Cele șase greşeli pe care le fac femeile într-o relaţie

De multe ori când într-o relaţie apar conflicte, discuţii aprige sau chiar despărţiri, ne este mult mai uşor să dăm vina pe bărbați, decât să găsim problema în noi.

separator

Femeile sunt la fel de predispuse la greşeli  într-o relaţie ca şi bărbaţii. Nu ar fi logic şi corect  să spunem că doar partenerii noştri sunt vinovaţi de faptul că o relaţie nu mai funcţionează ca la început. Înainte să dăm vina pe ei, ar trebui să ne gândim mai întâi dacă nu cumva problema e în noi.Oricât de greu ne-ar fi, trebuie să recunoaştem, că nu suntem perfecte. Ba dimpotrivă, uneori suntem prea posesive, nerăbdătoare şi chiar prostuţe. După îndelungi dezbateri şi discuţii pe forumuri, a fost stabilit un top a celor  mai grave greşeli pe care femeile le fac într-o relaţie. De multe ori, aceste greşeli provoacă despărţiri definitive între parteneri, alteori iubiţii amână să ia o decizie împortantă cu privire la relaţia lor.

1. Eşti mult prea invazivă
În orice relaţie, ambii parteneri au nevoie de o oarecare libertate şi un spaţiu privat pe care să-l poată folosi după propriul lor gust, fără reguli şi compromisuri. Dacă începi să devii un control freak, îi verifici telefonul în fiecare seară, îi ceri parola de la siturile de socializare şi îi controlezi portofelul în speranţa că vei găsi un bon compromiţător, înseamnă că nu ai încredere în el şi eşti foarte geloasă.
Faptul că este într-o relaţie cu tine nu ar trebui să însemne că nu mai are voie să comunice cu alte femei. Este bine să ştii că bărbaţii nu acceptă să le invadezi teritoriul, iar dacă o fac, nu îi va ţine prea mult timp.

2. Nu mai eşti atrăgătoare
Din ce în ce mai mulţi bărbaţi îşi părăsesc partenerele din cauza că acestea nu mai sunt atrăgătoare şi îngrijite. Uită să se epileze cu săptămânile, nu se tund, le creşte mustaţa şi se îngraşă.

Când o femeia este delăsătoare şi indiferentă cu propriul corp, lucrurile nu pot funcţiona spre bine într-o relaţie. La fel ca toţi ceilalti bărbaţi, şi iubitul tau vrea să aibă lângă el o femeie îngrijită, cochetă şi sexy.

3. Refuzi să faci sex cu el
Sunt zile în care nu ai chef să faci sex? Seara eşti obosită şi stresată după o zi grea de muncă, iar timpul care îţi mai rămâne îl dedici gătitului, treburilor casnice şi duşului înainte de culcare? Uite că aici e greşeala ta numărul 1.  O dată, de 2 ori, poţi să te plângi că nu ai chef de sex, însă dacă obişnuieşti să vii cu tot felul de scuze penibile zile la rand, te-ai putea trezi cu un ADIO. Aşa cum tu vrei alintată şi răsfăţată, aşa şi el vrea sex la discreţie.

4. Îl presezi să te ceară de nevastă
Dacă aveţi planuri pentru un viitor comun, dar el nu-ţi adresează celebra întrebare, nu îl presa şi nu-i bate apropouri. Bărbaţii se maturizează un pic mai greu decât noi femeile şi ei au nevoie de ceva timp pentru a-şi da seama dacă au găsit femeia potrivită.
În clipa în care devii disperată, este foarte posibil să vrea să iasă din relaţie, pentru simplul fapt că încă nu este pregătit să devină soţ. Lasă-l să decidă singur când şi cum vrea să fie marele eveniment.

