Vizitează cele mai exotice locuri din Croația și Muntenegru!

Pentru cei care s-au plictisit deja să-și petreacă timpul stând tolăniți pe plajă, Travel Planet propune un tur excursional în Croația și Muntenegru la un preț avantajos. Așa că, dacă vrei să faci cunoștință cu istoria, obiceiurile locale, bucătăria tradițională, natura exotică a acestor țări, nu ai decât să beneficiezi de această ofertă!

separator

Iată turul virtual al excursiei:

I zi: 10.09.2016 / 12:00 Plecarea din Chișinău. Tranzitarea României, transfer de noapte prin Bulgaria și Serbia.

II zi: 11.09.2016 / Sosirea în Muntenegru, cazare – hotel 4*. Cina. Timp liber.123

III zi: 12.09.2016 / 08:00 Mic dejun. Zi liberă pentru odihnă.

IV zi: 13.09.2016 / 08:00 Mic dejun. Urmează o zi plină de excursii fascinante. Vom începe cu
cartea de vizită a litoralului din Muntenegru, insula Sveti Stefan. Coasta de nisip cu două plaje unește această insulă de continent. Sveti Stefan demult a devenit o destinație turistică unică. Nu departe se află Milocher, reședința de vară al fostului împărat Nicola, iar plaja de aici este una din cele mai frumoase și exclusive din tot bazinul Mediteraneean.

În continuare vom face cunoștință cu orășelul Budva. Pe parcursul excursiei pietonale, ghidul ne va vorbi despre cele mai interesante aspecte ale acestei stațiuni turistice, despre bucătăria națională, obiceiurile locale și vom vizita centru istoric. Acesta din urmă fiind un loc istoric foarte important, este împânzit de diferite monumente religioase, galerii, buticuri și cafenele.4

Călătoria noastră prin Muntenegru se va finisa cu vizitarea orășelului medieval Kotor și a golfului – Boka Kotor. Kotor – este unul din cele mai vechi așezăminte umane, din lume, care are mai mult de 2000 ani. El este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și este considerat unul din cele mai bine păstrate orașe medievale… La fel și golful Boka Kotor – unul din cele mai frumoase locuri din Muntenegru… Măreția munților și a apei azurii ale Golfului se combină într-o armonie perfectă cu numeroasele orășele așezate dea lungul coastei, multe din ele având o istorie seculară.

Transfer în Croația, cazare hotel 4*. Cina. Timp liber.

V-VIII zi: 14-17.09.2016 / 08:00 Mic dejun. Timp liber. Odihnă pe coasta Dalmațiană a mării Adriatice.

Recomandăm vizitarea:

  • «Zadar – muzica Dalmației de nord» (30€/18€) Idassa, Iadara, Diadora, Зара și în cele din urmă Zadar – așa 58pe parcursul istoriei sale zbuciumate a fost denumit acest orășel pe malul mării. De multe ori Zadar a fost distrus din temelii, dar, ca și pasărea Fenix, el de fiecare dată se renăștea. Din acesta cauză acest oraș a permis moștenirea a mai multor culturi, care pe parcursul a câteva secole a fost capitala Dalmației. Recomandăm vizitarea acestui oraș, nu în ultimul rând, pentru vizitarea unei atracții turistice foarte interesante – Orga Maritimă. Situată pe faleza orașului, acest obiectiv pune în valoare măreția naturii prin intermediul câtorva șiruri de tuburi sculptate în piatră albă, chiar la malul mării, pe niște trepte care duc către apă și la care “cântă marea”. Loviturile valurilor creează astfel niște sunete, prin tuburile de lungimi diferite, asemănătoare cu cele produse de orgă. (grupa minimă – 20 persoane)krka
  • «Canionul râului Krka» (35€/30€). De-a lungul golfului, unde se revarsă râul Krka, s-a așezat – Sibenik, unul din cele mai vechi orașe de pe coasta Adriaticii. Fiind străjuit de trei cetăți: Cetatea Sf. Mihael, Sf. Ion și Subicevac, și dominat de frumoasa catedrală Sf. Icob, Sibenik anual atrage mii de turiști atât prin frumusețea peisajelor, albastru cristalin al marii, cât și prin apropierea de parcurile naționale Krka și Kornati.

