Află 15 lucruri curioase despre Albert Einstein

,,Viața este ca mersul pe bicicletă. Pentru a-ți menține echilibrul trebuie să continui să mergi înainte”, spunea Albert Einstein.

separator
Albert Einstein a rămas în mintea colectivă ca geniul care a fost repetent la matematică. Doar că această informație nu este adevărată, mai ales că la vârsta de 12 ani deja stăpânea ecuațiile diferențiale și integrale.

De asemenea, el este omul care prefera bicicleta deoarece nu știa să conducă. Află 15 lucruri curioase despre marele savant.

1. Albert Einstein avea o barcă și îi făcea plăcere să iasă în larg cu ea, chiar dacă nu știa să înoate.

2. Deși era un geniu în fizică, Albert nu reținea nume, date, numere de telefon sau unde și-a pus cheile.

3. Einstein nu purta șosete și le ura mai ales că făceau găuri. Se lăuda că nu a purtat șosete nici la Oxford.

4. Mama sa l-a îndrumat inițial către muzică, el devenind un violonist foarte bun.

5. Chiar dacă a fost un student bun, profesorii nu i-au dat scrisori de recomandare pentru angajare, astfel încât a avut nevoie de 9 ani până s-a angajat în mediul academic.

6. A renunțat la cetățenia germană la vârsta de 16 ani, în 1896. A primit cetățenia elvețiană abia în 1901, după ce s-a angajat la Politehnica din Zurich (în 1900).

7. A avut o fiică cu Mileva Maric, înainte de căsătoria cu aceasta. Nu s-a știut mult timp despre acest copil până în 1987 când s-au descoperit noi caiete ale lui Einstein.

8. Al doilea fiu al său, Eduard, și-a petrecut toată viața de adult în clinici de psihiatrie, fiind diagnosticat cu schizofrenie, și a murit la vârsta de 55 de ani.

9. După a doua căsătorie, Einstein a avut relații cu șase femei.

10. S-au descoperit scrisorile lui către o rusoaică, Margarita Konenkova, cu care ar fi avut o relație între 1945-1946. Zvonurile spun că aceasta ar fi fost spion rus.

11. Albert Einstein a fost mult timp urmărit de FBI, fiind suspect că ar fi un spion sovietic, și dosarul lui a avut aproape 1500 de pagini.

12. Creierul marelui geniu a fost furat. Einstein a cerut să fie incinerat după moartea sa, dar în timpul autopsiei patologul Thomas Harvey i-a furat creierul.

13. Anticipând câștigarea unui premiu Nobel, Einstein ar fi oferit banii primiți primei soții, Mileva Maric, ca aceasta să îi acorde divorțul.

14. În 1952, i s-a cerut să fie președintele Israelului, însă acesta a refuzat politicos spunând că nu se pricepe atât de bine la firea omului pentru a conduce un popor.

15. Einstein, alături de Leo Szilard, a fost co-inventatorul unui frigider care funcționa cu gaze comprimate. Invenția lor a fost depășită de compresoarele cu freon care erau mai eficiente, dar mai dăunătoare mediului înconjurător.

Sursa

Descoperă ofertele lunii aprilie la Farmacia Familiei/P

Descoperă ofertele lunii aprilie la Farmacia Familiei! Produse de frumusețe și îngrijire la prețuri speciale: cosmetice, dermatocosmetice și soluții de îngrijire personală.

Descoperă ofertele:

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

ANSP, despre pericolul de poluare a apei în raionul Anenii Noi, unde sunt sacrificați porcii infectați cu pestă africană

Cu referire la calitatea apei în contextul situației excepționale din Roșcani, raionul Anenii Noi, Agenția Națională pentru Sănătate Publică vine cu precizări, informează unica.md.

În legătură cu focarul de pestă porcină africană și situația excepțională din satul Roșcani, raionul Anenii Noi, Centrul de Sănătate Publică Căușeni, Agenția Națională pentru Sănătate Publică, informează locuitorii că nu există riscuri justificate privind contaminarea surselor de apă utilizate de locuitorii. Specialiștii subdiviziunii teritoriale monitorizează constant calitatea apei în satele Roșcani, Calfa și Calfa Nouă, pentru a garanta siguranța sănătății publice.

Aprovizionarea cu apă a localităților se realizează, în mare parte, prin sonde arteziene și fântâni publice. Sondele arteziene din zonă au adâncimi de până la 142 de metri și folosesc apa dintr-un strat subteran protejat, acoperit de un alt strat gros de 76-85 de metri format din roci, marnă și argilă, care se întinde pe toată suprafața zonelor de protecție din jurul sondelor. Astfel, apa este bine izolată și protejată de careva riscuri de contaminare.