5. Încerci să-l ţii departe de familie
Îţi deteşti soacra şi tot neamul iubitului tău? Atunci află că nu este bine să îl îndepărtezi de familie şi rudele apropiate. Nu e corect să-i interzici vizitele la ai săi, pentru că îl pui într-o situaţie jenantă. Va fi nevoit să aleagă între tine şi părinţii lui, ceea ce nu îl avantajează deloc. În unele cazuri, bărbaţii aleg să rămână cu iubitele, ceea ce stârneşte ceartă şi ură între el şi familia lui. Dar fii atentă că unii bărbaţi pot decide să se despartă de parteneră, anume pentru binele şi pacea căminului părintesc.

6. Eşti prea grijulie cu el în public
Bărbaţii nu suportă să fie foarte cocoloşiţi în public. Este bine dacă îi pregăteşti micul dejun, prânzul şi cina, este bine să-i calci cămaşile şi să-i faci nodul la cravată, însă nu e deloc bine să-i aranjezi părul în public, să îi scuturi scamele de pe sacou în faţa prietenilor sau să-i cureţi cu degetul ud o mică pată de pe frunte.

Ai grijă de relaţia ta şi recunoaşte-ţi greşelile acum, până nu s-a dus de “râpă” tot ce ai construit până în prezent!

Psiholog, despre cuplurile care divorțează, deși sunt compatibile: „Pe scurt, divorțează din cauza celorlalți”

Un subiect abordat des în societatea noastră este divorțul, adesea dureros și cu suflete nevinovate la mijloc, copii acolo unde este cazul. Dar câte dintre aceste despărțiri se produc pentru că dragostea chiar dispare? Nu te-ai gândit vreodată că doi oameni care se despart pot să se iubească în continuare? Sau că atracția și compatibilitatea dintre ei nu dispare, chiar dacă au decis să o ia pe drumuri separate?

Doctorul Cristian Andrei este unul dintre cei mai apreciați psihoterapeuți din România. Invitat în emisiunea „La Măruță”, specialistul a vorbit despre posibilitatea existenței unor sentimente ce rămân în urmă, în ciuda producerii unui divorț.

Ei bine, doctorul Cristian Andrei a avut ocazia să analizeze astfel de cazuri și să își dea seama care sunt factorii ce îi îndepărtează pe soții ce ajung să devină, în cele din urmă, foști soți. Iată explicația expertului:

„Pe scurt, divorțează din cauza celorlalți. În timp ce oamenii se iubesc, sunt în dragoste, cei din jur nu sunt în dragostea aceasta. De obicei, lumea nu prea e de acord cu dragostea ta. E o intimitate, nu simt ceilalți ce simți tu față de persoana cealaltă. Ei bine, acești detractori – exemplul clasic este soacra, sunt cei care spun „nu, nu cu ea/nu cu el, nu așa, nu acum, stai să vedem” – aceștia așteaptă acest moment, când există dificultatea între cei doi. Și ei funcționează ca niște catalizatori în despărțirea celor doi și le spun „Vezi? Vezi că o să îți ia asta, să nu te lași mai fraier decât celălalt”.”

Potrivit spuselor doctorului Cristian Andrei, sentimentele rămân, doar că ele ajung să ia altă formă. Practic, dragostea se transformă în ură și o relație ce a fost cândva frumoasă devine un război greu de gestionat sau de oprit.

„Și se ajunge bineînțeles la aceeași pasiune, pentru că dragostea nu se termină pe 26 mai sau pe 30 iunie când se pronunță divorțul. Ea continuă, dar din cauză că lumea din jur începe să demonteze această dragoste, ea se transformă tot într-o pasiune și anume, ura, conflictul. Este același sentiment, practic, aceeași intensitate, numai că este interpretată nociv. Și îi vezi pe ăștia doi cum își dau întâlnire la tribunal, la notar, ei s-ar duce cu floricele, s-ar mai pupa un pic, dar stai că suntem în divorț. Și judecătorii cu experiență știu, cei de la civil, da? Știu că nu se prezintă la termen sau vrea neapărat să-l aducă pe celălalt pentru nu știu ce partaje prelungite. Doar, doar s-or mai vedea ăștia doi că se iubesc.

