Astăzi este sărbătorită Ziua Internațională a Bărbatului

Ziua Internațională a Bărbatului este un eveniment anual sărbătorit pe 19 noiembrie, în Australia, Caraibe, America de Nord, Asia, Europa, Africa și Organizația Națiunilor Unite.

separator
Vorbind în numele UNESCO, directoarea pentru Femei și Cultură a Păcii Breines Ingeborg a spus că această zi este o idee excelentă și ar oferi un echilibru de gen.

Obiectivele sărbătoririi Zilei Internaționale a Bărbatului includ concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, prezentarea de modele masculine de urmat. O ocazie pentru a sărbători realizările și contribuțiile bărbaților, în special contribuțiile lor la comunitate, familie, căsătorie și grija de copii.

Potrivit inițiatorilor, Ziua Internațională a Bărbaților este un moment de a promova aspectele pozitive ale identității masculine. Această zi nu este destinată să concureze cu ziua internațională a femeii, dar este organizată cu scopul de a evidenția experiențele bărbaților. Pentru a promova modele masculine pozitive, nu doar vedete de cinema, sportivi, ci bărbați muncitori de zi cu zi, care trăiesc vieți decente, oneste.

  • Pentru a sărbători contribuțiile pozitive ale bărbaților pentru societate, comunitate, familie, căsătorie, îngrijire a copilului, precum și la mediul înconjurător.
  • Pentru a se axa asupra sănătății și bunăstării bărbaților din punct de vedere social, emoțional, fizic și spiritual.
  • Pentru a evidenția discriminarea împotriva bărbaților, în domeniile serviciilor sociale, atitudinilor și așteptărilor sociale, și în față legii.
  • Pentru a îmbunătăți relațiile de gen și promovarea egalității de gen.
  • Pentru a crea o lume mai bună și mai sigură, în care oamenii pot fi în condiții de siguranță și pot să crească pentru a ajunge la potențialul lor maxim.

Sursa

Copiii de la o grădiniță din Chișinău, abuzați. Educatoare: ,,Taci, că îți tai limba”
Articolul anterior
Beneficiile cărbunelui activat în procesul de albire a dinților
Articolul următor
Alte articole interesante