Ce sfaturi au oferit Galina Tomaș, Vera Nastasiu și Nadia Darie la Women’s Days in Chișinău

Zeci de femei care-și doresc să se dezvolte ca personalitate, au renunțat la o zi liberă în favoarea unui seminar susținut de 3 femei de succes. În prima zi de Women’s Days in Chișinău, invitatele au acumulat informație pe care urmează să o pună în practică, au avut parte de multe cadouri și surprize din partea organizatorilor.

separator

_DSC9794

Dacă nu ai reușit să vii la eveniment, ți-am făcut un scurt rezumat al seminarului. Nici nu-ți imaginezi câte-ai scăpat!

Galina Tomaș, fondatorul Unica Sport, cunoaște cel mai bine secretele unu corp sănătos. Nutriționista le-a sugerat femeilor să facă o schimbare în modul lor de viață nu de mâine, dar din acest moment. Doctorul în științe medicale a vorbit și le-a oferit sfaturi fiecărei femei în parte.

“Cine este femeia? Cea care-l naște pe bărbat, de aceea, de la ea începe totul! Dacă femeia va ști ce să pună pe masă și să ghideze familia în acest sens, indicatorii modului de gândire se vor schimba.”, așa și-a început discursul Galina Tomaș.

_DSC9774

“Kilogramele în plus nu sunt doar o problemă inestetică, dar și maladii. Trebuie să conștientizăm și să începem de azi să ducem un mod de viață sănătos. Să începem cu hidratarea, detoxifierea, nutriția corectă, care include 5 prize alimentare, gândirea pozitivă, odihna, mișcarea, respirația și nu în ultimul rând informarea despre modul sănătos de viață.

Medicina face tot posibilul ca să găsească medicamente pentru maladiile grave. Nu este just. Trebuie să preîntâmpinăm problema.”, le-a sfătuit nutriționista pe femeile de la eveniment.

_DSC9762_DSC9780_DSC9805

Nadia Darie a transformat sala într-o redacție. Editorul a încercat să le explice femeilor cum se face un material jurnalistic de calitate, le-a provocat să alcătuiască titluri și le-a insuflat să citească articole la care se lucrează, nu știri care se scriu în maxim 20 de minute.

“Ceea ce vrem să citim nu este direct proporțional cu ceea ce citim de fapt. Vreau să faceți diferența dintre un material de calitate, care se face greu, și o bârfă. Știrea trebuie să fie documentată, cu recomandări de la specialiști și cu surse verificate. Scopul nostru este să educăm, să dezvoltăm și să le învățăm ceva pe femei!”, a menționat jurnalista.
_DSC9820_DSC9845_DSC9906

Vera Nastasiu, femeia care îi învață să vorbească corect până și pe oficialii de la noi, a venit cu o lecție de dicție pentru femeile prezente la eveniment, dar le-a oferit și sfaturi prețioase de dezvoltare personală.

“Impresionați oamenii prin ceea ce știți, nu prin modul în care arătați. Și da, noi, femeile, nu ne îmbrăcăm pentru bărbați, noi, femeile, ne îmbrăcăm pentru alte femei. Este foarte important ca voi să vă simțiți bine cu voi, pentru ca mai apoi lucrurile să poată să meargă mai departe. Nu vă mințiți! Hainele și parfumul sunt o prelungire a limbajului nonverbal. Însă învățați, că în ziua în care veți ieși bine din casă și vă veți simți bine cu modul în care arătați, celelalte lucruri vor fi în spatele vostru. Da, e adevărat, tocurile te ridică, dar cultura te înalță. Nu vă uitați niciodată la mărimea pantofilor și țineți minte, nu întotdeauna ceea ce vă doriți este ceea de ce aveți nevoie. Învățați să alegeți de la oamenii pe care-i aveți în anturajul vostru și încheind cu activitățile pe care le aveți. Fiți selective, respectați-vă și învățați că lumea se conduce având în spate muncă, dedicație, devotament și încredere. Succesul nu vine urcându-te în lift, direct, dar simțind greutatea fiecărei trepte pe care o ai în față.”
15590046_1466240636722148_197309826960677297_n16806843_1466240440055501_3661565759580960264_n16997770_1466240820055463_8945458563769861757_n

Amintim că compania WOMEN ADVENTURE MOLDOVA, organizator al acestui eveniment, este comunitatea în care femeile învață cum să-și valorifice potențialul în viața personală, afaceri sau orice alt domeniu. Femeile care sunt într-o căutare continuă de autodezvoltare și autoperfecțiune.

