Sandviciuri din 11 țări absolut delicioase

Fiecare ţară are bucate specifice care înglobează pasiunea respectivului popor pentru anumite alimente. În acest articol, am selectat 11 feluri de sandviciuri din 11 țări, care sunt perfecte atât pentru micul dejun, cât pentru o escapadă în natură!

separator

Sandvici cu brânză la grătar din SUA – în mod tradiţional este făcut din straturi de brânză pusă între două felii de pâine unse pe exterior cu unt, apoi puse pe grătar până când pâinea devine aurie, iar brânza se topeşte. De la el au pornit o mulţime de alte preparate, brânzei fiindu-i adăugate legume, mezeluri sau alte ingrediente după gustul bucătarului.

Smorrebrod din Danemarca – se face dintr-o felie zdravănă de pâine de secarp, unsă cu unt din belşug sau smântână, peste care este pus un strat de peşte afumat sau marinat, pateu de ficat sau ouă fierte şi tăiate jumătate.

Falafel din Egipt – conține năut, ceapă, ierburi proaspete şi condimente orientale. Din acest amestec de formează nişte chiftele care mai apoi se prăjesc şi se pun în lipie caldă. Lângă falafel se mai pun salate, murături, humus sau sos de iaurt.

Tramezzini din Italia – este o gustare ideală. Pâinea albă cu maioneză de casă sunt baza, fiecare putând să aleagă orice alte ingrediente vrea pentru umplutură. Este potrivit pentru gustarea dintre mic-dejun şi prânz.

Croque Monsieur din Franţa – are în compoziţie felii de şuncă, muştar dijon, brânză gruyere, toate puse între două felii groase de pâine, care apoi sunt puse pe grătar. Când este gata se pune deasupra sos bechamel. Apoi se pune la cuptor până pâinea devine crocantă.

Cemita din Mexic – sandviciul are în compoziţie mai multe tipuri de carne prăjită, avocado, brânză, ardei iute, sos roşu. Aceasta este reţeta clasică, dar fiecare îl poate îmbogăţi cum doreşte rămânând la fel de gustos şi bogat.

Gyros din Grecia –  carne la rotișor, sos tazatziki, cartofi prăjiţi şi legume proaspete, toate împăturite într-o lipie caldă pare să fie reţeta câştigătoare pentru greci.

Choripan din Argentina – are în compoziţie cârnaţii chirizo şi pâine crocantă. Cârnaţii sunt puşi pe grătar şi sunt însoţiţi în acest preparat de sos chimichurri şi salsa proaspete. Uneori se mai serveşte cu cartofi prăjiţi.

Arepa din Colombia – este unul dintre cele mai populare preparate, fiind consumat aproape zilnic. Are în compoziţie porumb dulce, fasole verde, brânză proaspătă şi avocado.

Bánh Mì din Vietnam – este unul dintre cele mai exotice şi mai complexe sandviciuri. Se face din baghetă de pâine vietnameză, carne la grătar, pateu de ficat, castraveţi şi ridiche albă murată, ardei iute jalapeños, maioneză, sos Sriracha, coriandru şi mentă proaspete.

Doner Kebab din Turcia – carnea de vită sau de oaie, sosurile, cartofii prăjiţi şi legumele proaspete sunt secretul succesului său.

 Să aveți poftă!

Cele șase greşeli pe care le fac femeile într-o relaţie
Articolul anterior
Băiețelul de 12 ani, care a decedat în accidentul de la Bozieni, a fost condus pe ultimul drum
Articolul următor
Alte articole interesante