Vizitează cele mai exotice locuri din Croația și Muntenegru!

Pentru cei care s-au plictisit deja să-și petreacă timpul stând tolăniți pe plajă, Travel Planet propune un tur excursional în Croația și Muntenegru la un preț avantajos. Așa că, dacă vrei să faci cunoștință cu istoria, obiceiurile locale, bucătăria tradițională, natura exotică a acestor țări, nu ai decât să beneficiezi de această ofertă!

separator

Iată turul virtual al excursiei:

I zi: 10.09.2016 / 12:00 Plecarea din Chișinău. Tranzitarea României, transfer de noapte prin Bulgaria și Serbia.

II zi: 11.09.2016 / Sosirea în Muntenegru, cazare – hotel 4*. Cina. Timp liber.123

III zi: 12.09.2016 / 08:00 Mic dejun. Zi liberă pentru odihnă.

IV zi: 13.09.2016 / 08:00 Mic dejun. Urmează o zi plină de excursii fascinante. Vom începe cu
cartea de vizită a litoralului din Muntenegru, insula Sveti Stefan. Coasta de nisip cu două plaje unește această insulă de continent. Sveti Stefan demult a devenit o destinație turistică unică. Nu departe se află Milocher, reședința de vară al fostului împărat Nicola, iar plaja de aici este una din cele mai frumoase și exclusive din tot bazinul Mediteraneean.

În continuare vom face cunoștință cu orășelul Budva. Pe parcursul excursiei pietonale, ghidul ne va vorbi despre cele mai interesante aspecte ale acestei stațiuni turistice, despre bucătăria națională, obiceiurile locale și vom vizita centru istoric. Acesta din urmă fiind un loc istoric foarte important, este împânzit de diferite monumente religioase, galerii, buticuri și cafenele.4

Călătoria noastră prin Muntenegru se va finisa cu vizitarea orășelului medieval Kotor și a golfului – Boka Kotor. Kotor – este unul din cele mai vechi așezăminte umane, din lume, care are mai mult de 2000 ani. El este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și este considerat unul din cele mai bine păstrate orașe medievale… La fel și golful Boka Kotor – unul din cele mai frumoase locuri din Muntenegru… Măreția munților și a apei azurii ale Golfului se combină într-o armonie perfectă cu numeroasele orășele așezate dea lungul coastei, multe din ele având o istorie seculară.

Transfer în Croația, cazare hotel 4*. Cina. Timp liber.

V-VIII zi: 14-17.09.2016 / 08:00 Mic dejun. Timp liber. Odihnă pe coasta Dalmațiană a mării Adriatice.

Recomandăm vizitarea:

  • «Zadar – muzica Dalmației de nord» (30€/18€) Idassa, Iadara, Diadora, Зара și în cele din urmă Zadar – așa 58pe parcursul istoriei sale zbuciumate a fost denumit acest orășel pe malul mării. De multe ori Zadar a fost distrus din temelii, dar, ca și pasărea Fenix, el de fiecare dată se renăștea. Din acesta cauză acest oraș a permis moștenirea a mai multor culturi, care pe parcursul a câteva secole a fost capitala Dalmației. Recomandăm vizitarea acestui oraș, nu în ultimul rând, pentru vizitarea unei atracții turistice foarte interesante – Orga Maritimă. Situată pe faleza orașului, acest obiectiv pune în valoare măreția naturii prin intermediul câtorva șiruri de tuburi sculptate în piatră albă, chiar la malul mării, pe niște trepte care duc către apă și la care “cântă marea”. Loviturile valurilor creează astfel niște sunete, prin tuburile de lungimi diferite, asemănătoare cu cele produse de orgă. (grupa minimă – 20 persoane)krka
  • «Canionul râului Krka» (35€/30€). De-a lungul golfului, unde se revarsă râul Krka, s-a așezat – Sibenik, unul din cele mai vechi orașe de pe coasta Adriaticii. Fiind străjuit de trei cetăți: Cetatea Sf. Mihael, Sf. Ion și Subicevac, și dominat de frumoasa catedrală Sf. Icob, Sibenik anual atrage mii de turiști atât prin frumusețea peisajelor, albastru cristalin al marii, cât și prin apropierea de parcurile naționale Krka și Kornati.