_DSC9734_DSC9778_DSC9788
_DSC9791_DSC9818_DSC9846
_DSC9844_DSC9869_DSC9873
_DSC9875_DSC9890_DSC9929
_DSC9784_DSC9866_DSC9883

Ce se întâmplă cu viața ta sexuală când dormi după-amiaza?

Specialiștii spun că un pui de somn la amiază are o mulțime de beneficii susținute de știință, cum ar fi reducerea oboselii, îmbunătățirea performanței, suține atenția și îmbunătățește starea de spirit. Dar știai că și viața ta sexuală poate beneficia de somul de dupa-amiaza?

Potrivit profesorului de psihologie de la Universitatea din California și coautor al cărții „Take a Nap! Change Your Life”, Sara Mednick, un pui de somn poate face câteva lucruri utile viața ta sexuală, cum ar fi îmbunătățirea rezistenței și a dispoziției generale.

Poate deloc surprinzător, somnul și viața ta sexuală sunt strâns legate. În timp ce lista lucrurilor care se întâmplă cu corpul tău atunci când încetezi să faci sex include somn prost, lipsa somnului poate dăuna și vieții tale sexuale. Somnul și sexul împărtășesc o relație simbiotică.

Lipsa somnului a fost asociată cu libidoul scăzut și excitarea sexuală slabă la femei și cu disfuncția erectilă la bărbați. Potrivit omul de știință Matthew Walker, hormonii noștri reproductivi, esențiali pentru sănătatea sexuală, sunt afectați atunci când nu dormim suficient. „Tinerii care dorm doar cinci ore pe noapte timp de o săptămână vor avea un nivel de testosteron care este cel al unei persoane cu 10 ani mai în  vârstă din punct de vedere biologic decât ei”, a spus Walker. Având niveluri scăzute de testosteron înseamnă că este posibil să ai un apetit sexual scăzut și probleme la obținerea unei erecții. Pentru femei, somnul insuficient le poate afecta hormonul luteinizant și hormonul foliculostimulant; sănătatea sexuală și fertilitatea unei femei depind de funcționarea corectă a acestor hormoni.

Potrivit unui studiu din 2015 realizat pe femei, publicat în The Journal of Sexual Medicine, a dormi doar o oră în plus a fost asociat cu o șansă crescută cu 14% de a intra în intimitate cu partenerul.

Experții subliniază că somnul de după-amiază nu poate înlocui somnul recomandat pe timp de noapte, dar dacă te simți obosit și nu te poți concentra în timpul zilei, un pui de somn de 20 de minute ar putea fi benefic. S-ar putea să te pună într-o dispoziție mai bună și să-ți ofere rezistența pentru a intra în intimitate.

Sfatul este să limitezi somnul 30 de minute, o oră  și să nu îți strice  odihna pe timpul nopții, care poate fi direct legată de viața ta sexuală. „Avem două momente pe zi în care ritmul nostru circadian se schimbă și devenim adormiți în mod natural: prima dată este noaptea, iar a doua este după prânz”, a spus dr. Robert Oexman, cercetător la Institutului Sleep to Live.

Dacă te confrunți cu somnolență excesivă în timpul zilei și ai nevoie de somn pentru a te simți odihnit în mod constant, acest lucru ar putea fi un motiv de îngrijorare. Totul, de la depresie și probleme cu tiroida până la tulburări de somn, cum ar fi apneea obstructivă în somn, ar putea fi de vină. Dacă se întâmplă acest lucru, verifică starea ta cu medicul de familie.

sursa

Acestea sunt semnele că partenerul şi-a pierdut interesul. Psihoterapeut: „Atunci vezi clar că e o problemă”

Cu trecerea timpului, relațiile de cuplu pot suferi schimbări și, uneori, semnalele subtile pot indica faptul că un partener și-a pierdut interesul.

Este important să fim conștienți de aceste semne, a arătat bioenergoterapeutul basarabean Lidia Fecioru la emisiunea „Adevăruri ascunse”, de peste Prut, scrie antena3.ro.

Primul semn că partenerul de viaţă şi-a pierdut interesul este că nu-și face timp pentru tine, se reține cu prietenii, ar sta mai mult la serviciu, stă pe telefon şi altele asemenea, a arătat Lidia Fecioru.

Potrivit ei, o astfel de persoană caută tot timpul să aibă gașcă, să nu cumva să fie doar cu partenerul. „Că atunci se diminuează atenția și vezi clar că e o problemă”, a spus ea. 