Pentru înhumarea animalelor afectate, a fost selectat un loc, coordonat cu serviciile abilitate, cu respectarea strictă a normelor sanitar-veterinare naționale și internaționale. Terenul este cu sol lutos, care are o permeabilitate scăzută, astfel reducând riscul infiltrării substanțelor în pânza freatică. Groapa are o adâncime de 6-9 metri, iar amplasamentul nu interferează cu zonele de protecție sanitară ale sondelor arteziene. Astfel, specialiștii confirmă că riscul de contaminare a surselor de apă potabilă este practic inexistent.

În cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Anenii Noi, s-a stabilit ca monitorizarea calității apei să continue cu regularitate, pentru a asigura în permanență protecția sănătății locuitorilor din regiune. În context, ANSP reiterează angajamentul de a informa prompt și transparent populația, punând siguranța cetățenilor pe primul loc.

Ceaiuri pentru ficatul gras: Plantele care fac minuni pentru acest organ

Acestea sunt ceaiurile care fac minuni pentru sănătatea ficatului. Sunt remediile naturale ideale, care sprijină organul vital responsabil cu curățarea organismului de toxine.

Nu există un corp sănătos fără un ficat sănătos. Este atât de important să-i susținem activitatea! Putem face asta ajutându-ne de farmacia naturii, plantele, scrie adevarul.ro.

Când ficatul este invadat de grăsimi și toxine, începe să le stocheze și se ajunge la diagnosticul de ficat gras. Această afecțiune poate fi remediată cu alimentație corectă și ceaiuri care să sprijine sănătatea și recuperarea ficatului.

Un ficat gras netratat poate duce la complicații grave pentru sănătate: inflamație, ciroză, chiar și cancer hepatic.

Unele dintre posibilele cauze ale ficatului gras sunt excesul de greutate, consumul excesiv de alcool și intoleranța la medicamente, abuzul de medicamente, consumul de zahăr în exces. Simptomele nu sunt adesea foarte vizibile, deși este posibil să vă confruntați cu oboseală și disconfort în partea dreaptă superioară a abdomenului. Este important să renunțați la consumul de zaharuri, alcool și fructe. Consumul excesiv de fructe poate produce deraglarea funcțiilor hepatice, căci și fructoza este la fel de nocivă pentru ficat cum este și zahărul. Specialiștii recomandă deja de ani buni să nu se mai consume sucuri de fructe. Un suc de fructe agresează ficatul. Optează pentru apă și ceaiuri de plante. Desigur, ideal este să consumați ceaiurile fără adaos de zahăr, miere sau îndulcitori și să vă bucurați de gustul lor natural.

Iată care sunt cele mai bune ceaiuri în susținerea sănătății ficatului

Ceaiul verde

Este recomandat de naturopați, întrucât are capacitatea de a reduce cantitatea de grăsime din sânge. În schimb, ceaiul verde nu este recomandat celor care suferă de insomnie, hipertensiune arterială sau ulcere.

Ceaiul de lămâie

Este foarte important să se folosească citrice netratate. Alegeți lămâi provenite din agricultura ecologică. Tăiați două lămâi în felii subțiri, și adăugați-le în ibric atunci când apa începe să fiarbă. După un minut, stingeți focul și lăsați în trei minute la infuzat. Beți ceaiul cald, nu fierbinte. Ceaiul de lămâie funcționează ca un excelent detoxifiant, eliminând toxinele din organism. Toxinele care altfel se acumulează în ficat pot provoca diverse infecții. Acidul citric din ceaiul de lămâie poate reduce afectarea ficatului.

Ceaiul de cimbru și fenicul

Deși sunt plante folosite mai mult pe post de condimente, specialiștii naturopați susțin că ceaiul din aceste două plante pot ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Acesta acționează ca un excelent stimulant și tonic, este antiinflamator, facilitează oxigenarea creierului.

Ceaiul de păpădie

Păpădia stimulează diferitele organe ale sistemului digestiv, ajutând organismul să descompună grăsimile. Pentru proprietățile sale antiinflamatorii, regenerative și digestive, printre altele, păpadia a fost folosită de mii de ani pentru a trata nenumărate afecțiuni fizice, în special tulburări digestive și boli hepatice. Utilizați o lingură de frunze de păpădie spălate la fiecare cană de infuzie. Limitați-vă la două căni pe zi.

Aceste informații nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Consultați-vă întotdeauna cu medicul dumneavoastră sau cu un furnizor de asistență medicală calificat pentru sfaturi cu privire la orice problemă medicală.

Pierdut în ceață! Un avion Blue Air a făcut 10 ore de la București la Iași
Articolul anterior
O mamă a trei copii, din Chișinău, este căutată cu disperare de către familia sa
Articolul următor
Close menu