Nona Marian: „Acasă eu sunt şefă la bucătărie”

Te poţi ciocni de ea în   drum spre salonul de frumuseţe,  dar nu ştiu,  dacă o vei recunoaşte imediat. Îi place să se deghizeze în ţinute sport şi o face cu plăcere.

separator

 

Sub chipiu se ascunde aceeaşi  Nona Marian – femeia care vrea să facă muzică, deşi este la fel de tentată să pună pe roate o afacere.

La cei 35 de ani trăieşte un sentiment de nedescris, care o face fericită. Nu ştim ce s-a întâmplat  în dimineaţa zilei,  în care a atins această vârstă. Gestul de romantism din partea soţului a rămas un subiect, despre care îi place să discute doar acasă şi doar între patru ochi.

Dragă prietenă Unica, cum crezi, după 35 e timpul să ne maturizăm, noi femeile?

Nu-mi fac griji pentru vârsta pe care o am. Nu ştiu vreun om străin, care să-mi fi ghicit anii din buletin.  Acum câteva luni mi-am dat seama că ar trebui deja să mă maturizez. Îmi amintesc, când am împlinit16 ani, am plâns, pentru că îmi doream să rămân la 15. Natura a făcut în tot felul,  ca să arăt mai  bine, decât vârsta reală şi să-mi pot permite să rămân mai tânără. Dar îmi dau seama că fetele mele cresc şi nu ştiu, dacă şi-ar dori să rămân într-o minte cu ele. Mă strădui să fiu o mamă modernă, dar cu autoritate în familie. Nu voi fi pentru ele fetiţa cu care azi prietenesc şi mâine nu.

Ce – ai făcut în dimineaţa, în care ai mai crescut cu un an?

Această dimineaţă a fost cea mai frumoasă şi mai romantică din viaţa mea. Am avut parte de un cadou surpriză, la care nici nu m-am aşteptat. Soţul meu nu este o fire romantică, dar simţeam că la momentul potrivit  se va dezvălui şi această latură a fiinţei lui. În acest an chiar a reuşit să mă convingă că este cel mai matur dintre romantici.

Nu vreau să deschid multe paranteze, dar am aşteptat această clipă şi sunt fericită că am trăit-o.

Ce ţi-a plăcut cel mai mult la Iurie Ciocan?

Mi-a plăcut şi-mi place că este ambiţios. Când am făcut cunoştinţă, era profesor la Academia de Administraţie Publică. Dar atunci încă era evident că va obţine orice îşi doreşte în viaţă. Mi-a fost prieten ani de zile, înainte de a fi împreună.

Este foarte important  să înţelegi că poţi cere lucruri, fără a fi cerşetor. Rogi, dar nu te umileşti

.

În general, le doresc tuturor femeilor să aibă alături bărbaţi responsabili. Orice bărbat va fi apreciat de jumătatea lui frumoasă, dacă va avea grijă, ca soţia lui să arate bine lângă el. Să aibă în dulap acea rochie de ceremonii, pe care niciodată nu are timp să o găsească în vitrine. Iar copiii lui trebuie să aibă parte de cea mai bună educaţie. În schimb, el are nevoie de multă căldură din partea soţiei.

Căsnicia m-a schimbat enorm. Dacă până atunci  credeam că doar părerea mea contează, în familie,  am realizat, că mai este un om, opinia căruia este la fel de importantă.

Te – ai împăcat cu gândul că Iurie apare mai des la televizor decât tine?

Chiar mă bucur să-l văd mai des. Uneori îi dau şi sfaturi. Ştiu că arată mai bine când este filmat din profil. Poate faptul că are o interpretă  în casă l-a stimulat să-şi dorească să crească, deşi niciodată n-a vrut să fie soţul interpretei Nona Marian.

Acum are un nume, pe  care şi l-a făcut,  muncind din greu, fără pile, fără ajutorul tatălui, unchiului etc.

Mă mândresc enorm cu  soţul meu. Ambii suntem dornici de popularitate.

Ai accepta vreodată, ca altcineva să gătească în bucătăria ta?

Acasă eu sunt şefă la bucătărie. Am grijă să fie cald, linişte şi să miroase apetisant. Am menajeră care vine o dată în săptămână şi mă ajută să fac curăţenie generală. Dar niciodată nu voi apela la o femeie care să-i gătească soţului şi copiilor.


