Ana Munteanu ”Arta fără spectator este ca muzica cu un instrument dezacordat”

De 16 ani merge braț la braț cu arta și tot ceea ce înseamnă desen. Se dedică frumosului și nu pierde o clipă fără să creeze. Timpul ei este pictat de pasiunea pentru artă, indiferent de expunerea ei. Pictură, fotografie sau sand art – toate dincolo de o simplă existență în această lume. Ana Munteanu, moldoveanca care a cucerit publicul și juriul de la ”Românii au talent”, este pe cât de talentată, pe atât de diferită în tot ceea ce face.

separator
32023_1276326436505_1520437_n 32473_1285125096466_2456508_n 46861_1372438599249_2807975_n

Talentată și mereu în căutarea frumosului dincolo de percepția obișnuită a imaginației, Ana Munteanu își petrece zile întregi în atelierul său de creație. În micile pauze de la pictură, își împărtășește experiența cu studenții de la Academia de Arte din Chişinău.

382258_4394222981970_1873040016_n 533029_4394226142049_1431114225_n 544603_4394223541984_128088880_n

A ajuns la show-ul din România după lungi convingeri interioare, dar acum este fericită că a avut curajul să-și ducă pasiunea și experiența acumulată, în fața unui public atât de mare și important.

”Pentru mine a fost foarte dificilă decizia de a participa la acest concurs pentru că activitatea pe care am facut-o până acum a fost concentrată mai mult în atelier, făceam picturi sau același sand art și nu trebuia să manifest procesul de lucru în fața unui public atât de larg, expuneam doar rezultatul final. Pe când la ”Românii au talent” trebuia să fiu pregatită să fac un show de artă plastic (pentru că sand art este un derivat al artelor plastice) în fața unui public foarte mare. Noi, pictorii prezentăm mai mult emoțiile prin picturi executate în timp și expuse, aici însă trebuie să depășești emoțiile și să faci totul live. Într-un final am decis să plec la acest concurs și să încerc să fac tot ce pot mai bine”, a mărturisit Ana Munteanu pentru unica.md.

_C1K2742 _C1K2757
 
Ana Munteanu Arta fără spectator este ca muzica cu un instrument dezacordat

”În acest concurs pentru mine contează foarte mult să prezint publicului un show frumos și să fac desenul pe cât se poate de bine. Mi-am dorit să ajung în finală ca să pot face această „trilogie” de istorioare care reprezintă anumite valori morale și spirituale în care cred eu și despre care merită de vorbit. Vestea că am ajuns în finală m-a mirat, dar și m-a făcut fericită. Mirată pentru că nu am avut parte de astfel de aprecieri până acum, deși am făcut sand art și în Moldova, și fericită pentru că îmi reușește să aduc prin acest proiect emoții care formează un tot întreg cu emoțiile publicului din sală și a celor de acasă. Arta fără spectator este ca muzica cu un instrument dezacordat. Eu mă bucur foarte mult când simt această conexiune cu lumea prin artă, deoarece este unica modalitate a mea de a comunica cu ei”, a spus Ana Munteanu.

63257_4394223741989_1205851206_n 541492_4394389106123_2047137308_n 644698_4394224262002_227246631_n

Pictorița din Chișinău a fost apreciată nu doar de juriul și publicul de la ”Românii au talent”, dar și de oamenii de creație, oameni cu suflet mare, plini de bunăvoință, care i-au oferit multă caldură și au convins-o că ceea ce face contează și pentru ei.

”Pentru un pictor, să știe că arta sa conteaza pentru societate, este foarte mult. Mulți plasticieni încearcă toată viața să realizeze acest fapt. Chiar dacă am depus până la această vârstă mult efort ca să ajung aici, înteleg că sunt și acum la început de drum. Un drum care sper să fie la fel de frumos precum a început. Am foarte mult de lucru în fiecare zi, dar o fac cu zâmbetul pe buze pentru că știu că în sfârșit este apreciat efortul meu. Sper că o să pot colabora și după concursul ”Românii au talent” cu oamenii din România, care au devin parte din viața mea”, a spus Ana Munteanu.