În continuare vom vizita renumitul Parc Național – Krka. Cu ale sale 7 cascade în travertin, cu o cădere totală de 242 m, 11 lacuri si cu o floră unică – acesta este un adevărat fenomen al naturii. O deosebită plăcere veți primi de la excursia pietonală pe podețele de lemn care se întind prin tot parcul și vă vor conduce spre cele mai pitorești locuri reprezentate de numeroase peisaje pitorești ale naturii îmbăiate de apele azurii ale râului Krka. Tot aici veți avea posibilitatea de a vă scălda în unul din cele 11 lacuri.

  • ”Split și Trogir” (20€/15€) Split poate fi numit cel mai solemn oraș din Croația. Fiecare va rămâne fascinat de splendidul palat Diocletian, catedrala Sf. Duje și templu lui Jupiter. Aici, totul este cufundat în istoria antică și medievală a acestui țărm – podurile de piatră au păstrat urmele legionarilor romani de lată dată. Iar la 20 km spre nord s-a așezat confortabilul și fermecătorul orășel Trogir, care datează din secolul III înaintea erei noastre.

Vechiul oraș seamănă cu o navă care se pregătește să navigheze din port, iar numeroasele turnuri și clopotnițe fiindu-i în loc de pânze și catarge… (grupa minimă – 20 persoane).

uita-te în mod eficient munți care acoperă Dubrovnik amfiteatru gigant … „Cei care caută paradisul pe pământ – ar trebui să viziteze Dubrovnik, ca nicăieri altundeva să găsească o astfel măreție și pace astfel de frumusețe și armonie,” – a scris George Bernard Shaw oraș vrăjit.

1470303137_07305900

Plecare spre Chișinău.

Tranzitul prin teritoriul Serbiei, Bulgaria și România (Nochnoy).

VIII zi: 17.09.2016 / 08:00 Mic dejun. Plecarea de la hotel. Excursie ”Perla Adriaticii – Dubrovnik!”  – cel mai rafinat și iubitor de libertate oraș din Croația. Nimic nu exprimă starea de spirit a locuitorilor Dubrovnik ca zidurile orașului, conservate intacte încă din timpurile străvechi. Partea veche a orașului este reprezentată de o puternică cetate medievală, care se înalță deasupra peninsulei stâncoase. Ea de parcă s-ar înălța din adâncurile mării azurii fiind înconjurată de apă din trei părți. Foarte deosebit s-au așezat munții în jurul orașului, înconjurându-l ca un amfiteatru gigantic. Cel care caută raiul pe pământ, să vină în Dubrovnik – scria celebrul dramaturg englez George Bernard Shaw.

Plecare spre Chișinău.

Transfer de noapte pe teritoriul Serbiei, Bulgariei și României.

IX zi: 18.09.2016 / Revenirea în Chișinău.

Prețuri:

În cameră Dublă-         445 €        

În cameră Triplă- 425 €                

Copil de la 2 la 12 ani- 395 €

Prețul include:

–        Transport autocar turistic model –  Setra 417 (fotografii pe situl nostru);

–        Cazare în hoteluri de 4*, 6 nopți;

–        Alimentația: mic dejun și cină;

–        Excursii, cu ghid vorbitor de limbă rusă, în: Dubrovnik, Budva, Sveti Stefan, Kotor, golful Boko Kotor.

–        Însoțirea de către un reprezentant al companiei;

–        Asigurarea medicală.

Prețul nu include:

–        Prânzul și cheltuielile personale;

–        Excursiile opționale: Split, Trogir, Parcul Național Krka, Zadar.

Documente necesare pentru călătorie: pașaport biometric (sau pașapoarte românești, bulgărești etc.)

1470303137_07320900

3 zodii care au parte de surprize plăcute în primele luni ale anului

Pentru unele zodii, începutul anului 2023 va fi unul intens, plin de provocări și surprize. Potrivit previziunilor astrologice, trei zodii vor fi în centrul atenției.