Aceasta a fost dorinţa soţului de la început. Că oricine ar veni la noi, dădaca sau menajera, de bucătărie nu se atinge nimeni. Este obişnuit să mănânce doar din mâna soţiei, o tradiţie transmisă din familie. Îi place orice aş găti, cu excepţia plăcintelor cu vişină.

Ce activitate te-ar face să te simţi împlinită?

Mi-aş dori foarte mult să am o afacere. Întotdeauna am simţit că am capacităţi manageriale. Aş vrea să am o activitate economică care să-mi aducă încă un venit financiar. Mi-ar plăcea să am un restaurant, în care să cânt pentru prietenii mei.

Text: Olga Chirica

Ce femei nu au voie să meargă la Înviere!

Sfânta noastră Tradiţie, păstrată neschimbată de două mii de ani, spune că femeia este specială în perioada lunii când sângerează din organul născător de prunci. Clericii sfătuiesc femeile să se roage acasă și să nu intre în Biserică până în ziua a opta.

separator

femei_biserica_02_ee9401fa26-1024x768

Nici in curte nu poţi asculta Liturghia lipită de zidul Bisericii, pentru ca curtea oricărei Biserici este sfinţită de episcopul locului, conform cuviosului Ilarie, potrivit antenastars.ro.
De asemenea, în această perioadă femeia nu are voie: să se împărtăşească, să ia anafură, să bea apă sfinţită, să se împreuneze cu bărbatul. Iată cuvintele lui Dumnezeu, aşa cum apar ele la scriptură, în Levitic 15, versetele 19-28.
„Mulţi vor zice că asta e legea veche, dar Măicuţa Domnului a respectat-o, deşi era pururea curată fecioară! De aceea, tu ca femeie trebuie să urmezi acest exemplu, să nu vii la Biserică şi să nu te atingi de cele sfinte atunci când borhotul pântecelui se revarsă. Nerespectarea acestei rânduieli este mare păcat, pentru care vei da seamă”, scrie cuviosul Ilarie pe blogul personal.

sursa: antenastars.ro

„Degeaba ignorăm instinctul”. Cum ştii că eşti în relaţia nepotrivită. Sfaturile unui parapsiholog

Viața de cuplu nu este mereu roz, iar atunci când vine vorba despre aceasta, unele semne te pot ajuta să îţi dai seama că eşti în relaţia nepotrivită. Iată ce sfaturi are un parapsiholog.

„Sunt multe semne care ne arată că nu este locul nostru acolo. Noi vom vorbi despre patru moduri în care putem afla. De pildă, când unul din ei stă de vorbă la telefon şi celălalt se învârte în jurul lui şi vrea să discute.

Atunci când zâmbeşti din ce în ce mai rar. Pe faţa oamenilor se pune tristeţea, dispare sclipirea. Oamenii când sunt fericiţi, atunci când sunt iubiţi, le sclipesc ochii. Când începe să îţi dispară sclipirea din ochi şi nu mai zâmbeşti atât de mult cât zâmbeai, trebuie să îţi pui întrebarea dacă eşti lângă persoana potrivită. Dacă te face să zâmbeşti, dacă te face să râzi, dacă te face să te simţi iubit, dacă îţi dă atenţie. E valabil şi viceversa. Nu numai femeile au sclipici în ochi.

Te confrunţi în mod constant cu o stare de agitaţie. Atunci când îşi găseşte lucruri de făcut. Ar pierde timpul oriunde şi cu oricine, numai să nu ajungă acasă. E un semn. Când începe să facă chestia asta, e un semn. Şi femeile au chestia asta de a se simţi anxioase în prezenţa bărbatului. Când li se pune lor pata pe ceva, încep să devină nervoase şi anxioase.

Un alt lucru este legat de insomnii. Oriunde te-ai duce, chiar dacă dimineaţa te aşezi să bei cafeaua, ele se aşează pe marginea ceştii şi se uită în ochii tăi. Alea sunt gândurile tale.

Cea din urmă, dar nu ultima, este atunci când simţi că ceva nu este în regulă. Instinctul tău ştie de cele mai multe ori. Degeaba ignorăm instinctul. Este primul care sesizează toate schimbările, toate energiile, toată starea, simţim când minte, când nu minte, când e agitat partenerul, când ascunde ceva.