Un alt semn al distanțării emoționale este lipsa romantismului. „Nu mai există romantismul. Uită să mai cumpere o floare, uită să facă complimente, uită să dea atenţie”.

Şi faptul că nu te consideră o prioritate poate fi un semn că legătura dintre voi s-a slăbit.

Atenţie la partenerul care nu se ceartă niciodată! „Sunt cupluri care se despart în tăcere, care nu s-au certat niciodată dar se despart”, a spus Lidia Fecioru. Potrivit ei, când nu dezbați o situație tensionantă înseamnă că nu-ți pasă de celălalt ori a început să nu-ți pese.

Când nu te mai cerți înseamnă că nu-ți mai pasă

Dacă partenerul începe să fie nervos, aparent fără motiv, ar putea fi un alt semnal de alarmă.

Întreabă-ți partenerul ce-l enervează cu adevărat, îndeamnă Lidia Fecioru.

Comunicarea deschisă este cheia în astfel de situații. 

Înainte de a trage concluzii, încercați să discutați despre preocupările voastre și să explorați împreună posibile soluții.

Lidia Fecioru este originară din Republica Moldova, acolo unde a absolvit Facultatea de Medicină, specializarea Medicină Legală. Tot în Republica Moldova a și lucrat, pentru o vreme, ca medic legist la Departamentul de Crimă Organizată din Chișinău. În anul 1991, Lidia Fecioru s-a mutat în România, unde și-a deschis propriul cabinet de bioterapie și medicină alternativă.

Studiu: Oamenii nu se mai căsătoresc din dragoste, dar sunt mai fericiți. Ce așteptări au de la viață

Potrivit unui sondaj Gallup, persoanele care sunt căsătorite declară că sunt mult mai fericite decât cele care se află într-o relație, indiferent de stadiul ei.

„Oricum ai analiza aceste date, vedem un avantaj destul de mare al căsătoriei în ceea ce privește modul în care oamenii își evaluează viața”, a declarat autorul sondajului, Jonathan Rothwell, economist principal la Gallup, potrivit CNN, preluat de Digi24.

Din 2009 până în 2023, peste 2,5 milioane de adulți din Statele Unite au fost întrebați cum și-ar evalua viața actuală, zero fiind cel mai rău rating posibil și 10 fiind cel mai bun.

Apoi, cercetătorii i-au întrebat pe respondenți cum anticipează că va fi nivelul lor de fericire în următorii 5 ani. Pentru a fi considerată norocoasă, o persoană trebuia să-și acorde un rating de cel puțin șapte la data sondajului și să anticipeze un rating de cel puțin opt în viitorul apropiat.

Pe parcursul perioadei în care a fost realizat studiul, persoanele căsătorite au declarat în mod constant niveluri de fericire mai mari decât cele necăsătorite, variind între 12% și 24% mai mult, în funcție de an. Educația este un predictor puternic al fericirii, dar datele au arătat că adulții căsătoriți care nu au urmat liceul își evaluează viața mai favorabil decât adulții necăsătoriți cu o diplomă de studii superioare.

„Lucruri precum rasa, vârsta, sexul și educația contează. Dar căsătoria pare să conteze mai mult decât acele lucruri atunci când vine vorba de mulțumire, statisfacție și de a trăi mai bine”, a spus Bradford Wilcox, profesor de sociologie și director al National Marriage Project de la Universitatea din Virginia. Wilcox a supravegheat studiul realizat de Gallup.

Poate că fericirea legată de căsătorie are ceva de-a face cu ceea ce oamenii așteaptă de la ea, a spus Ian Kerner, terapeut specializat în relații de cuplu.

„În practica mea din ultimul deceniu am observat o trecere treptată de la „căsătoria din dragoste” la „căsătoria pentru parteneriat”, ceea ce înseamnă că oamenii îi aleg din ce în ce mai mult pentru căsătorie pe cei mai buni prieteni decât pe cei cu care au o relație pasională”, a mai spus Kerner pentru CNN.

Deși acest lucru poate duce la probleme de atracție, oamenii își aleg, totuși, parteneri alături de care regăsesc stabilitate pe termen lung, a mai precizat terapeutul.

Mărțișoarele confecționate de copiii din Republica Moldova vor ajunge în 14 țări ale lumii
Articolul anterior
Băiețelul din Băcioi, care suferea de hipoacuzie, va putea auzi din nou, grație operației de implant cohlear!
Articolul următor