40379_1359241829338_2941514_n

Deși arta nu poate decât să trezească emoții frumoase, reacțiile de acasă au fost diferite. Ana însă este oprimistă și nu ia la inimă vorbele spuse din invidie sau alte sentimente negative.

”Acasă reacțiile au fost diferite, dar majoritatea pozitive. Fiecare are părerea sa și este în drept să o expună, dar eu nu pot să iau în serios părerile negative din câteva motive: cred foarte mult în ceea ce fac și acest crez mă ajută să trec prin multe greutăți, sunt devotată lucrului pe care îl fac și am făcut multe sacrificii ca să pot face doar artă și ultimul motiv este că nici o părere din cele expuse nu a avut un motiv justificat sau cel puțin convingător”, a declarat Ana Munteanu.

544372_4396015146773_1235652551_n

Amintim că Ana Munteanu a fost favorita publicului în cea de a treia semifinală a concursului ”Românii au talent” și a trecut în finală.

http://www.youtube.com/watch?v=OOWRc1eogRc

http://www.youtube.com/watch?v=0Jpc9AO9WvQ

Unica.md îi urează Anei mult succes în finală și colaborări cât mai frumoase cu oamenii de creație de pe ambele maluri ale Prutului!

549854_4394426907068_484375154_n 644698_4394224262002_227246631_n ana

Și-a părăsit soția și copiii pentru amantă. După 8 ani a realizat un lucru devastator

Un bărbat a ales să își facă o nouă familie alături de amantă, părăsindu-și soția și cei doi copii. Cu timpul, bărbatul a realizat că a făcut o mare greșeală, dar după 8 ani a cunoscut ce înseamnă să fii părăsit de persoana iubită. Ce s-a întâmplat cu soția lui?

Cum se manifesta depresia la barbati diferit fata de femei?

În viață orice om greșește, dar câteodată greșelile pot aduce multe suferință, mai ales persoanelor din jur. Este povestea unui bărbat care și-a părăsit familia pentru a fi cu amanta, pe care susține că a iubit-o foarte mult. Cu două luni înainte de a împlini 10 ani de căsnicie, acesta și-a părăsit soția și cei doi copii. A cunoscut-o pe Eva pe Facebook, iar chimia dintre ei a fost extrem de puternică.

Lipsea tot mai des de acasă, iar momentele petrecute alături de Eva erau minunate. În tot acest timp, soția sa își petrecea timpul cu copiii, avea grijă de casă și se ocupa de tot ce ține de familia ei. După ce s-au despărțit, el s-a mutat împreună cu amanta în alt oraș, iar fosta soție a rămas cu custodia copiilor.

„Eram insurat, imi cunosteam soţia de 15 ani. Am parasit-o cu doua luni inainte de aniversarea a 10 ani de la nunta.
Eram parintii a doi copii minunati, care acum sunt adolescenti, atunci aveau 7 respectiv 9 ani.Calatoream cu serviciul, stateam la 3 hoteluri pe saptamana. Asa am ajuns sa o intalnesc pe Eva*.Credeam ca sotia nu ma mai iubeste. M-am convins singur de faptul ca nu ii pasa de mine sau de nevoile si dorintele mele, imi dorea doar salariul.De fiecare data cand vorbeam mi se parea ca ma cicaleste si ca se plange de ceva. Ea de fapt cauta atentia mea: un weekend doar noi doi, un film la cinema, o cina in oras – tot ceea ce faceam eu cu Eva* in timp ce imi abandonasem familia.” 

