Top 9 cărţi numai bune pentru vară!

În sfârșit vacanță, vreme  frumoasă și mult timp liber. Îți propun să te apuci de citit.

separator
Iată care sunt recomandările noastre:

1. Jocul lui Ender, de Orson Scott Card

Este şi cartea preferată a lui Mark Zuckerberg (fondatorul Facebook-ului).  Un science fiction genial. Dacă nu ai văzut filmul, e ok să citeşti şi cartea.

Jocul lui Ender

2. De veghe în lanul de secară, de J.D. Salinger

A ajuns un bestseller în rândul adolescenţilor din America şi a multor celebrităţi. Bill Gates este doar un exemplu de fan al acestei cărţi. Aventurile lui Holden Caulfield te vor seduce şi te vor face să te identifici cu unul dintre cele mai cool personaje din literatura pentru adolescenţi.

De veghe în lanul de secară

3. Jurnalul unui adolescent timid, de Stephen Chbosky

Citeşte-l pe Stephen Chbosky şi vei găsi aici toate răspunsurile la întrebările pe care le au oamenii timizi.

Jurnalul unui adolescent timid

4. Sub aceeaşi stea, de John Green

E nedrept să fii diagnosticat la 16 ani cu cancer! Tocmai de aceea trebuie să trăim fiecare clipă ca şi când ar fi ultima. Sigur vei ajunge la această concluzie după ce vei citi cartea lui John Green.

Sub aceeaşi stea

5. Delirium, de Lauren Oliver

Un roman despre care Jay Asher spune aşa: „O poveste care aleargă cu viteză și o ia în altă direcție la fiecare pagină, cu personaje care mă duc de la afecțiune la frustrare, de la furie la compasiune. O carte pe care o devorezi imediat“.

789817_1328895215503_428_300

6.  Împăratul muştelor, de William Golding

Un grup de copii scapă cu viaţă după ce un avion se prăbuşeşte. Aflaţi singuri pe o insulă pustie, aceştia încearcă să supravieţuiască. Nimic aventuros, nimic comic, nimic copilăros. O dramă incredibilă despre lupta unor fiinţe aparent inocente pentru o miză adultă. Un roman care te ţine cu sufletul la gură şi stârneşte în tine cele mai neaşteptate sentimente.

Împăratul muştelor

7. … Să ucizi o pasăre cântătoare, de Harper Lee

Când a scris cartea, Harper Lee s-a inspirat dintr-o poveste reală. Avea numai 10 ani când s-a întâmplat evenimentul respectiv! Vă spunem doar că e vorba de un viol şi de inegalitatea dintre rase, toate, filtrate prin prin ochii unei fetiţe, Scout Finch.

Să ucizi o pasăre cântătoare

8. Jocurile foamei, de Suzanne Collins
O altă trilogie a adolescenţilor din toată lumea. Nu există un argument mai puternic pentru a citi “Jocurile Foamei” decât cuvintele unui critic american: “Suzanne Collins este una dintre autoarele ale căror cărţi pentru tineri sunt devorate în primul rând de adulţi”.

jocurile foamei

9. O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii, de Mark Haddon

Un tânăr de 15 ani suferă de o boală ciudată, sindromul Asperger, o formă de autism. Dar asta nu-i atrofiază simţurile. Are o memorie fotografică. Înţelege matematica. Înţelege ştiinţa. Ceea ce nu poate înţelege el sunt oamenii. Tipic adolescenţei. Rămâne să vedeţi cum va rezolva Mark Haddon războiul dintre adolescenţi şi adulţi.

O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii

Scrisoarea unui bărbat care a asistat la naşterea fiicei sale
Articolul anterior
Ghici cine e mama lor? Primul indiciu: e fost supermodel!
Articolul următor
Alte articole interesante