împiedică să păstrezi o relație stabilă. Te bazezi numai pe tine, iar un partener poate fi rănit de faptul că nu-i acorzi niciodată suficientă încredere. Trebuie să înțelegi că în dragoste nu mai trăiești pe cont propriu, ci ești într-o profundă comunicare cu persoana iubită. Altfel, este vorba doar de o relație trecătoare, după care îți va rămâne mereu un gust amar.

Săgetător

Problema ta este că faci totul singură, iar iubitul tău se va simți la un moment dat neglijat și dat la o parte. Ești o persoană puternică, independentă și autosuficientă. Totuși, nu uita că ești doar o ființă umană supusă greșelii și că ai nevoie de căldura cuiva pentru a fi cu adevărat fericită. Dacă vei adopta acest gen de gândire și vei învăța să colaborezi cu partenerul, îți vei putea menține relația de dragoste, care se destramă mult prea ușor din cauza autonomiei tale excesive.

Capricorn

Ești mult prea influențată de ceea ce spun ceilalți despre partenerul tău, pentru a mai avea timp să-l privești cu propriii ochi și să-i vezi calitățile. Te interesează ce cred cei din jur despre relația ta, însă astfel ajungi să te îndepărtezi treptat de persoana iubită. Trăiește în interiorul relației, nu doar ca un observator, în afara ei. Altfel, nu ai nicio șansă să-ți găsești marea iubire.

Vărsător

Există un loc gol în viața ta și crezi că o altă persoană te va ajuta să umpli acest vid. Ceva din tine te face să te simți incompletă și speri că o relație potrivită va remedia lucrurile. Acesta este motivul pentru care te simți neîmplinită în fiecare relație în care te afli. Singurul mod în care poți umple acest gol din viața ta este să înveți să te descoperi și să te iubești pe tine însăți. Abia atunci dragostea adevărată îți va ieși în cale și te vei putea bucura de o relație de durată.

Pești

La fel ca Berbecul, faci greșeala să te îndrăgostești de același fel de oameni de fiecare dată. Ai același tip de persoană care te atrage, de aceea pierzi șansa de a găsi dragostea adevărată. Partenerii te rănesc și te manipulează, te abuzează și îți produc adevărate traume emoționale.

Trei zodii care se căsătoresc târziu. Iubesc libertatea

Trei zodii care își găsesc iubirea și se căsătoresc târziu. Potrivit lui Emily Newman, astroloagă și clarvăzătoare din SUA, există trei zodii predispuse la a se căsători târziu în viață, peste 40 de ani.

Idei pentru nunta de iarnă – Ghidul tau de nunta by StudioBlitz

Ele sunt zodiile care vor amâna data nunții cât pot de mult. Nu simt să o facă, le e teamă să o facă, se gândesc că iubirea va pieri odată cu actul semnat, au o mulțime de gânduri contra mariajului. Într-o statistică făcută de această astroloagă americancă, podimul zodiei ezitanților este ocupat de:

Berbec

Acest semn de foc are tendința de a se îndrăgosti foarte repede și de a se lăsa purtat de val. Cumva, încă de la începutul relației trece rapid prin toate fazele, pasiune, lună de miere, vâltoare. Ai crede că sunt așa de îndrăgostiți, de ai putea să-i duci la altar. Emily Newman atenționează că nici vorbă de așa ceva!

”Berbecul adoră să-și ia singur deciziile, nimeni nu-i poate impune ceva. Nu se grăbește, vrea să găsească partenerul/partenera perfect(ă). Acesta este, de fapt, principalul motiv pentru care se căsătorește târziu în viață. Atât așteaptă perfectul, încât riscă să nu mai găsească nimic. Sau poate renunța la cineva foarte compatibil, doar gândindu-se că ar putea exista cineva și mai bun pentru el. Simte adesea că partenerul său vrea să-i fure libertatea. De aceea, Berbecul se va distra mereu. Primul semn al zodiacului mai este văzut și ca un copilaș al zodiacului. Înainte de a se gândi la căsătorie, e nevoie să se maturizeze, să înceteze să se poarte ca un copil.”, spune astroloaga Newman.

Gemeni

Au reputația de crai. Cu toate acestea, se implică serios în relațiile lor. Dar până la un punct, să nu aduci vorba de căsătorie. Mariajul este pentru ei o închisoare. Gemenii sunt foarte sociabili și au nevoie de interacțiunea cu alții/altele ca de aer, elementul care îi și guvernează.

