Sophia Loren: “După două sarcini pierdute… nu mai vedeam pentru ce să trăiesc”

Celebra actriță iubea foarte mult copiii și își dorea să devină mamă. Când a pierdut prima sarcină, o imensă tristețe a pus stăpânire pe ea.

separator
images (1)

Dar încă mai simțea că totul va fi bine și că își va ține bebelușul în brațe. În ’60, se considera că e târziu să naști prima oară la 29 de ani, așa că trebuia neapărat să mai încerce. După încă patru ani, toate speranțele i se năruiau. A pierdut și a doua sarcină, iar obsesia sa de a deveni mamă era pe punctul de a o sufoca în durere.
Cartea „Yesterday, Today and Tomorrow – My Life” este cronica scurtă a vieții unei femei obișnuite care pleacă din sudul sărăcăcios al Italiei pentru a cuceri lumea cu frumusețea și talentul ei, intrând în patrimoniul universal al cinematografiei.

images

“După ce am împlinit 29 de ani, dorința mea de a avea copii a devenit o obsesie”…
Sophia Loren şi starul american Cary Grant s-au îndrăgostit în 1956, când ea avea doar 22 de ani.
În 1963, Sophia Loren începuse să se întrebe dacă va fi mamă cândva. Știința nu evoluase atât de mult ca în zilele noastre, când fertilizarea in vitro și mamele surogat dau șanse acolo unde înainte nu ar fi existat. În ’63, la 29 de ani, cât avea ea, era târziu. Dar nu reușea să rămână gravidă.

Sophia Loren Richard Burton Il Viaggio

Dar într-un târziu, Sophia rămăsese gravidă. Când a aflat, a fost cel mai fericit moment din viața ei. Abia aștepta să-și îmbrățișeze copilul și să-l privească în ochi. În loc de asta, însă, au urmat cele mai negre zile din existența sa. Și nu erau ultimele.

„Am mers la un doctor, care m-a asigurat că totul e în regulă, dar să am grijă să nu călătoresc cu mașina, așa că am plecat cu trenul la Milano, unde aveam filmări”, își amintește actrița.

„Din nefericire, prima mea scenă a avut loc aproape în întregime într-o mașină pe un braț hidraulic, pentru a simula denivelările. A fost mai rău decât o mașină adevărată. În acea primă noapte la Milano am simțit o durere groaznică. În timp ce mă îndreptam spre liftul hotelului, aproape că am leșinat. Încă mă văd zăcând pe patul ăla de spital, sub o bandă de lumină, înconjurată de halate albe, și mirosul de dezinfectant care îmi pătrundea prin fiecare celulă și mă înțepa în inimă”, povestește Sophia Loren.

Dar nu asta a sfâșiat-o cel mai mult atunci. „Cea mai dureroasă amintire din noaptea aceea a fost privirea mustrătoare a asistentelor, care erau călugărițe. Se uitau la mine ca și cum eu eram de vină. Știau, ca toată lumea, că nu eram măritată cu partenerul meu, regizorul Carlo Ponti”, scrie Loren.

3720-sophialoren

Sophia a pierdut copilul. Apoi s-a refugiat în muncă, dar se simțea pustiită. Ca și cum viața îi zăvorâse pentru totdeauna porțile binelui. „Nu mai vedeam pentru ce să mai merg înainte, nimic nu mă putea consola. Viața mea de star nu se compara cu fericirea mămicilor pe care le văzusem la spital, pregătite să-și alăpteze bebelușii”.

Dar viața avea cărări mai întortocheate decât bănuia ea și fără să știe, începuse deja să le exploreze. Patru ani mai târziu, era din nou însărcinată.

„Eram mai pregătită: la primele semne, l-am sunat pe Carlo și i-am zis: ”Sunt însărcinată. Dar acum voi avea grijă: nu vreau să mai risc”. M-am forțat să stau numai în pat. N-am făcut nimic: n-am citit, nu m-am uitat la televizor, chiar am vorbit cât de puțin puteam și am evitat să-mi ating burta ca să nu agit copilul. Dar o voce dinăuntrul meu îmi tot susura că se va întâmpla același lucru”, scrie actrița în volumul autobiografic.