Ce a descoperit bărbatul după 8 ani

A trăit impreună cu Eva vreme de 6-7, dar la un moment dat relația lor se răcise, iar certurile devenise o obișnuință. Atunci, bărbatul și-a dat seama că îi este dor de fosta soție și de copii. În tot acest timp, mama copiilor lui devenise independentă, se ocupa singură de educația copiilor și petrecea timp nelimitat cu el. 8 ani de zile fosta soție a stat singură, fără să își refacă viața. Și-a dedicat toți anii aceștia copiilor.

„Dar am gresit. Mi-am dat seama ca am lipsit de la anii cei mai frumosi din viata copiilor mei. Imi lipsea faptul ca sunt stalpul familiei si imi lipsea timpul petrecut cu ei. Am abandonat lupta si am lasat-o pe sotie sa se ocupe singura de cresterea lor. Desigur, plateam pensie alimentara, dar lipseam la momentele importante din viata lor. Sotia se descurca greu, singura cu cheltuielile casei. Eu luam masa la restaurante selecte, in timp ce sotia mea se chinuia sa le ofere copiilor siguranta de a doua zi.Fosta sotie a stat singura timp de 8 ani. Avea intalniri, dar nu mergea mai departe. Faptul ca a fost singura atata timp, m-a facut sa cred ca nimeni nu o dorea si ca ii lipsesc anumite calitati, pe care niciun alt barbat nu le-a gasit la ea. De fapt, ea a stat singura pentru a se concentra pe copii.”

Un alt bărbat și-a asumat responsabilitatea de a avea grijă de fosta lui familie

Ulterior a venit ziua în care merita și ea să fie fericită. Fosta soție și-a refăcut viața alături de un alt bărbat, în timp ce fostul soț, care o părăsise pentru amanta, era umbrit de gelozie. DIn păcate, bărbatul a privit cum un alt bărbat și-a luat asupra lui responsabilitatea de a proteja familia lui, familie pe care el o părăsise în urmă cu ani de zile. Cu toate astea, și-a dat seama de greșeala pe care a făcut-o și le-a oferit un sfat celor care vor trece prin același lucru:

„„Astazi locuiesc singur si imi vad copii ocazional. Au crescut mari si ma judeca pentru ca i-am parasit. Cine ii poate invinui? Din toate calitatile Evei, una ii lipsea: ea nu era niciodata mama copiilor mei – dragostea mea adevarata.
Impartasiti povestea mea, de dragul familiei, iubiti si apreciati femeia de langa voi!”

sursa

Cuplurile în care soția este mai slabă decât soțul sunt cele mai fericite, potrivit unui nou studiu

Chiar dacă la prima vedere, afirmația oamenilor de știință ar semăna mai mult cu un stereotip, argumentele lor sunt cât se poate de convingătoare. Așadar, dimensiunea corpului poate juca un rol în relația de cuplu. 

Tinerii căsătoriți au completat întrebări de satisfacție o dată la patru ani, iar studiul a arătat, în medie, că în căsătoriile în care soția era mai slabă decât soțul, aceștia erau mai fericiți. Aceasta s-a bazat pe IMC-ul cuplului (indicele de masă corporală), care poate fi calculat folosind greutatea și înălțimea. Acest lucru nu înseamnă că este nevoie ca femeile să urmeze o dietă și exerciții fizice extreme, ci mai degrabă se referă doar la IMC în raport cu soții lor.

Percepția atractivității femeilor diferă de cea a bărbaților

Într-un alt studiu, bărbaților și femeilor li s-au oferit 100 de fotografii și li s-a cerut să evalueze cât de atrăgătoare au găsit persoana din imagine. Bărbații tindeau să fie de acord cu femeile pe care le considerau atractive, în timp ce femeile aveau rezultate mai variate.

Calitățile pe care bărbații le-au preferat și s-au dovedit a fi mai atrăgătoare au fost silueta subțire și seducția, în timp ce femeile au preferat bărbații subțiri și musculoși.