În continuare vom vizita renumitul Parc Național – Krka. Cu ale sale 7 cascade în travertin, cu o cădere totală de 242 m, 11 lacuri si cu o floră unică – acesta este un adevărat fenomen al naturii. O deosebită plăcere veți primi de la excursia pietonală pe podețele de lemn care se întind prin tot parcul și vă vor conduce spre cele mai pitorești locuri reprezentate de numeroase peisaje pitorești ale naturii îmbăiate de apele azurii ale râului Krka. Tot aici veți avea posibilitatea de a vă scălda în unul din cele 11 lacuri.

  • ”Split și Trogir” (20€/15€) Split poate fi numit cel mai solemn oraș din Croația. Fiecare va rămâne fascinat de splendidul palat Diocletian, catedrala Sf. Duje și templu lui Jupiter. Aici, totul este cufundat în istoria antică și medievală a acestui țărm – podurile de piatră au păstrat urmele legionarilor romani de lată dată. Iar la 20 km spre nord s-a așezat confortabilul și fermecătorul orășel Trogir, care datează din secolul III înaintea erei noastre.

Vechiul oraș seamănă cu o navă care se pregătește să navigheze din port, iar numeroasele turnuri și clopotnițe fiindu-i în loc de pânze și catarge… (grupa minimă – 20 persoane).

uita-te în mod eficient munți care acoperă Dubrovnik amfiteatru gigant … „Cei care caută paradisul pe pământ – ar trebui să viziteze Dubrovnik, ca nicăieri altundeva să găsească o astfel măreție și pace astfel de frumusețe și armonie,” – a scris George Bernard Shaw oraș vrăjit.

1470303137_07305900

Plecare spre Chișinău.

Tranzitul prin teritoriul Serbiei, Bulgaria și România (Nochnoy).

VIII zi: 17.09.2016 / 08:00 Mic dejun. Plecarea de la hotel. Excursie ”Perla Adriaticii – Dubrovnik!”  – cel mai rafinat și iubitor de libertate oraș din Croația. Nimic nu exprimă starea de spirit a locuitorilor Dubrovnik ca zidurile orașului, conservate intacte încă din timpurile străvechi. Partea veche a orașului este reprezentată de o puternică cetate medievală, care se înalță deasupra peninsulei stâncoase. Ea de parcă s-ar înălța din adâncurile mării azurii fiind înconjurată de apă din trei părți. Foarte deosebit s-au așezat munții în jurul orașului, înconjurându-l ca un amfiteatru gigantic. Cel care caută raiul pe pământ, să vină în Dubrovnik – scria celebrul dramaturg englez George Bernard Shaw.

Plecare spre Chișinău.

Transfer de noapte pe teritoriul Serbiei, Bulgariei și României.

IX zi: 18.09.2016 / Revenirea în Chișinău.

Prețuri:

În cameră Dublă-         445 €        

În cameră Triplă- 425 €                

Copil de la 2 la 12 ani- 395 €

Prețul include:

–        Transport autocar turistic model –  Setra 417 (fotografii pe situl nostru);

–        Cazare în hoteluri de 4*, 6 nopți;

–        Alimentația: mic dejun și cină;

–        Excursii, cu ghid vorbitor de limbă rusă, în: Dubrovnik, Budva, Sveti Stefan, Kotor, golful Boko Kotor.

–        Însoțirea de către un reprezentant al companiei;

–        Asigurarea medicală.

Prețul nu include:

–        Prânzul și cheltuielile personale;

–        Excursiile opționale: Split, Trogir, Parcul Național Krka, Zadar.

Documente necesare pentru călătorie: pașaport biometric (sau pașapoarte românești, bulgărești etc.)

1470303137_07320900

Partenerii noștri
Author Travel Planet
Adresa: bd. Ștefan cel Mare 182, of. 108, Chișinău, Moldova
Tel.: +373 22 850 800
Email:info@travelplanet.md
Facebook: https://www.facebook.com/travelplanetMD/?fref=ts
Dermatolog: ”Pielea e ca un termometru al stării generale de sănătate. Dacă e uscată anunță boli de tiroidă, dacă își schimbă culoarea, boli de inimă”
Articolul anterior
„GUSTAR“ în poze! Cum s-au relaxat invitații
Articolul următor
Alte articole interesante