La primele semne ale durerii pe care o simțise, a mers imediat la spital și au dat chiar de doctorul care se pregătea să plece la o recepție. Înainte să iasă, i-a injectat un sedativ puternic. „E doar o criză trecătoare”, a spus el, nonșalant, cu halatul alb pus peste maieul de cașmir. „Acum încearcă să dormi puțin”, încercă s-o calmeze.
Contracțiile au devenit tot mai puternice, ca și cum ar fi intrat în travaliu, iar Sophia se îngălbeni la față ca o mumie. Când a văzut asta, mama ei, care tocmai sosise la spital, se năpusti asupra inconștientului cu toată puterea sa: „N-o vezi cum arată? Mai are puțin și face avort!”, a țipat ea.

După ce a studiat cazul meu, Dr. Hubert de Watteville mi-a zis: Nu-i nimic în neregulă, sunteți o femeie normală. Dar omul acela, să-i zicem totuși așa, nu se lăsă întors din drum. Cocktailul era mai important.

Când durerea s-a dus, pe la 4.00 dimineața, știu că totul s-a terminat. Au chemat doctorul, dar el a ajuns după două ore. Așa ceva se numește nepăsare. „Signora, aveți șolduri excelente, fără îndoială, și sunteți o femeie frumoasă, dar n-o să aveți niciodată un copil”, i-a spus el.

Vorbele lui necruțătoare i-au distrus toate speranțele. Se credea neputincioasă. Tot ce mai avea de făcut era să se întoarcă pe platou și să termine filmul.
Sophia își amintește că în lunile care au urmat simțea în fiecare colț al sufletului ei că se prăbușește.

În 1968, când a rămas gravidă pentru a treia oară, Sophia Loren s-a mutat la Geneva. A ales un hotel apropiat de biroul doctorului, a stat în pat și a așteptat liniștită ca el să reușească miracolul. Dr Watteville a descoperit că organismul ei nu producea suficient estrogen. Acest neajuns a fost remediat ușor, cu injecții care conțineau hormonul respectiv.

942334s

În sfârșit, sosi și ziua cea mare. „N-am putut dormi cu o noapte înainte. Adevărul e că ajunsesem să-mi doresc să nu mai nasc. Eram speriată. Nu doream să împart acest copil cu mine, era doar al meu. După câteva ore, s-a născut Carlo Jr. și am simțit cea mai mare, mai dulce și mai indescriptibilă bucurie pe care am încercat-o vreodată. Eram copleșită de emoție când l-am luat în brațe”, povestește Loren.

Patru ani mai târziu, în 1972, Sophia Loren a rămas însărcinată pentru a patra oară, în timp ce filma pentru pelicula „La Mancha”, în care juca cu Peter O’Toole. Machieuza îi făcea injecțiile cu estrogen, iar actrița a muncit până în luna a cincea. A luat avionul spre Geneva, ca să fie aproape de clinică, și a petrecut următoarele luni în liniște, pregătindu-se pentru sosirea noii minuni.

Edoardo a venit pe lume în ziua de 6 ianuarie 1973. După primul copil, Sophia Loren nu credea că viața îi poate da mai mult. Dar Edo i-a dublat fericirea. A fost, mărturisește în cartea sa, unul dintre misterele frumoase ale experienței ei de mamă.

Sursa 

De Ziua Îndrăgostiților: ce cadou să-i faci iubitului în funcție de zodie?

Femeile care vor să-și suprindă jumătatea, dar sunt în pană de idei, pot afla ce cadouri să-i ofere iubitului în funcție de semnul său zodiacal.

separator
Berbec

Pentru bărbatul din zodia Berbec e nevoie de multă dragoste și apreciere. O cină romantică pe care să i-o prepari chiar tu, ar fi de apreciat. În plus, iubește lucrurile practice: un jurnal, un portofel, un organaizer.

Taur

Pregătește-i o cină neobișnuită, iar el o va aprecia cu siguranță!

Gemeni

Dacă ești în căutarea cadoului perfect de Sfântul Valentin pentru bărbatul din zodia Gemeni, ai putea opta pentru unul personalizat care să-i arate cât de bine îl cunoști și să-i amintească în fiecare zi de momentele petrecute împreună.