Berbec

Potrivit previziunilor astrologice, nativii Berbec vor avea parte de un început de an remarcabil. Aceștia se pot aștepta la suprize frumoase în sectorul profesional. Au muncit din greu și vor beneficia de șansele mult așteptate de a progresa în carieră. Poate fi vorba de o promovare neașteptată, de un proiect care să îi ajute să își valorifice abilitățile, șansa de a începe o afacere proprie la care visau de multă vreme. Nu este exclus să primească o propunere interesantă legată de schimbarea domeniului de lucru. Berbecii se pot aștepta la surprize și în viața amoroasă. Șansa va fi de partea lor și își pot întâlni jumătatea în primele luni ale anului sau pot primi o cerere în căsătorie.

Fecioară

Aspectele astrologice vor anima sectorul iubirii în prima partea a anului, iar nativii Fecioară se pot aștepta la surprize frumoase pe plan amoros, precum și la o serie de decizii majore. Astrele îi încurajează să se bucure la maxim de această perioadă și să se lase în voia pasiunii. Cei care se află în relații de cuplu de lungă durată pot avea parte de momente magice alături de persoana iubită. Se pot aștepta la o vacanță romantică supriză, o cerere în căsătorie, propunerea de a deveni părinți sau de a se muta împreună. Nici cei singuri nu se vor plictisi în primele luni ale anului. Au toate șansele să înceapă noi povești de iubire sau să își întâlnească sufletul pereche.

Scorpion

Zodia Scorpion va începe anul 2023 sub semnul schimbării. Nativii ar trebui să aibă în vedere că tot ceea ce se întâmplă acum va avea consecințe pe termen lung. Se pot confrunta cu răsturnări de situație, care să le dea planurile peste cap. Pe de altă parte, astrele le-au rezervat multe surprize frumoase nativilor în primele luni ale noului an, mai ales în viața amoroasă, unde se vor bucura de mai multă dragoste, pasiune și romantism. Și din punct de vedere profesional va fi o perioadă fructuoasă. Planurile lor de avansare în carieră s-ar putea concretiza mai repede decât s-au așteptat. Este important să nu lase garda jos chiar dacă sunt mulțumiți de modul în care se desfășoară activitatea lor și să se concentreze pe îndeplinierea obiectivelor profesionale.

sursa: unica.ro

6 seriale coreene pe care nu trebuie să le ratezi

În ultimii ani, serialele coreene au devenit tot mai populare. Cultura pop coreeană a luat amploare și a devenit un adevărat fenomen. Venim noi cu o selecție a celor mai bune seriale coreene pe care îți recomandăm să le vizionezi în perioada următoare!

Crash Landing on You – Sa-rang-eui bul-sa-chak

Yoon Se-ri este o antreprenoare de succes din Coreea de Sud, care în timpul unui zbor cu parapanta aterizează de urgență în Coreea de Nord, în zona demilitarizată. Acolo întâlnește un ofițer de poliție nord-coreean care o ajută să se ascundă și cei doi încep o poveste de dragoste secretă

Love Alarm – Joahamyeon Ullineun

„Love Alarm” este o mini-serie de 8 episoade în stilul Black Mirror, care prezintă o lume în care tehnologia te ajută să-ți găsești persoana iubită, cu ajutorul unei aplicații care te alertează dacă o persoană aflată în apropierea ta te place. Kim Jojo este o tânără care își găsește prima dragoste cu ajutorul acestei aplicații. Serialul este produs și difuzat de Netflix.

Itaewon Class / Itaewon Keullasseu

Un serial despre răzbunare. Park Sae-ro-yi este exmatriculat de la școală, după ce îl agresează pe bătăușul școlii, Jang Geun Won, și refuză să-i ceară iertare. În plus, tatăl său, care lucrează pentru compania părintelui bătăușului, este concediat, iar la sucrt timp moare într-un accident provocat de Jang Geun Won. Park Sae-ro-yi îl atacă pe tatăl colegului său și ajunge în închisoare, dar după ce este eliberat, jură să se răzbune și să distrugă compania omului de afaceri. 

Hospital Playlist / Seulgiroun Euisasaenghal

Serialul prezintă povestea a cinci medici de la spitalul Yulje Medical Center, care sunt prieteni de când au intrat împreună la facultatea de medicină, în 1999. Serialul lansat în 2020 și a fost confirmat pentru al doilea sezon. 