Sunt atâtea posibilități în Univers! 8 miliarde de oameni pe Pământ. Cum să se rezume ei doar la o persoană? Și dacă te-ai căsătorit deja cu un Geamăn, fii pregătit(ă) și așteaptă-te la infidelități, sunt celebri pentru asta. Și pentru duplicitatea lor. Te vor minți cu zâmbetul pe buze. Așa că dacă nu vrei să suferi, mai bine stai liniștit(ă) și nu îi zori cu căsătoria.

Vărsător

Este un spirit liber, care nu se încrede prea des în oameni. Adevărul e că suflă și în iaurt, după ce a cunoscut câțiva. Deși pare detașat, este un sensibil care nu mai vrea să sufere. Iar iubirea e suferință. Căsătoria, ce să mai zicem? Un adevărat supliciu.

Este semnul de aer cel mai predispus la a îmbătrâni singur. Fiindcă e artist, e visător, iar iubirea ideală e doar cea pe care o plăsmuiește mintea sa. Este o zodie inteligentă, intuitivă, empatică, dar distantă. Greu vei face un Vărsător să te iubească sincer, complet. Și pentru asta tu va trebui să faci efortul, să-i demonstrezi că ești vrednic de iubirea sa. De căsătorie, ce să mai zicem? Mai răruț, că-i mai drăguț.

sursa

Care orgasm este mai lung: al bărbaţilor sau al femeilor?

Sexualitatea este parte importantă din viaţa oamenilor sau ar trebui să fie. Viaţa sexuală regulată are şi numeroase beneficii asupra sănătăţii fizice şi psihice.

Cercetătorii explică: Ce se întâmplă în organism în timpul orgasmului -  Exquis

Orgasmul este un moment de eliberare, care duce la un sentiment de plăcere intensă în timpul actului sexual. Produce efecte plăcute în corp, care pot dura câteva secunde. La bărbați, orgasmul este, de obicei, urmat de ejaculare. La femei, această plăcere supremă poate induce contracții repetate ale vaginului, care oferă o senzație de extaz.

Potrivit Alain Heril, sexolog, această stare de liniște care apare după orgasm este corelată cu hormonii. În timpul orgasmului, creierul produce hormoni, dopamină, oxitocină și adrenalină, lucru care induce senzaţii şi plăcere intense.

Însă există diferenţe între bărbaţi şi femei când vine vorba despre orgasm. Plăcerea sexuală a bărbaţilor este considerată “mecanică”, iar ei ajung mai repede la orgasm decât femeile, se ştie. Se consideră că orgasmul masculin este corelat cu creierul reptilian sau primitiv. Aceasta înseamnă că sub efectul stimulării erotice și în timpul intensificării orgasmului, bărbaţii intră într-o fază care generează ejaculare. Urmează etapa refractară, care îl obligă să ia o pauză mai mult sau mai puțin lungă.

În cazul femeilor, creierul limbic sau emoţional controlează plăcerea sexuală. Emoțiile, gândurile, mediul, sentimentele și fanteziile sunt elemente-cheie în apariţia orgasmului la femei. Chiar şi în momentele de dinaintea orgasmului, femeia poate fi perturbată de un zgomot, de o imagine sau de un gând, care o pot împiedica să ajungă la orgasm. Cu cât o femeie are o relaţie mai armonioasă cu partenerul, cu atât are şanse mai mari să ajungă la orgasm.

Totuşi, cine are un orgasm mai lung?

Într-un videoclip publicat pe canalul de Youtube Asap SCIENCE, Mitchell Moffit și omul de știință Gregory Brown au încercat să obţină un răspuns la această întrebare.

Ei au descoperit că mai mulți factori ar putea influența gradul de plăcere resimțit de bărbați și femei. Femeile s-ar bucura de orgasme mai lungi, care durează aproximativ 20 de secunde sau mai mult, în timp ce plăcerea masculină ar dura doar 3-10 secunde. Cu toate acestea, studiile arată că bărbații pot ajunge cu ușurință la orgasm, 95% dintre ei atingând punctul suprem în timpul sexului. În cazul femeilor, 69% dintre ele ajung la orgasm în timpul unui contact sexual.

sursa

Accident grav în România cu implicarea unui microbuz plin cu moldoveni
Articolul anterior
Seminar GRATUIT la Ungheni: Cum poți slăbi ONLINE, de acasă!
Articolul următor