Dacă eşti într-o relaţie fericită, instinctul doarme. Pentru că nu simţi acea formă de alarmă. Instinctul nostru simte alarma. Senzorii noştri spun ceva. Dacă simţim chestiile astea trebuie să vorbim, să discutăm. Dacă eu am o suspiciune, dacă am o stare de agitaţie. Discută, nu lăsa lucrurile la interpretarea altora, pentru că pe ceilalţi nu îi interesează.

Acestea sunt lucrurile pe care le putem vedea înainte de a fi parteneri de viaţă. Tocmai atunci, la început, trebuie bătut fierul cât e cald, când e îndrăgostirea maximă. E bine că eşti orb, pentru că te înveţi cu unele lucruri pe care partenerul tău le face şi le iei ca atare.

Sunt multe cupluri în care, după zece ani, oamenii sunt perimaţi. Aşa că, văzut, plăcut, luat. E o loterie, dar noi simţim care este partenerul nostru, noi simţim care poate fi tatăl copiilor noştri. Şi bărbatul simte cine poate fi mama copilului lui. Asta se vede de la început”, a povestit Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, potrivit antena3.ro.

Ce se întâmplă cu viața ta sexuală când dormi după-amiaza?

Specialiștii spun că un pui de somn la amiază are o mulțime de beneficii susținute de știință, cum ar fi reducerea oboselii, îmbunătățirea performanței, suține atenția și îmbunătățește starea de spirit. Dar știai că și viața ta sexuală poate beneficia de somul de dupa-amiaza?

Potrivit profesorului de psihologie de la Universitatea din California și coautor al cărții „Take a Nap! Change Your Life”, Sara Mednick, un pui de somn poate face câteva lucruri utile viața ta sexuală, cum ar fi îmbunătățirea rezistenței și a dispoziției generale.

Poate deloc surprinzător, somnul și viața ta sexuală sunt strâns legate. În timp ce lista lucrurilor care se întâmplă cu corpul tău atunci când încetezi să faci sex include somn prost, lipsa somnului poate dăuna și vieții tale sexuale. Somnul și sexul împărtășesc o relație simbiotică.

Lipsa somnului a fost asociată cu libidoul scăzut și excitarea sexuală slabă la femei și cu disfuncția erectilă la bărbați. Potrivit omul de știință Matthew Walker, hormonii noștri reproductivi, esențiali pentru sănătatea sexuală, sunt afectați atunci când nu dormim suficient. „Tinerii care dorm doar cinci ore pe noapte timp de o săptămână vor avea un nivel de testosteron care este cel al unei persoane cu 10 ani mai în  vârstă din punct de vedere biologic decât ei”, a spus Walker. Având niveluri scăzute de testosteron înseamnă că este posibil să ai un apetit sexual scăzut și probleme la obținerea unei erecții. Pentru femei, somnul insuficient le poate afecta hormonul luteinizant și hormonul foliculostimulant; sănătatea sexuală și fertilitatea unei femei depind de funcționarea corectă a acestor hormoni.

Potrivit unui studiu din 2015 realizat pe femei, publicat în The Journal of Sexual Medicine, a dormi doar o oră în plus a fost asociat cu o șansă crescută cu 14% de a intra în intimitate cu partenerul.

Experții subliniază că somnul de după-amiază nu poate înlocui somnul recomandat pe timp de noapte, dar dacă te simți obosit și nu te poți concentra în timpul zilei, un pui de somn de 20 de minute ar putea fi benefic. S-ar putea să te pună într-o dispoziție mai bună și să-ți ofere rezistența pentru a intra în intimitate.

Sfatul este să limitezi somnul 30 de minute, o oră  și să nu îți strice  odihna pe timpul nopții, care poate fi direct legată de viața ta sexuală. „Avem două momente pe zi în care ritmul nostru circadian se schimbă și devenim adormiți în mod natural: prima dată este noaptea, iar a doua este după prânz”, a spus dr. Robert Oexman, cercetător la Institutului Sleep to Live.

Dacă te confrunți cu somnolență excesivă în timpul zilei și ai nevoie de somn pentru a te simți odihnit în mod constant, acest lucru ar putea fi un motiv de îngrijorare. Totul, de la depresie și probleme cu tiroida până la tulburări de somn, cum ar fi apneea obstructivă în somn, ar putea fi de vină. Dacă se întâmplă acest lucru, verifică starea ta cu medicul de familie.

sursa

Votează-ți favorita – MISS Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă” 2012 !!!
Articolul anterior
Dmitrii Spivacov – DJ-ul cu cea mai sexy voce!
Articolul următor