Știi cum era la școală, dacă mai ții minte, băiatul X și cu fata Y se urau între ei, dar lumea din jur știa că ei se iubesc. Și așa este și la cazurile de divorț. Ei în continuare mai au ceva, cel puțin unul dintre ei mai tânjește după celălalt, dar lumea din jur nu și nu. Trebuie scandal, trebuie împărțeală, trebuie ură, trebuie răzbunare, defăimare și așa mai departe. Și sunt și niște copii pe undeva pe acolo, care nu înțeleg nimic. Cum s-a întors frumusețea pe fața cealaltă între părinții noștri? Că asta este problema, de fapt.”

Pentru că este medic neuropsihiatru pentru copii și adolescenți, a văzut multe cazuri în care copiii au fost cei mai afectați de aceste rupturi dureroase.

Fetiță blondă care a rupt un desen în care se află părinții ei care s-au despărțit

„Nu este ok să faci confuzia între problema de cuplu, cu sexualitatea, cu toate lucrurile alea, dacă nu-s pentru copii și să bagi copiii ca argument în așa ceva. Majoritatea bagă copiii la divorț ca parte de negociere, ca răzbunare: „Lasă că îți arăt eu ție, îți iau copiii”. Așa ceva trebuie să înceteze în această țară, de dragul copiilor. (…) Există divorț/despărțire în cuplu, dar nu trebuie să existe și față de copii. Nu trebuie să existe aceleași argumente și față de ei.”, a mai explicat psihologul în cadrul emisiunii, potrivit divahair.ro.

Specialistul a oferit mai multe exemple de posibile motive pentru care partenerii se pot îndepărta, deși se iubesc în continuare. Iată ce a zis:

„Geloziile de genul gelozia soacrei, fratelui sau a surorii, gelozia prietenilor, gelozia prietenilor de băieți – „Ce, mă, te însori? Păi și cu noi ai terminat-o? Ești sub papucul nevestei?” Și fără să își dea seama, acești bărbați, acești băieți subminează cuplul acestui om – „Hai, vino și duminica asta, hai că nu stai mult!” și îi dau lui senzația că trebuie să fie un bărbat adevărat, nu să facă ce zice nevasta.”

Ce înseamnă asta? Că există șanse mari ca unele căsnicii ajunse în pragul divorțilui să fie reparate dacă soții lasă orgoliul în spate și nu mai apleacă urechea la vorbele celor care fac tot posibilul pentru a-i îndepărta.

„Dacă între soții care spun că vor să divorțeze mai există și ură, înseamnă că, de fapt, mai există pasiune și că dacă ar fi sinceri unul cu altul, ar putea să se împace. Și trebuie să știți că ura dintre voi doi este, de fapt, a celor din jur. Pentru că sunt sentimente, dar sunt interpretate altfel din cauza celor din jur.”, a concluzionat doctorul Cristian Andrei.

Ce femei nu au voie să meargă la Înviere!

Sfânta noastră Tradiţie, păstrată neschimbată de două mii de ani, spune că femeia este specială în perioada lunii când sângerează din organul născător de prunci. Clericii sfătuiesc femeile să se roage acasă și să nu intre în Biserică până în ziua a opta.

separator

femei_biserica_02_ee9401fa26-1024x768

Nici in curte nu poţi asculta Liturghia lipită de zidul Bisericii, pentru ca curtea oricărei Biserici este sfinţită de episcopul locului, conform cuviosului Ilarie, potrivit antenastars.ro.
De asemenea, în această perioadă femeia nu are voie: să se împărtăşească, să ia anafură, să bea apă sfinţită, să se împreuneze cu bărbatul. Iată cuvintele lui Dumnezeu, aşa cum apar ele la scriptură, în Levitic 15, versetele 19-28.
„Mulţi vor zice că asta e legea veche, dar Măicuţa Domnului a respectat-o, deşi era pururea curată fecioară! De aceea, tu ca femeie trebuie să urmezi acest exemplu, să nu vii la Biserică şi să nu te atingi de cele sfinte atunci când borhotul pântecelui se revarsă. Nerespectarea acestei rânduieli este mare păcat, pentru care vei da seamă”, scrie cuviosul Ilarie pe blogul personal.