Femeile tind să prefere bărbații mai robuști datorită evoluției și tendințelor primare

Obiceiurile vechi mor greu. Datând din instinctele noastre de peșteră, femeile văd bărbații bine făcuți ca pe niște vânători puternici care le pot proteja și le pot oferi hrană. Acesta poate fi motivul pentru care, instinctiv și subconștient, femeile tind să fie mai atrase de bărbații mai înalți și mai bine făcuți.

Există întotdeauna excepții

În timp ce studiul a arătat că majoritatea cuplurilor au avut rezultate similare, au existat excepții, deoarece mulți alți factori joacă un rol masiv în ceea ce privește fericirea în căsnicie, cum ar fi sănătatea mintală, nivelul veniturilor, viața socială etc. Acest lucru demonstrează că femeile de orice dimensiune și statură pot fi mulțumite cu partenerul potrivit.

sursa

„Înainte să nasc, soţul mi-a zis că nu mă mai iubeşte”

O femeie a ținut să-și scrie povestea pe rețelele sociale pentru a aminti tuturor că fericirea vine din interior, nu exterior.

“O vilă mare, o pisicină în curte, două mașini frumoase în fața casei și așteptând primul copil. După 9 ani de căsnicie, aveam totul. Cel puțin așa credeam.

Mai aveam două zile și urma să nasc, când o discuție cu soțul meu m-a dărmat complet.

– Vreau să fiu alături de copil, dar să știi că nu te mai iubesc.

Nu-mi venea să cred ce aud. Observasem că se îndepărtase de mine în timpul sarcinii, dar mă gândeam că doar îi este frică de noua lui meserie, cea de tătic.

Mi-a spus că avusese o aventură acum cinci ani și că de atunci și-a dat seama că nu mai simte nimic pentru mine.  M-am gândit la copilul meu și i-am spus că îl iert și că trebuie să încercăm să ne salvăm căsnicia.

Înainte să nasc aveam tot felul de sentimente. Eram entuziasmată că îl voi cunoaște pe cel mic, dar îmi era frică de soarta căsniciei mele.

Cosmin s-a născut într-o vineri, în iunie. Era așa frumos și inocent. Nu știa ce haos e în viața mamei lui. Cred că avea vreo patru luni când mi-am dat seama de adevăratul motiv al soțului meu. Avea o aventură de când rămăsesem însărcinată și aceasta continua. Mi-am luat copilul de cinci săptămâni și am lăsat în urmă și piscina și vila și visele mele.

Ne-am mutat într-o garsonieră minusculă. Nu m-am simțiti niciodată atât de singură și compleșită de necazuri. Eram disperată.

Nu-l lăsam pe Cosmin să mă vadă plângând. Mă ascundem în baie.

Cosmin avea vreo patru luni când am ajuns la capătul puterilor. M-am certat groaznic cu tatăl copilului meu. M-am ascuns în baie, m-am așezat în poziția fetală și mi-am zis că nu vreau să mai trăiesc. A urmat o liniște groaznică. Nici nu știu cum am stat pe jos în baie cu lacrimile șiroind pe obraji, dar la un moment dat am găsit o putere în mine cum nu credeam că există. M-am descis să îmi iau viața în mâini, să nu-l las pe fostul soț să îmi afecteze viața. Mi-am dat seama că acordasem prea multă atenție slăbiciunilor mele și ajunseseră să îmi conducă viața.

Mi-am făcut bagajele, am luat copilul și am plecat la fratele meu. pe drum mi-am dat seama cine era motivul pentru această putere, copilul meu. El mi-a dat putere să continui, să mă trezesc în fiecare dimineață. Mi-am dat seama că fericirea mea vine din interior.

E o lecție pe care trebuie să o învețe oricine. Eu făcusem greșeala să îmi bazez identitatea pe căsnicia mea, pe lucrurile materiale din jurul meu. Eu am învățat că eu sunt responsabilă pentru fericirea mea.”

sursa: www.unica.ro

”Caruselul Erotic” a provocat la maxim actorii de la Eugen Ionesco (FOTO)
Articolul anterior
Starul dependent de sex!
Articolul următor