De cele mai multe ori, disfuncţia erectilă poate crea probleme serioase într-un cuplu, ajungând chiar să-l distrugă. Se întâmplă, pentru că partenerul se intimidează şi nu vorbeşte despre problemele sale.
Corneliu Constantin Cornea
Medic urolog-androlog (sexopatolog)
Centrul Medical Internaţional On Clinic
Această boală este ca oricare alta şi trebuie tratată ca atare, altfel ne face viaţa un coşmar.
Cum se manifestă patologia?
Disfuncţia erectilă se manifestă prin neputinţa de a obţine sau menţine erecţia. Dar nu este cazul să te alarmezi, patologia trebuie și poate fi tratată de un specialist. Iubitul tău are disfuncție erectilă dacă nu poate:
– avea erecţie în orice moment;
– menţine erecţia în timpul actului sexual;
– menţine erecţia pentru a încheia actul sexual;
Chiar şi cu o problemă de erecţie, un bărbat poate avea dorinţe sexuale, de orgasm şi poate ejacula. Disfuncţiile erectile pot apărea la orice vârstă şi depind de mai muţi factori. Pentru majoritatea tinerilor, care suferă de această boală, cauza este de natură psihologică, cu cât înaintăm în vârstă, ea capătă origine organică. Totuşi statistica ne spune că doar 10 % dintre bărbaţii care au probleme sexuale se adresează medicilor pentru consultaţie. Iar ceilalţi, 90% renunţă la viaţa lor sexuală sau în loc să se ocupe de restabilirea sănătăţii, înghit pastile cu pumnul.
Cei mai frecvenţi factorii care provoacă disfuncţia erectilă sunt:
- Depresia, stresul, consumul de medicamente antidepresive;
- Diabetul afectează nervii şi fluxul sanguin din penis;
- Hipertensiunea – vasele sanguine devin mai puţin elastice şi mai puţin eficiente în irigarea ţesuturilor;
- Fumatul, marijuana (şi alte stupefiante), abuzul de alcool;
- Disfuncţiile ficatului (sunt necesare probele hepatice);
- Infecţiile sexuale transmisibile (Chlamydia, Mycoplasma şi Ureaplasma);
- Practicarea sporturilor extreme cum ar fi, spre exemplu, alpinismul;
- Fonul hormonal;
- Medicaţia – unele dintre medicamente te ajută în tratarea bolii, dar au efect secundar asupra potenţei.
Consultare şi tratament
Mulţi bărbaţi se confruntă cu probleme de erecție, ele nu ţin de scăderea apetitului sexual şi nu pot fi tratate cu remedii afrodiziace naturiste sau culinare. În primul rând, trebuie consultat un medic specialist urolog-androlog şi nu administrate la întâmplare pastile „minune de moment”, cu ele nu te tratezi, ci doar te bucuri de câteva momente.
O metodă sigură, pentru a depista problema este o investigare complexă la „On Clinic Moldova”. Noi, specialiştii acestei clinici am acumulat o experienţă bogată în tratarea disfuncţia erectile şi am adoptat un mod special de abordare a problemei, bazat pe ultimele noutăţi ştiinţifice. Problema sexuală trebuie tratată în complex, inclusiv din punct de vedere psihologic, endocrinologic, iar pentru maximum de confort, la dispoziţia bărbaţilor este cabinetul de sexopatologie. Mai mult, pacienţilor le este garantată confidenţialitatea, un diagnostic sigur şi restabilire totală a potenţei. Şi asta e cel mai important.
Terapia psihologică în cuplu
Mulţi specialişti recomandă, în cazul disfuncţiei erectile, terapia psihologică în cuplu. Este foarte important, ca partenerii să înţeleagă problema care poate să ţină chiar de stresul din familie, de neînţelegerile dintre cei doi, de grijile şi neajunsurile resimţite şi să încerce să remedieze problemele, adică să elimine factorii declanşatori. Iar cel mai important în acest caz este susţinearea şi înţelegerea partenerei.
Schimbarea stilului de viaţă
Convinge-ţi partenerul să-şi schimbe stilul de viaţă:
- să renunţe la fumat – nicotina limitează fluxul de sânge din organele sexuale, pentru că ea contractează vasele sanguine, în plus, poate cauza apariţia aterosclerozei;
- să limiteze consumul de alcool
- să se apuce de sport – alergatul, înotul, exerciţiile care reduc riscul bolilor cardiovasculare. Trebuie evitate exerciţiile care fac presiune la nivelul perineului, cum ar fi ciclismul (nu mă refer la plimbările ocazionale);
- să se alimenteze corect – mesele sărace în fructe şi legume şi bogate în grăsimi, prăjeli şi mâncare procesată, pot împiedica vascularizarea penisului, blocând circulaţia sanguină. Alimentele recomandate sunt cerealele, iaurtul, brânza, laptele, carnea de vită, pui, curcan, miel, somonul – toate sunt bogate în zinc, iar acest mineral este important pentru că influenţează producerea testosteronului şi îmbunătăţeşte calitatea spermei;
Astfel, ca parteneră de nădejde, poţi contribui la remedierea acestei probleme a bărbatului de lângă tine, pentru că eşti mult mai responsabilă când vine vorba de modul de viaţă a familiei, de obiceiurile alimentare şi nu în ultimul rând, de armonia cuplului.
Centrul Medical Internaţional On Clinic vă propune următoarele servicii:
- Proctologie – tratamentul hemoroizilor şi fisurii anale, fără internare, durere şi operaţie;
- Urologie/sexopatologie – tratamentul disfuncţiilor erectile şi al infecţiilor urogenitale;
- Dermatologie- tratamentul psoriasisului fără hormoni, tratamentul antiacneic;
- Endoscopie, UZI diagnostic, Laborator, Dopler diagnostic;
- Endocrinolog, Tratamentul varicelor;
- Cabinet fizioproceduri;
- Staţionar de zi;
- Cosmetologie- fotoepilare, biodepilare, tratament cosmetologic, piling, mezoterapia, biorevitalizare, crioterapia;
- Ozonoterapia;
- Psiholog;
- New Pediatria;
- New Vip Capsula Neo Qi Energy Cocoon -saună infraroşie, saună pe aburi, aromoterapie, hromoterapie, hidro-vibromasaj toate pentru restabilirea vitalităţii şi longevităţii!