Dacă te jenezi să vorbești cu mama sau cu prietenele la acest subiect, îți spunem noi ce este, de fapt, pierderea virginității și cum trebuie să te comporți în așa situație.
1. Nimănui nu-i pasă cu adevărat dacă mai ești virgină.
Da, pare că toată lumea vorbește despre sex și că face acest lucru. Dar crede-mă, nu ești ultima persoană „neatinsă” de pe Pământ. Nici măcar pe aproape. Ai această impresie doar pentru că virginitatea ta contează mai mult pentru tine decât pentru oricine altcineva. Iar acesta este un motiv excelent pentru a aștepta momentul potrivit și persoana potrivită, care să te trateze cu respectul pe care îl meriți. Acelei persoane nu-i va păsa de experiența ta sexuală, ci doar va vrea să împartă un asemenea moment cu tine.
2. A-ți pierde virginitatea nu înseamnă chiar ceea ce crezi tu că înseamnă.
Probabil că ai această ecuație în cap: Penis + Vagin = Virginitate pierdută.
Dar ce se întâmplă dacă îți plac fetele, nu băieții? Înseamnă că rămâi veșnic virgină? E ridicol. Alte activități, cum ar fi sexul oral, pot fi chiar mai intime decât sexul obișnuit, să nu mai vorbim de faptul că bolile cu transmitere sexuală se pot lua și așa. Orice activitate intimă cu o persoană va avea un impact asupra ta. Așa că nu pune prea mult preț pe tehnicitatea unui anumit act, ci mai degrabă gândește-te la pierderea virginității ca la ceva progresiv. Doar așa vei putea să controlezi toate responsabilitățile și emoțiile puternice care vin odată cu acest pas.
3. Himenul tău nu dispare peste noapte.
Probabil că îți imaginezi că cineva îți „desigilează” vaginul, dar nu e deloc așa. Himenul este format din falduri subțiri de țesut elastic, care sunt doar în interiorul deschiderii vaginale. Se poate întinde sau se poate rupe prima dată când faci sex (cauzând disconfort și sângerare), dar nu e ceva ce dispare odată ce îți începi viața sexuală. Mai mult decât atât, există șanse mari să ți-l fi rupt deja puțin de la mersul pe bicicletă sau doar pentru că ești o persoană activă, pur și simplu. Himenul face parte din corpul tău indiferent că ești virgină sau nu.
4. Poate durea puțin.
Pentru a se pregăti pentru sex, corpul tău are nevoie de o fază de încălzire cu sărutări, atingeri etc. În acel moment, băiatul are o erecție, iar vaginul tău se lubrifiază pentru a pregăti organismul pentru ceea ce urmează. Se poate întâmpla însă ca emoțiile să interfereze cu acest proces de excitare, astfel încât tu și partenerul tău să nu fiți pregătiți în același timp. În acest caz, puteți folosi degetele pentru „a verifica terenul”. Iar dacă constatați că nu ești încă pregătitiă, luați-o mai ușor.
5. Virginitatea ta nu este un dar.
Nu trebuie să te simți presată de posibilele așteptări pe care le are partenerul tău de la tine. Amintește-ți că nu-i ești nimănui datoare cu sex, indiferent cât de drăguț e tipul sau cât de mult au costat biletele la concertul la care te-a dus. Nu trebuie să aștepți un semn din altă parte pentru a decide să faci sex. Semnul vine doar de la tine.
6. Pierderea virginității are nevoie de planificare.
Sau cel puțin așa ar trebui. Și nu vorbim aici de lumânări parfumate, playlist cu muzică specială sau petale de trandafir pe pat, ci de responsabilități. Cine va cumpăra prezervativele? Unde se va petrece „minunea”? Sunt întrebări la care trebuie să ai deja un răspuns dacă ai de gând să faci acest pas. Nu e chiar magie, ci mai degrabă ceva programat.
7. Te vei simți cea mai începătoare dintre începătoare.
Și trebuie să îmbrățișezi acest sentiment. Nimeni nu se așteaptă să știi o coregrafie din prima. Chiar dacă nu e prima dată pentru el, e prima dată pentru tine, iar asta va crea o stare de nervozitate. Dar decât să-ți faci griji în tăcere, mai bine ești onestă cu privire la această experiență și încerci să comunici cu partenerul tău.
8. E posibil să nu fie atât de interesant pe cât te aștepți să fie.
Nu te aștepta la artificii. În realitate, e posibil să fii dezamăgită de prima experiență de acest gen, iar acest lucru este perfect normal. Sexul are loc și mental, nu numai fizic. Așa că dacă te simți tensionată sau speriată, poate fi foarte dificil să te bucuri de moment. Atunci când te vei simți mai în largul tău, actul va fi mai confortabil atât pentru tine, cât și pentru partenerul tău.
9. Relația voastră poate deveni ușor ciudată după acest episod.
Pierderea virginității te poate apropia și mai mult de persoana cu care decizi să faci acest pas. Dar nimeni nu vorbește și despre faptul că poate să testeze relația voastră. Întârzierea menstruației sau simptome similare celor specifice sarcinii pot cauza discuții serioase între voi. Așa că întrebați-vă dacă relația voastră este suficient de puternică pentru a putea trece peste lucruri de acest gen. De asemenea, nu te păcăli singură că o simplă partidă de sex poate fi începutul unei relații. Singurul lucru sigur care garantează existența unei relații serioase sunt sentimentele pe care le aveți unul față de altul, iar acest lucru nu are nicio legătură cu pierderea virginității.
10. Poți să-ți pierzi virginitatea din nou. Și din nou. Și din nou.
Pare imposibil, dar e adevărat. Și nu, nu este vorba despre operația de reconstrucție a himenului. Doar pentru că ai făcut sex o dată (sau de mai multe ori), nu înseamnă că nu poți decide să o iei de la capăt. „Porțile” nu se deschid atât de repede. Ai întotdeauna dreptul de a te retrage, de a spune nu. A fi virgină din nou e un sentiment de abilitare. Îți dă șansa de a evalua situația, de a vedea dacă anterior a fost într-adevăr vorba despre dragoste adevărată sau nu.