sursa: antenastars.ro„Degeaba ignorăm instinctul”. Cum ştii că eşti în relaţia nepotrivită. Sfaturile unui parapsiholog

Viața de cuplu nu este mereu roz, iar atunci când vine vorba despre aceasta, unele semne te pot ajuta să îţi dai seama că eşti în relaţia nepotrivită. Iată ce sfaturi are un parapsiholog.

„Sunt multe semne care ne arată că nu este locul nostru acolo. Noi vom vorbi despre patru moduri în care putem afla. De pildă, când unul din ei stă de vorbă la telefon şi celălalt se învârte în jurul lui şi vrea să discute.

Atunci când zâmbeşti din ce în ce mai rar. Pe faţa oamenilor se pune tristeţea, dispare sclipirea. Oamenii când sunt fericiţi, atunci când sunt iubiţi, le sclipesc ochii. Când începe să îţi dispară sclipirea din ochi şi nu mai zâmbeşti atât de mult cât zâmbeai, trebuie să îţi pui întrebarea dacă eşti lângă persoana potrivită. Dacă te face să zâmbeşti, dacă te face să râzi, dacă te face să te simţi iubit, dacă îţi dă atenţie. E valabil şi viceversa. Nu numai femeile au sclipici în ochi.

Te confrunţi în mod constant cu o stare de agitaţie. Atunci când îşi găseşte lucruri de făcut. Ar pierde timpul oriunde şi cu oricine, numai să nu ajungă acasă. E un semn. Când începe să facă chestia asta, e un semn. Şi femeile au chestia asta de a se simţi anxioase în prezenţa bărbatului. Când li se pune lor pata pe ceva, încep să devină nervoase şi anxioase.

Un alt lucru este legat de insomnii. Oriunde te-ai duce, chiar dacă dimineaţa te aşezi să bei cafeaua, ele se aşează pe marginea ceştii şi se uită în ochii tăi. Alea sunt gândurile tale.

Cea din urmă, dar nu ultima, este atunci când simţi că ceva nu este în regulă. Instinctul tău ştie de cele mai multe ori. Degeaba ignorăm instinctul. Este primul care sesizează toate schimbările, toate energiile, toată starea, simţim când minte, când nu minte, când e agitat partenerul, când ascunde ceva.

Dacă eşti într-o relaţie fericită, instinctul doarme. Pentru că nu simţi acea formă de alarmă. Instinctul nostru simte alarma. Senzorii noştri spun ceva. Dacă simţim chestiile astea trebuie să vorbim, să discutăm. Dacă eu am o suspiciune, dacă am o stare de agitaţie. Discută, nu lăsa lucrurile la interpretarea altora, pentru că pe ceilalţi nu îi interesează.

Acestea sunt lucrurile pe care le putem vedea înainte de a fi parteneri de viaţă. Tocmai atunci, la început, trebuie bătut fierul cât e cald, când e îndrăgostirea maximă. E bine că eşti orb, pentru că te înveţi cu unele lucruri pe care partenerul tău le face şi le iei ca atare.

Sunt multe cupluri în care, după zece ani, oamenii sunt perimaţi. Aşa că, văzut, plăcut, luat. E o loterie, dar noi simţim care este partenerul nostru, noi simţim care poate fi tatăl copiilor noştri. Şi bărbatul simte cine poate fi mama copilului lui. Asta se vede de la început”, a povestit Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, potrivit antena3.ro.

Moldovenii din Italia care trimit bani acasă vor trebui să plătească anumite taxe statului italian
Articolul anterior
Sandviciuri din 11 țări absolut delicioase
Articolul următor