Goblin – The Lonely and Great God

Goblin trăiește de 800 de ani, în urma blestemului lui Dumnezeu, mortalitatea sa, pe care o disprețuiește cel mai mult, nu poate fi înlăturată decât cu o singură forță: mireasa lui umană. Imediat cum blestemul este eliminat, Goblin se transformă într-un praf.

Străinul – Stranger/Bimilui Soop

Este inclus pe lista celor mai bune seriale coreene TV de către publicația New York Times, deoarece a avut un succes răsunător. Vei putea urmări povestea unui procuror și a unui detectiv care lucrează împreună cu scopul de descoperi corupția dintr-un caz de crimă în serie. Un serial captivant și extrem de interesant.

Zodii care au toate șansele să se îmbogățească în 2022

Dorința de a obține succes o au toate semnele zodiacale, însă astrele s-au aranjat în așa fel încât numai trei nativi să se bucure de un real triumf în ceea ce privește partea financiară. Asta nu înseamnă că ceilalți nativi nu vor avea noroc cu banii, pentru că, știți voi – stelele au grijă de tot și de toate. Cine sunt norocoșii zodiacului în anul care vine, conform tabu.ro.

VĂRSĂTOR: Reprezentanții acestui semn zodiacal vor cunoaște succesul din punct de vedere financiar în anul 2022. Capacitatea sa de a se reinventa îi stimulează pe cei din jur, toată lumea poate vedea cât de multă schimbare devine cheia succesului. Anul viitor, nativul în Vărsător și-ar putea schimba mediul profesional, sau i se va oferi oportunitatea. Datorită pragmatismului, flexibilității și receptivității sale, nimeni nu poate concura cu Vărsătorul și are frâu liber pentru a-și rotunji veniturile. Mai multe surse de venit și un număr mare de oportunități îi permit să beneficieze de o situație confortabilă. Abilitățile sale super-interpersonale vor fi cheia îmbogățirii sale, iar planetele îl vor ajută!

PEȘTI: Indecizia Peștilor este urmată de o hotărâre nebănuită, capabilă să îi propulseze în vârf, cine ar fi crezut? În sfârșit, Peștii își concentrează toată puterea – cu calm – și economisesc energie! Totul începe să se miște, acesta este cel mai important lucru înainte să vrea să țintească sus și să-și facă planuri mărețe. De la 1 ianuarie până la 10 mai, planeta sa preferată Jupiter oferă o gamă largă de posibilități de a-și dezvolta cariera. Când Peștii și Taurul se întâlnesc, cele mai nebunești planuri sunt probabil să devină realitate. Întâlnirea are loc în jurul datei de 12 aprilie printr-o alianță frumoasă între Mercur și Venus: pe partea profesională, inițiativele sale sunt susținute de oameni importanți și competenți.

FECIOARĂ: Pentru Fecioară, anul 2022 este de bun augur. Venus aduce noroc în ceea ce privește finanțele de la 1 ianuarie până la 6 martie. Fecioara este prudentă și nu își face prea multe griji pentru finanțele ei în 2022, începând anul sub cele mai bune auspicii. Stelele par să fie de partea sa, așa că nu trebuie să-și numeri banii prea atent. Ar trebui să existe oportunități mari în cariera sa, dar să păstreze seriozitatea tot timpul și nu se lase păcălită. Va fi însă criticată pentru intransigența sa, care va da roade. Fecioara se impune ignorând privirile și judecățile celorlalți.

Partenerii noștri
Author Travel Planet
Adresa: bd. Ștefan cel Mare 182, of. 108, Chișinău, Moldova
Tel.: +373 22 850 800
Email:info@travelplanet.md
Facebook: https://www.facebook.com/travelplanetMD/?fref=ts
Dermatolog: ”Pielea e ca un termometru al stării generale de sănătate. Dacă e uscată anunță boli de tiroidă, dacă își schimbă culoarea, boli de inimă”
Articolul anterior
„GUSTAR“ în poze! Cum s-au relaxat invitații
Articolul următor