Rac

Pentru bărbatul Rac alege ceva clasic. Poate fi un articol vestimentar cu poza voastră, un ceas sau, dacă preferă bijuteriile, o brățară cu inițiala lui. Racul își adoră casă, deci este bine să-i oferi o baie caldă, urmăriți un film împreună și faceți o grămadă de fotografii.

Leu

Pentru pasionalul Leu, ai putea pregăti o supriză romantică în doi, plină de pasiune. Dă tot ce e mai bun în noaptea de Valentine`s Day. De asemenea, leii preferă să li se ofere ceea ce ei înșiși au cerut, deci nu ezita să-i pui întrebarea pentru a afla ce cadou să-i dăruiești.

Fecioara

Oferă-i un cadou intelectual sau un cadou făcut cu mâinile tale. Ei vor fi bucuroși să primească o carte sau un pulover tricotat de tine!

Balanță

Balanțele au un simț estetic dezvoltat, deci oferă-le un cadou frumos, fie o imagine sau altceva, dar cu siguranță într-un pachet elegant.

Scorpion

Scorpionul preferă petrecerile într-un club de noapte. Dacă e vorba despre un dar, atunci ar trebui să i se ofere ceva în spiritul sărbătorii: romantic, „fierbinte” și promițător.

Săgetător

Bărbatul Săgetător este unul puternic, agitat și nerăbdător să încerce experiențe și locuri noi. Îi plac la nebunie călătoriile, pe care niciodată nu le vor refuza.

Capricorn

Cadoul perfect este un picnic în natură. Cum vremea este rece, te-ai putea îndrepta către destinații exotice. Îi plac cadourile în interesul hobby-ului său sau oricare altă atenție practică care îi va demonstra că îl cunoști cu adevărat.

Vărsător

Vărsătorii preferă obiectele care le antrenează mintea, deci ai putea să ții cont de acest aspect și să alegi un calendar interactiv, un gadget nou sau chiar o carte. Ei vor accepta cu plăcere și haine elegante din ultima colecție. Dacă le vei oferi un fruct tropical deosebit, vor fi încântați de asemenea.

Pești

Peștii sunt bărbați romantici, nu foarte materialiști, motiv pentru care vor aprecia tot ce vine din partea iubitei. Un album cu amintiri sau o cutie de valori în care să păstreze obiectele semnificative ale relației voastre ar putea fi cadoul perfect. O poezie scrisă de tine, un tablou, va fi cadoul cel mai apreciat.

Zodii care nu pot înșela. Sunt partenerii ideali pentru o relație de succes și de durată

Vi se pare că loialitatea nu are nimic de a face cu astrologia? Potrivit astrologilor, nu este așa. Sunt anumite semne zodiacale care prin felul lor de a fi nu pot înșela niciodată. Acestea rămân alături, indiferent de greutăți.

Iată care sunt nativii care nu pot înșela:

Taur

Nativii Taur sunt deja celebri pentru loialitatea lor neclintită și pentru dedicarea lor în relații. Givernați de Venus, planeta dragostei și a dragostei, cei din Taur apreciază stabilitatea și securitatea în parteneriatele lor. Sunt statornici, de încredere și vor face tot posibilul pentru a-i face pe cei dragi să se simtă în siguranță și prețuiți. Odată ce un Taur se implică într-o relație, va rămâne ea pe termen lung. Loialitatea Taurului nu are limite.

Rac

Racul, un semn de apă guvernat de lună, este profund legat de emoții și familie. Loialitatea lui provine din felul lor protector de a fi. Racii sunt incredibil de devotați celor dragi și prioritizează crearea unui mediu familial iubitor și armonios. Sunt dispuși să facă sacrificii pentru a asigura fericirea și bunăstarea jumătăților lor, ceea ce îi face parteneri excepționali de loiali și grijulii.

Fecioară

Fecioarele sunt cunoscute pentru atenția acordată detaliilor, dar și pentru dăruirea lor. Conduse de Mercur, planeta comunicării, Fecioarele sunt ascultătoare și comunicatoare excelente. Loialitatea lor este înrădăcinată în dorința de a crea un parteneriat perfect. Ei lucrează neobosit pentru a rezolva problemele și pentru a se asigura că relația lor funcționează impecabil. Fecioarele nu se grăbesc niciodată să renunțe la o persoană. Acești nativi cred în rezolvarea provocărilor cu dăruire și cu statornicie.

 Scorpion

Scorpionii sunt cunoscuți pentru natura lor pasională, iar această intensitate se extinde la loialitatea lor în relații. Conduși atât de Marte, cât și de Pluto, Scorpionii îi protejează cu înverșunare pe cei dragi. Ei prețuiesc încrederea și profunzimea emoțională mai presus de orice altceva și sunt dispuși să-și investească toată energia în parteneriatele lor. Scorpionii nu sunt nicidecum cei care să trădeze încrederea, iar loialitatea lor este o dovadă a devotamentului lor neclintit.

Capricorn

Capricornii au un simț al responsabilității bine conturat și sunt devotați relațiile lor. Conduși de Saturn, planeta disciplinei și structurii, Capricornii au o perspectivă pe termen lung a relațiilor. Sunt parteneri foarte loiali și de încredere care cred în construirea unei baze solide pentru relația lor. Capricornii nu sunt influențați de distrageri temporare. Sunt dedicați succesului și longevității parteneriatelor lor.

sursa

Ce le enervează cel mai mult pe femei în dormitor, în afară de sforăitul bărbaților

Un obicei din dormitor al bărbaților le enervează pe femei mai mult decât sforăitul acestora. Mai exact, femeile sunt deranjate de faptul că iubiții lor trag toată pătura sau tot cearșaful de pe ele atunci când dorm, evident.

Continuare Cordelia Profit înainte să mă duc să dorm somn Uneori uneori  cruce Pietriș

Un sondaj efectuat pe un eșantion de peste 1.000 de respondenți, citat de zadovoljna.hr, a concluzionat că sforăitul este depășit de „furtul de pături”, potrivit alephnews.ro. Mai exact, femeile sunt deranjate de faptul că iubiții lor trag toată pătura sau tot cearșaful de pe ele atunci când dorm, evident. Așadar, acesta ar fi cel mai deranjant obicei inconștient în dormitor.

În același top, sforăitul se plasează pe locul al doilea, iar agitația constantă este pe locul al treilea.

Ce îi deranjează pe bărbați, în schimb, la partenerele lor? Potrivit studiului citat, ei au spus că se simt cel mai mult deranjați atunci când o femeie mănâncă în pat.

În același studiu, 17% dintre femeile căsătorite au declarat că nu au nimic împotrivă să doarmă ocazional separat de partenerul lor, deoarece se odihnesc mai bine, în timp ce doar 8% dintre bărbații căsătoriți sunt de aceeași părere.

Pentru unii, mișcarea intestinului se întâmplă ca un ceas. Dar alții care trăiesc cu sindromul intestinului iritabil, cu constipație , sindromul intestinului leneș , boala inflamatorie a intestinului sau alte afecțiuni gastro-intestinale lucrurile nu funcționează atât de ușor. Deci, de ce să nu lăsăm gravitația să-și facă treaba?

Medicii recomandă dormitul pe partea stângă noaptea pentru a preveni arsurile la stomac și pentru a permite gravitației să mute deșeurile prin colon. De asemenea este recomandată o pernă fermă între genunchi pe care să o îmbrățișați pentru a vă sprijini coloana vertebrală, potrivit healthline.com.

Un beneficiu important al dormitului pe partea stângă este sporirea sănătății creierului. În comparație cu somnul pe spate sau stomac, dormitul pe partea stângă vă ajută corpul să elimine ceea ce se numește deșeuri interstițiale din creier. Această curățare a creierului vă poate ajuta să reduceți riscul de a dezvolta Alzheimer, Parkinson și alte boli neurologice.

Bănuiai că aceste vedete au fraţi gemeni? Foto
Articolul anterior
Aura nu este unicul copil la părinți! Cum arată fratele ei?
Articolul următor